Μοδα & Ομορφια

Που οφείλεται η τριχόπτωση των μαλλιών το καλοκαίρι

Εάν τους καλοκαιρινούς μήνες παρατηρήσετε κάποιες τούφες μαλλιών να πέφτουν από το κεφάλι σας, μην πανικοβληθείτε. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το καλοκαίρι πολλοί άνθρωποι χάνουν περισσότερους τρίχες, αλλά αυτό δεν είναι κάτι ανησυχητικό, καθώς οφείλεται στον φυσικό κύκλο της τρίχας.

Η φυσιολογική τριχόπτωση οφείλεται στο ότι οι τρίχες δεν βρίσκονται όλες στην ίδια φάση ανάπτυξης: καθημερινά κάποιες αναγεννώνται και άλλες πεθαίνουν. Έτσι, το να χάνει κάποιος έως 100 τρίχες την ημέρα είναι κάτι φυσιολογικό.

Η απώλεια δείχνει ότι τελείωσε ο κύκλος ζωής του στελέχους της τρίχας και από τον θύλακο θα βγει ένα καινούργιο.

Σύμφωνα με τη Δρα Francesca Fusco, δερματολόγο στη Νέα Υόρκη, η απώλεια τριχών τον Αύγουστο και τον Οκτώβριο είναι μια εξελικτική διαδικασία.

Το δέρμα του κεφαλιού συγκρατεί τις τρίχες τους πιο ηλιόλουστους μήνες για να προστατεύσει το κεφάλι από τα ηλιακά εγκαύματα. Στην εκπνοή του καλοκαιριού και στις αρχές του φθινοπώρου, οι τρίχες αρχίζουν να πέφτουν.

Για να προστατευτείτε από την επιπλέον τριχόπτωση, η Δρ. Fusco προτείνει να φοράτε καπέλο το καλοκαίρι, ώστε να προστατεύονται οι θύλακες, να παίρνετε τις απαραίτητες βιταμίνες και να μην κάνετε αυστηρές δίαιτες. Αν λαμβάνετε αντισυλληπτικά χάπια, συνεχίστε να τα παίρνετε κανονικά.

Η αντισύλληψη και οι διατροφικές συνήθειες επηρεάζουν τις ορμόνες και τυχόν αλλαγές, μπορεί να προκαλέσουν απώλεια μαλλιών.

Αποφεύγετε επίσης να κάνετε μεγάλες αλλαγές στα μαλλιά σας μετά την άνοιξη και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς οι βαφές και οι χημικές διεργασίες έχουν επιπτώσεις στους θύλακες των τριχών.

Για να παρακολουθήσετε την απώλεια μαλλιών, τσεκάρετε αν χάνετε πάνω από 100 τρίχες την ημέρα.

Μην αποφεύγετε το λούσιμο και το βούρτσισμα των μαλλιών, καθώς οι τρίχες θα πέσουν έτσι κι αλλιώς και αν πέσουν όλες μαζί θα σας τρομάξουν.

Γενικά, δεν πρέπει να σας ανησυχούν οι τρίχες που πέφτουν αλλά πόσες απομένουν στο κεφάλι: αν η πυκνότητα των μαλλιών διατηρείται σταθερή, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Αντιθέτως, εάν δείτε αραιώσεις στο τριχωτό, σημαίνει ότι καταστρέφονται θύλακοι των τριχών και αυτό δεν είναι φυσιολογικό.

Πηγή: onmed.gr

Related posts

7 μυστικά ομορφιάς της τελευταίας στιγμής

Ο σωστός τρόπος να βάζετε το κραγιόν

Πλεξούδες που θα απογειώσουν το καλοκαιρινό σου στυλ

Leave a Comment