Γυναικα

Πώς θα σου φαινόταν να μη σε ενδιαφέρει η γνώμη των άλλων

Πόσες φορές έχουμε υπάρξει αντιμέτωποι με φήμες και γνώμες άλλων για εμάς; Η αλήθεια είναι ότι οι αντιδράσεις ποικίλουν ανάλογα με τα άτομα που μας τα μεταφέρουν και τους χώρους που διαδίδονται. Όμως, ένας ακόμη παράγοντας μπορεί να είναι και τι δικαιώματα έχουμε δώσει και αν έχουμε δώσει.

Τα άτομα που υπάρχει πιθανότητα να επηρεαστούν, είναι εκείνα τα οποία υπολογίζουμε και που θέλουμε να διατηρούμε την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη. Αρνητικές φημολογίες για εμάς θα μπορούσαν να είναι καταλυτικές, γιατί καλώς ή κακώς πολλοί άνθρωποι κρίνουν την συνολική εικόνα του ανθρώπου. «Κρίνουν» εντός πολλών εισαγωγικών, γιατί προσπαθούν να διαμορφώσουν μια τελική άποψη για εμάς. Για να μας ενσωματώσουν στον κύκλο τους, χωρίς δισταγμό και χωρίς φόβο. Πολλές φορές δεν εξαρτάται μόνο από εμάς η τελική γνώμη που σχηματίζουν οι άλλοι. Και βέβαια, όσο και να μας εμπιστεύεται κάποιος και να έχει καταλήξει σε κάτι θετικό για εμάς, πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού του θα κρύβει εκείνη την «πισινή», γιατί θα έχει επηρεαστεί από ό,τι είχε ακούσει. Αλλά πάντα έχουμε την ευκαιρία να διαψεύσουμε κάθε αρνητική φημολογία με πράξεις που προσφέρουν ασφάλεια στα άτομα που θέλουμε δίπλα μας.

Επιπλέον, παράγοντας που καθορίζει τις αντιδράσεις μας όσον αφορά τις απόψεις-ζιζάνια είναι οι χώροι που εκδηλώνονται. Στο χώρο εργασίας είναι συνηθισμένη και αναπόφευκτη η εκδήλωση συναισθημάτων ζήλειας και φθόνου μεταξύ συναδέλφων. Παρατηρούμε ότι διαρρέουν διάφορες ψευδείς ειδήσεις, όσον αφορά το χαρακτήρα και τη συμπεριφορά, κυρίως νεοσύστατων μελών, εντός εργασιακών συνθηκών. Είναι φυσικό να υπάρχουν πιο έντονες αντιδράσεις σε περιβάλλοντα που έχουν άμεση σχέση με τη διαμόρφωση χαρακτήρα ανθρώπων. Ειδικά στο χώρο εργασίας, που ο καθένας προσπαθεί με κάθε μέσο, θεμιτό και μη, να απολαύσει κάποια προνόμια και να παγιώσει τη θέση του.

Το εργασιακό περιβάλλον είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την καθημερινότητά μας και καθορίζει τη ψυχοσύνθεσή μας και σε άλλους χώρους, όπως στο σπίτι του καθενός. Όταν κυκλοφορούν τέτοιες φήμες είναι φανερό πως δύσκολα βρίσκει κάποιος το δίκιο του, είναι ή δεν είναι προσωρινή η ενσωμάτωσή του σε αυτούς. Έτσι, ξεσπάει στο οικογενειακό περιβάλλον, στο οποίο βρίσκει καταφύγιο. Καταφεύγει υποσυνείδητα, γιατί μόνο εκεί αισθάνεται ασφάλεια. Σίγουρα, δεν είναι εύκολο να δεχθείς, χωρίς εντάσεις, τις κακοπροαίρετες κουβέντες κάποιων. Και σίγουρα δεν μπορείς να εκδηλώσεις όλο σου το «είναι». Γιατί; Γιατί ρισκάρεις να χάσεις το δίκιο σου…

Υ. Γ. : Γι΄αυτό προσπάθησε να παραμένεις πιστός στο κίνητρο που σε ώθησε να μπεις στον κάθε κύκλο πριν κλείσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

 

Πηγή: Yang.gr

Related posts

Ποιά ηθοποιός δήλωσε για τη Μύκονο: Εκεί είναι τα Σόδομα και τα Γόμορρα

Η Viola Davis μόλις έγραψε ιστορία στα βραβεία Oscars

Αλέξανδρος

Γυμναστική στο γραφείο

Leave a Comment