Μοδα & Ομορφια

10 απίστευτα εύκολα makeup tips που θα σας κάνουν πιο ελκυστικές

Το μακιγιάζ είναι μία τέχνη που μπορεί είτε να κολακεύσει απερίγραπτα την εμφάνισή μας είτε να τη χαλάσει. Αν έχουμε στο μυαλό μας μερικά εύκολα και γρήγορα tips, θα καταφέρουμε να έχουμε καθημερινά ένα πιο λαμπερό και πάντα επιτυχημένο look.
1. Κάντε τα μάτια σας να δείχνουν μεγαλύτερα.
Οι περισσότερες γυναίκες αγαπάμε το eyeliner γιατί προσθέτει μία δραματικότητα και μία υπέροχη διάσταση στο βλέμμα μας. Κάποιες φορές όμως, αυτή η μαύρη γραμμή κάνει τα μάτια μας να δείχνουν αρκετά πιο μικρά και κουρασμένα. Αν θέλετε να κάνετε τα μάτια σας να δείχνουν πάντα μεγαλύτερα, μπορείτε να κάνετε με ένα μολύβι ματιών μία λευκή ή σε nude απόχρωση γραμμή στο κάτω βλέφαρο στην εσωτερική του πλευρά. Αυτό το tip θα κάνει τα μάτια σας να δείχνουν πιο «ανοιχτά» και πιο «ζωντανά».
2. Χρησιμοποιείστε beauty blender.
Αν έχετε βαρεθεί να προσπαθείτε να πετύχετε την τέλεια εφαρμογή του foundation και το αποτέλεσμα δεν σας ικανοποιεί σχεδόν ποτέ τότε η λύση είναι το πολυδιαφημισμένο beauty blender που είναι τόσο καλό όσο λένε όσοι το διαφημίζουν. Το beauty blender είναι ο καλύτερος φίλος των μεγαλύτερων makeup artists και οι λόγοι είναι οι παρακάτω: Πρόκειται για ένα σφουγγαράκι για το μακιγιάζ το οποίο χάρη στο σχήμα του και στο υλικό του είναι ιδανικό για να απλώνετε το foundation και τo concealer χωρίς γραμμές και με απόλυτη ευκολία ακόμα και στα πιο δύσκολα και δυσπρόσιτα σημεία. Είναι μαλακό σαν αφρός και ό,τι πιο fun έχετε συναντήσει ως makeup accessory.

BLENDER-IN (1)

3. Απλώστε το foundation σε φυσικό φως.
Ο καλύτερος τρόπος για να είστε σίγουρες ότι θα έχετε απλώσει πολύ καλά το foundation σε πρόσωπο και λαιμό, χωρίς να φαίνονται περίεργες γραμμές, είναι να το κάνετε σε εξωτερικό χώρο με φυσικό φως. Επιπλέον, έτσι μπορείτε να καταλάβετε καλύτερα αν ο τόνος που έχετε επιλέξει ταιριάζει στην επιδερμίδα σας -πολύ σημαντικό!
4. Χρησιμοποιείστε toner πριν ή μετά το makeup.
Αν ψεκάσετε το πρόσωπό σας με ένα toner πριν το makeup, θα μικρύνουν οι πόροι και έτσι τα προϊόντα μακιγιάζ που θα ακολουθήσουν θα μπορούν να απλωθούν πολύ καλύτερα στην επιδερμίδα σας που θα είναι πιο λεία και η σύνθεσή της θα έχει γίνει πιο ενιαία. Αν χρησιμοποιήσετε το spray μετά τη διαδικασία του μακιγιάζ, θα έχετε όλη μέρα μία πιο φρέσκια και ανανεωμένη όψη!
5. Χρησιμοποιείστε πάγο.
Τα οφέλη του πάγου είναι πάρα πολλά και αν αποφασίσουμε να τον χρησιμοποιούμε, θα ευγνωμονούμε τον εαυτό μας για πάντα. Ο πάγος κλείνει τους πόρους μας, προλαμβάνει τις ρυτίδες, μειώνει το κόκκινο χρώμα στα διάφορα σημεία του προσώπου μας και ανακουφίζει τα κουρασμένα μάτια. Δοκιμάστε να τον χρησιμοποιήσετε και πριν από το μακιγιάζ σας και… θα κοιτάτε τον πάγο με άλλα μάτια!

ICE-IN (1)

6. Χρησιμοποιείστε primer.
Το primer προετοιμάζει το πρόσωπο για να δεχτεί το foundation, την πούδρα και το ρουζ! Το primer είναι ότι χρειάζεστε για να καλύψετε τις λεπτές και βαθιές γραμμές και να αποκτήσετε μία λεία επιδερμίδα χωρίς να έχετε καμία ανησυχία για το αν θα παραμείνει στη θέση του το foundation.
7. Βάλτε χρώμα στο κάτω βλέφαρο.
Αν θέλετε να δώσετε μία πιο pop διάθεση στην εικόνα σας χωρίς να πρέπει να αλλάξετε όλο το look σας, μία καλή και αποτελεσματική ιδέα είναι βάλετε λίγη σκιά στο κάτω βλέφαρο, στην εξωτερική γραμμή! Διαλέξτε μία σκιά που φωτίζει και τονίζει το φυσικό χρώμα των ματιών σας και αποκτήστε νέο look!
8. Διώξτε τους κύκλους από τα μάτια σας.
Στο τέλος της εβδομάδας τα μάτια σας είναι εντελώς εξουθενωμένα; Μην ανησυχείτε καθόλου. Εξαφανίστε τους μαύρους κύκλους, ταμπονάροντας με ένα λίγο πιο φωτεινό concealer. Απλώστε το σε σχήμα ανεστραμμένου τριγώνου και απλώστε ταμποναριστά με ένα βουρτσάκι. Κάντε το ακόμα και πάνω από το makeup για να φωτίσετε τα μάτια σας και να αποκτήσουν πιο ζωηρή όψη.

CARA-I

9. Τα φυσικά φρύδια είναι καλύτερα από τα ψεύτικα.
Το σχήμα των φρυδιών μας μπορεί να ορίσει τη συνολική εικόνα του προσώπου μας. Είναι το «κάδρο», όπως λένε πολλοί. Προσπαθήστε να μην ξεπερνάτε το σχήμα τους υπερβολικά. Σχεδιάστε με το λεπτότερο σημείο του μολυβιού το σχήμα και μετά «γεμίστε» σιγά-σιγά τις υπόλοιπες τρίχες των φρυδιών. Να θυμάστε ότι είναι πάντα προτιμότερο να τα έχετε βάψει λιγότερο, παρά περισσότερο.
10. Less is more
Μην ξεχνάτε ποτέ ότι το μακιγιάζ δεν το κάνουμε για να καλύψουμε το πρόσωπό μας αλλά για να αναδείξουμε τα χαρακτηριστικά του και τη δική μας φυσική λάμψη και ομορφιά.

 

www.jenny.gr

 

 

Related posts

Βάλε το punk και το grunge style στην ντουλάπα σου

Υπέροχα και sexy maxi φορέματα

Ηλιοθεραπεία: Πως να προστατευτείτε

Leave a Comment