Γυναικα

Τεχνικές για ανώδυνο τοκετό

Παλιά οι γυναίκες γεννούσαν στα σπίτια τους με τη βοήθεια της μαμής και των γυναικών της οικογένειας αλλά τώρα η επιστήμη έχει προχωρήσει κι υπάρχουν νέες μέθοδοι τοκετού..

Αυτό που συνέβαινε εκείνες τις στιγμές, αυτά που χρειάζονταν ή δεν χρειάζονταν να γίνουν ήταν πράγματα πασίγνωστα που είχαν την ευκαιρία να τα δουν πριν ακόμη τα βιώσουν.

Με την πρόοδο της επιστήμης όμως, η κύηση και ο τοκετός έγιναν αντικείμενο της σύγχρονης ιατρικής γιατί τόσο στην πρόληψη όσο και στην έγκαιρη αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων είναι δυνατόν να προσφερθεί μεγάλη βοήθεια που ελαττώνει κατά πολύ τους κινδύνους για τη γυναίκα και το παιδί της.

Σήμερα, από τα μαιευτήρια και όχι μόνο, προσφέρονται μαθήματα ανώδυνου τοκετού, που μαθαίνουν σε μια γυναίκα τα πάντα για την εγκυμοσύνη και τον τοκετό, βοηθώντας τη έτσι να νιώθει μεγαλύτερη σιγουριά.

Ο σκοπός και οι τεχνικές

Τα ειδικά τμήματα προετοιμασίας για τον τοκετό μπορούν να χρησιμοποιούν διαφορετικές τεχνικές αλλά όλα έχουν τον ίδιο στόχο-σκοπό:

Να προσφέρουν στην έγκυο όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, το νεογέννητο ώστε να ζήσει συνειδητοποιημένα εκείνη την ιδιαίτερη στιγμή.

Α ελαττώσουν τις ανησυχίες και τους φόβους που μεταφέρονται από μάνα σε κόρη, έτσι ώστε να μην μεγεθύνεται το άγχος.

Να της διδάξουν να συνεργάζεται με το σώμα της έτσι ώστε η διαδικασία του τοκετού να γίνει πιο γρήγορα και όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνα.
Να της προσφέρουν την ευκαιρία να συναντηθεί με άλλες εγκυμονούσες μέλλουσες μαμάδες.

pronews.gr

Related posts

Jennifer Lopez: Το viral video της με το οποίο γιόρτασε τα 13α γενέθλια των διδύμων της

Αλέξανδρος

Tips για να μειώσετε τις ρυτίδες έκφρασης γύρω από τα μάτια σας

Baby Botox: Η Νέα τάση στο Χόλιγουντ για ποιο φυσικό αποτέλεσμα

Leave a Comment