Γυναικα

Τα συχνότερα λάθη που κάνουμε κατά το self tanning

Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερες είναι οι γυναίκες που επιδίδονται στο self tanning. Δηλαδή, το μαύρισμα στο σπίτι. Σε όλες μας αρέσει η ελαφρώς ηλιοκαμένη επιδερμίδα, όμως τα self tanners εγκυμονούν πολλούς κινδύνους.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει streaky εφαρμογή, άνιση κατανομή προϊόντος ή και πορτοκαλί αποτέλεσμα που θυμίζει τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Για να αποφύγουμε, λοιπόν, όλα τα παραπάνω, ας δούμε μερικά λάθη που κάνουμε με το self tanning!
Δεν κάνουμε προετοιμασία

Fail to prepare, prepare to fail! Αν δεν δώσετε την απαραίτητη προσοχή στην προετοιμασία πριν την εφαρμογή του self tanner, τα αποτελέσματα σίγουρα δεν θα είναι τα επιθυμητά.

Θα έχετε γραμμές, ανόμοια εφαρμογή και μερικά πιο σκούρα σημεία.

Ξεκινήστε κάνοντας απολέπιση στο δέρμα σας με ένα body scrub. Αυτό θα κάνει το δέρμα σας πιο λείο και έτσι το προϊόν θα γλιστράει πιο εύκολα και θα κατανεμηθεί καλύτερα.

Μην εφαρμόζετε ενυδατική σε όλο το σώμα, καθώς μπορεί να εμποδίσει το προϊόν από το να “κολλήσει” όπως πρέπει στο δέρμα μας. Παρόλα αυτά, είναι καλό να ενυδατώσετε τις πιο ξηρές περιοχές, όπως τους αγκώνες, τα γόνατα κλπ.

Ξυριστείτε τουλάχιστον 12 ώρες πριν την εφαρμογή για να είστε σίγουρες πως οι πόροι σας έχουν κλείσει. Μάλιστα, αμέσως πριν την εφαρμογή, μπορείτε να ρίξετε παγωμένο νερό στην περιοχή και να την στεγνώσετε ταμποναριστά για να σιγουρευτείτε.

Τέλος, φροντίστε να καθαρίσετε υπολείμματα αποσμητικού στις μασχάλες σας, καθώς μπορούν να αντιδράσουν με τα φυσικά συστατικά του self tanner και να έχετε ένα πράσινο χρώμα στην περιοχή.

Βιαζόμαστε

Όπως συμβαίνει με όλα τα πράγματα, όταν βιαζόμαστε, κάνουμε λάθη. Αν δεν έχετε πολύ χρόνο, αφιερώστε τουλάχιστον 30 λεπτά για το μαύρισμά σας. Σταθείτε μπροστά σε έναν ολόσωμο καθρέφτη και εφαρμόστε προσεκτικά το προϊόν με ένα ειδικό γάντι από τον λαιμό ως τα δάχτυλα των ποδιών. Αφήστε το πρόσωπο και τα χέρια για το τέλος, δίχως να προσθέσετε επιπλέον χρώμα στο γάντι

Λάθος απόχρωση

Αν επιλέξετε μια πολύ ανοιχτή ή πολύ σκούρα απόχρωση, το πιο πιθανό είναι πως θα μετανιώσετε την ιδέα του τεχνητού μαυρίσματος, ενώ θα έχετε flashbacks από την πρώτη φορά που προσπαθήσατε να βρείτε την κατάλληλη απόχρωση foundation για την επιδερμίδα σας.

Καλό θα ήταν να επενδύσετε σε ένα πιο ακριβό προϊόν αντί να προτιμήσετε τα φθηνά. Οι καλές μάρκες προσφέρουν φόρμουλες που αντιδρούν με το φυσικό pH του δέρματός σας, κάτι που σημαίνει πως το ίδιο προϊόν θα έχει διαφορετικά αποτελέσματα σε κάθε γυναίκα. Επιπλέον, τείνουν να περιέχουν συστατικά που ενυδατώνουν την επιδερμίδα μας και δεν την αφήνουν ξηρή, όπως πολλά φθηνότερα προϊόντα.

Μην προσπαθήσετε να πετύχετε ένα πιο σκούρο αποτέλεσμα εφαρμόζοντας μεγαλύτερη ποσότητα προϊόντος. Απλώς θα καταλήξετε να φαίνεστε βρόμικη. Εφαρμόστε πρώτα μια λεπτή στρώση, αφήστε την να απορροφηθεί, ξεβγαλθείτε και, έπειτα, εφαρμόστε ακόμη μια λεπτή στρώση για να έχετε το πολυπόθητο ηλιοκαμένο αποτέλεσμα.

Μετέπειτα φροντίδα

Γιατί να χαλάσουμε την υπέροχη δουλειά που με τόσο κόπο καταφέραμε να κάνουμε; Ειδικά την πρώτη μέρα μετά την εφαρμογή, το τεχνητό μαύρισμα είναι ακόμη ευαίσθητο.

Επομένως, πρέπει να του φερόμαστε αναλόγως. Μην τρίβετε δυνατά την επιδερμίδα σας με πετσέτες και μην φοράτε πολύ στενά ρούχα (πχ. σουτιέν με μπανέλα) τουλάχιστον για τις 8 πρώτες ώρες.

pronews.gr

Related posts

Ακολούθησε αυτές τις 5 βασικές συμβουλές και θα γίνεις η απόλυτη θεά του σεξ!!!

Heidi Klum: Φωτογραφίζεται χωρίς ίχνος μακιγιάζ με την μικρή της κόρη

Αλέξανδρος

Ορθομοριακή διατροφή: Ο Δεκάλογος για ένα σωστό ανοσοποιητικό !!!

Leave a Comment