Ανδρας

7 πιθανοί λόγοι που η σύντροφός σας δεν θέλει να κάνετε σεξ

Όταν η σύντροφος ή η σύζυγός σας δεν ενδιαφέρεται για την ερωτική σας ζωή είναι πολύ εύκολο να υποθέσετε ότι δεν ενδιαφέρεται ούτε για εσάς πλέον.

Όπως αναφέρει όμως, η sex therapist και συγγραφέας του βιβλίου «Getting the Sex You Want», Tammy Nelson, μην βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα ή να παρατήσετε την ερωτική σας ζωή.

«Μπορεί να έχετε σταματήσει να κάνετε την πρώτη κίνηση επειδή φοβάστε την απόρριψη, αλλά αν θέλετε να δείτε και πάλι την φλόγα στην σχέση σας, θα πρέπει να προσπαθήσετε», είπε στην HuffPost.

Παρακάτω, η Nelson και μερικοί ακόμα ειδικοί μοιράζονται μερικούς συναισθηματικούς και σωματικούς λόγους που το άλλο σας μισό είναι απόμακρο τελευταία.

1. Δεν είναι ικανοποιημένη μέσα στην σχέση
Για πολλές γυναίκες η σεξουαλική επιθυμία είναι συνδεδεμένη με το πως νιώθουν σχετικά με την σχέση τους. Αν η γυναίκα σας είναι εκνευρισμένη μαζί σας ή δεν είναι ικανοποιημένη από τον γάμο σας, το σεξ είναι το λιγότερο που περνάει από το μυαλό της.

Πρέπει να ρωτήσετε τη σύντροφό σας τι είναι αυτό που την απασχολεί. Μπορεί να σας πει κάτι μικρό και ασήμαντο που την απασχολεί ή να μοιραστεί μαζί σας ένα πιο σημαντικό πρόβλημα.

2. Το σεξ μπορεί να είναι επώδυνο
Καθώς περνούν τα χρόνια έρχεται η σοφία, αλλά και κάποια προβλήματα στην κρεβατοκάμαρα. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί το σεξ να είναι περισσότερο επώδυνο για την γυναίκα σας σε σχέση με παλιά,. Τόσο οι άντρες, όσο και οι γυναίκες βιώνουν ορμονικές διαταραχές καθώς περνούν τα χρόνια. Για τις γυναίκες οι διαταραχές αυτές μεταφράζονται πολλές φορές σε ξηρότητα του κόλπου, κάτι που κάνει την επαφή πιο επώδυνη.

3. Περνούν οι μέρες χωρίς να έχετε καμία σωματική επαφή
Το σεξ δεν αφορά μόνο τη συνουσία, αλλά είναι μία διαδικασία που «χτίζεται» σιγά σιγά. Ένα φιλί το πρωί ή ένα χάδι το απόγευμα θα σας φέρουν πιο κοντά στη σύντροφό σας και θα βοηθήσουν την ερωτική σας έλξη να μείνει ζωντανή.

4. Είναι πάρα πολύ κουρασμένη
Μετά από μία κουραστική μέρα στην δουλειά, ενασχόληση με τα παιδιά και δουλειές του σπιτιού η γυναίκα σας μπορεί να είναι πραγματικά τόσο κουρασμένη που δεν έχει τίποτα άλλο στο μυαλό της από το να πέσει για ύπνο και να ξεκουραστεί. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να της προσφέρετε μερικές ώρες ξεκούρασης και να δείτε μετά αν θα αλλάξει η ερωτική της διάθεση.

5. Έχει αρχίσει λίγο να βαριέται
Αναρωτηθείτε. Όταν σας κοιτάζει η σύντροφός σας βλέπει τον άντρα που ερωτεύτηκε ή έχει χάσει το πάθος που είχε παλαιότερα για εσάς;
Φυσικά, καθώς η σχέση ωριμάζει κάποια πράγματα αλλάζουν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κανείς από τους δυο σας πρέπει να αφεθεί.

6. Το σεξ έχει γίνει ρουτίνα
Τα χρόνια περνούν και η σεξουαλική σας ζωή έχει γίνει από «καυτή» σε «χλιαρή». Εάν εσείς ή η σύντροφός σας θεωρείτε ότι το σεξ έχει γίνει πολύ προβλέψιμο, γίνεται πάντα την ίδια ώρα, στο ίδιο μέρος και με τον ίδιο τρόπο, ήρθε η ώρα για να κάνετε μερικές αλλαγές και να επαναφέρετε το πάθος στο κρεβάτι σας.

7. Δεν νιώθει πλέον συναισθηματικά συνδεδεμένη μαζί σας
Αντί να ασχολείστε με την έλλειψη της σεξουαλικής επαφής, επικεντρωθείτε στη συναισθηματική επαφή που μπορεί να έχει χαθεί. Πολλές φορές, τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες χρειάζεται να συνδεθούν και πάλι συναισθηματικά πριν «ξυπνήσει» η όρεξή τους για σεξ.

huffingtonpost.gr

Related posts

«Όταν πέθανε ο Σάκης Μπουλάς ανακουφίστηκα… »

Πώς θα γυμνάσεις κατάλληλα τον εγκέφαλό σου για να ανέβει επίπεδο.

Τον κεράτωσε και αυτός την εκδικήθηκε με απαίσιο τρόπο… Δείτε

Leave a Comment