Γυναικα

Αυτά είναι τα 4 είδη της απιστίας

Κάθε άνθρωπος έχει μια δική του εκτίμηση του τι συνιστά απιστία και τι όχι. Τα όρια ανοχής και κατανόησης είναι διαφορετικά για κάθε άντρα και για κάθε γυναίκα. Ποια είναι όμως τα 4 είδη απιστιας; Η επιστήμη απαντά.

Οι γυναίκες έχουν πιο στενά όρια για αυτό που θεωρούν απιστία και πιστεύουν πως ακόμα και η συναισθηματική επφή του συντρόφου τους με μια άλλη γυναίκα συνιστά απιστία.
Οι άντρες από την άλλη θεωρούν πως η γυναίκα τους έχει απατήσει όταν έχει υπάρξει σεξουαλική επαφή ή φιλί στο στόμα.

Ο ψυχολόγος Τζέι Κεντ-Φερράρο που έχει κάνει σχετικές έρευνες λέει πως υπάρχουν τέσσερα διαφορετικά είδη απιστίας.

1. Απιστία λόγω κενών στη σχέση
Όπως λέεο ο Φερράρο είναι το συνηθέστερο είδος απιστίας. Γίνεται όταν πρέπει να καλυφθούν κενά που υπάρχουν στη σχέση. Το άτομο που υποκύπτει σε αυτό το είδος απιστίας συνήθως αισθάνεται ότι δεν έχει βρει το άλλο του μισό και χρησιμοποιεί αθέμιτα μέσα (δηλαδή ένα τρίτο πρόσωπο) προκειμένου να ικανοποιήσει τις προσδοκίες του. Αυτό το είδος απιστίας προκύπτει συχνά τυχαία, για παράδειγμα σε περιστάσεις που περιλαμβάνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.

2. Απιστία λόγω παραμέλησης
Στην περίπτωση αυτή το άτομο αισθάνεται ότι δεν λαμβάνει τη δέουσα προσοχή από τον/την σύντροφο και αναζητά την τρυφερότητα και την κατανόηση σε… άλλες αγκαλιές. Σύμφωνα με τον Κεντ-Φερράρο, αυτό το είδος απιστίας συχνά ξεκινά ως φιλία και αργότερα η σχέση σταματά να είναι πλατωνική. Η απιστία λόγω παραμέλησης είναι πολύ συχνή μεταξύ ζευγαριών που είναι περισσότερο φίλοι ή συγκάτοικοι παρά εραστές ή μεταξύ ζευγαριών με παιδιά που δεν έχουν χρόνο να ζήσουν τον έρωτά τους.

3. Απιστία λόγω τεμπελιάς
Το άτομο δεν θέλει να αφιερώσει χρόνο και ενέργεια στην επίλυση των προβλημάτων της σχέσης. Πολλές φορές η απιστία αποτελεί μέσο εκτόνωσης του θυμού που πηγάζει από τη σχέση ή και πράξη εκδίκησης για κάποιο λάθος που έκανε ο σύντροφος.

4. Παθολογική απιστία
Αυτό το είδος απιστίας οφείλεται κατ’ εξοχήν στις αντιλήψεις και στην προσωπικότητα του «θύτη» παρά στο «θύμα». Η παθολογική απιστία έχει συχνά τις ρίζες του στον ναρκισσισμό, δηλαδή η παράνομη σχέση λειτουργεί ως μέσο ικανοποίησης του εγωισμού του ατόμου. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η παράνομη σχέση προκύπτει λόγω σεξουαλικού εθισμού.
healthview.gr

Related posts

Η εντυπωσιακή βουτιά της Σταματίνας Τσιμτσιλή

Απιστία: Ποια είναι η πιο επικίνδυνη ηλικία;

Η Δούκισσα Νομικού χωρίς μακιγιάζ και με καυτό μπικίνι

Leave a Comment