Σοου Μπιζ

Θρίλερ με την αιτία θανάτου του Πρινς

Δεκάδες κουτιά με χάπια που περιέχουν φαιντανύλη, μια ουσία 50 φορές πιο ισχυρή από την ηρωίνη και 8 φορές πιο δυνατή από τη μορφίνη, βρέθηκαν στην έπαυλη του Πρινς

assets_LARGE_t_420_54764079_type13145

Σύμφωνα με τη μαρτυρία αστυνομικού, ο οποίος επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, τα περισσότερα από αυτά τα χάπια είχαν πλαστές ετικέτες και βρίσκονταν τοποθετημένα μέσα σε κουτιά άλλων, καθημερινής χρήσης, ουσιών, όπως η ασπιρίνη και η βιταμίνη C.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε η σορός του διάσημου σταρ, ο θάνατός του προήλθε από υπερβολική δόση φαιντανύλης. Ωστόσο οι εξετάσεις που είχαν γίνει στον τραγουδιστή λίγο πριν τον θάνατό του δεν είχαν δείξει ίχνη της συγκεκριμένης ουσίας στον οργανισμό του, γεγονός που αποδεικνύει ότι δεν λάμβανε τα συγκεκριμένα χάπια μακροχρόνια. Ισως και γι’ αυτό να αγνοούσε την επικινδυνότητά τους.
Παρ’ όλα αυτά, ο Πρινς είχε μαζί του μια βαλίτσα με τέτοια χάπια στις 15 Απριλίου όταν το ιδιωτικό αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε έκανε αναγκαστική προσγείωση για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες καθώς ένιωθε πολύ άσχημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νοσοκομείο τού χορηγήθηκε ένα αντίδοτο ειδικό για την αντιμετώπιση υπερβολικής δόσης του συγκεκριμένου φαρμάκου. Η «Star Tribune» αποκαλύπτει πώς οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο ο καλλιτέχνης έπεσε θύμα παραποιημένων φαρμάκων.
Το μυστήριο πάντως είναι πως ο Πρινς δεν είχε συνταγή γι’ αυτά τα επικίνδυνα φάρμακα και οι Αρχές αναζητούν τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να τα προμηθευτεί.
Αξίζει να σημειωθεί πως τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί στις ΗΠΑ πολλοί θάνατοι από υπερδοσολογία φαιντανύλης η οποία συχνά κυκλοφορεί σε κουτιά με άλλες ετικέτες, με αποτέλεσμα οι χρήστες να μη γνωρίζουν τους σοβαρούς κινδύνους που ελλοχεύουν.

 

www.ethnos.gr

Related posts

Νίκος Μάνεσης: «Ο απλός πολίτης είναι άφθαρτος και αυθόρμητος»

George R. R. Martin: Είμαι ζωντανός, άλλος George Martin πέθανε

Μαρία Κορινθίου: «Είμαι σκληρή με τον εαυτό μου»

Leave a Comment