Γυναικα

Αν θέλεις μια υγειή σχέση καλύτερα να αποφύγεις τα παρακάτω

Όταν βρίσκεσαι σε μια σχέση και δη μακροχρόνια, μπορεί, έστω και άθελά σου, να κάνεις πράγματα που τη βλάπτουν. Για να αποφύγεις καταστάσεις που αργότερα μπορεί να κοστίσουν, ρωτήσαμε ορισμένους ειδικούς ποιες είναι οι συμπεριφορές που φέρνουν τα μαύρα σύννεφα στη σχέση και πως μπορούμε να τις αποφύγουμε:

1. Δεν χρειάζεται να κάνετε τα ΠΑΝΤΑ μαζί
Φυσικά και είναι ωραίο να περνάς καλά με τον φίλο σου, αλλά είναι σημαντικό να ξέρεις να περνάς καλά και χωρίς εκείνον. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό ο καθένας να έχει τα δικά του ενδιαφέροντα.

sxeseis_1

2. Απόφυγε να τον συγκρίνεις με τις προηγούμενες σχέσεις σου
Πόσες φορές πάνω σε τσακωμό του έχεις πει “Ο Γιάννης όμως δε φερόταν έτσι”; Άπειρες. Μπορεί να μην το καταλαβαίνεις αλλά έτσι του δημιουργείς μεγάλο κόμπλεξ και ανοίγεις το κουτί της Πανδώρας. Κάθε σχέση είναι μοναδική και κάθε άνθρωπος διαφορετικός, είναι μάταιο να μπαίνεις σε συγκρίσεις (και να βάζεις τα χεράκια σου για να βγάλεις τα ματάκια σου).

3. Δεν υπάρχει λόγος να συμφωνείς με όλα όσα λέει
Είναι απαραίτητη η ύπαρξη μιας καλής επικοινωνίας αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα συμφωνείς με τα πάντα. Δικαιούσαι να έχεις τις δικές σου σκέψεις και απόψεις αλλά ταυτόχρονα να σέβεσαι και τις δικές του.

sxeseis_4

4. Προσπάθησε να μην είσαι συνεχώς στο κινητό όταν περνάτε χρόνο μαζί
Την επόμενη φορά δοκίμασε να αφήσεις το κινητό στην τσάντα, καθώς είναι όντως πολύ ενοχλητικό να μιλάς σε κάποιον και να μην σε κοιτάει στα μάτια αλλά να είναι τέρμα αφοσιωμένος στο πως θα περάσει την πίστα στο Candy Crush.

5. Μην ξεχνάς να λες ευχαριστώ
Το να λες συχνά ευχαριστώ βοηθάει, όχι μόνο γιατί δείχνεις ότι τον σέβεσαι, αλλά είναι και το κλειδί για να αποκτήσετε βαθύτερη οικειότητα.

6. Προσπάθησε να μην κολλάς σε μικροπράγματα
Καλό είναι να ξεχνάς όλα αυτά τα μικροπράγματα που μπορεί να σε ενοχλούν, δίνοντας την ενέργεια και την προσοχή σου στις θετικές πτυχές της σχέσης. Πίστεψε μας, θα δεις τεράστια αλλαγή.

sxeseis_2

7. Συμβιβάσου όταν έχεις το περιθώριο να κάνεις ένα βήμα πίσω
Ο συμβιβασμός είναι απαραίτητος σε μια σχέση γιατί έτσι δείχνεις ότι σέβεσαι τις επιθυμίες και τα θέλω του φίλου σου. Φυσικά κι ο καθένας έχει τα όρια του, αλλά, κάποιες φορές, η λύση βρίσκεται κάπου στη μέση.

8. Δεν γίνεται να έχεις πάντα δίκιο
Όλοι ξέρουμε ανθρώπους που θέλουν πάντα να έχουν δίκιο και είναι ΠΑΡΑ μα ΠΑΡΑ πολύ ενοχλητικοί. Ας ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, μήπως πρέπει κάποια στιγμή να αποποιηθείς το ρόλο του θύματος;

sxeseis_3

9. Δεν υπάρχει λόγος να μην λες τι σε ενοχλεί (ειδικά όταν ο άλλος σε ρωτάει ξανά και ξανά)
Ξέρεις, αυτό το κλασσικό “Τι έχεις;” που απαντάς με ένα “τίποτα” και είναι μια καλή αφορμή για ένα γερό καυγά. Το είπαμε και θα το ξαναπούμε: το κλειδί είναι η επικοινωνία, καλύτερα να αρχίζεις να φωνάζεις και να πεις τι σε ενοχλεί παρά να το κρύβεις.

10. Απόφυγε τα ψέματα
Ένα από τα πιο γνωστά προβλήματα είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης που τις περισσότερες φορές προέρχεται από την τάση κάποιου να λέει ψέματα, ακόμη και για μικροπράγματα. Παιδιά, πάνω απ’ όλα, ειλικρίνεια.

 

Πηγή: cosmopolitan.gr

Related posts

Ποια είναι η ιδανική ηλικία για να κάνει παιδί μια γυναίκα;

8+1 σημάδια που μαρτυρούν ότι έχεις λάθος γούστο στους άντρες!

Κοσμήματα της Olivia Palermo

Leave a Comment