Ανδρας

8 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στο πρώτο ραντεβού!

Ύστερα από το χωρισμό μου με τον πρώην μου, ήρθε μια μέρα η κολλητή μου και με παρότρυνε να βγω ραντεβού με έναν συνάδερφό της. Μετά από 7 χρόνια σχέσης, αυτή η προοπτική του πρώτου ραντεβού με νέο πρόσωπο, φάνταζε σαν άθλος.

Τα πρώτα ραντεβού μπορεί να αποβούν συναρπαστικά και τρομακτικά. Αν είσαι εργένης για κάποιο καιρό, είναι πιθανό να έχεις άγχος. Μπορεί να δυσκολεύεσαι να προσαρμοστείς στο να γυρίσεις ξανά στον κόσμο των ραντεβού. Μερικές φορές, είναι δύσκολο να ανοιχτείς σε κάποιον επειδή δεν τον ξέρεις και δεν τον εμπιστεύεσαι ακόμα καλά, πράγμα το οποίο κάνει τις προσωπικές ερωτήσεις δύσκολο επίτευγμα. Μπορεί να δυσκολευτείς να βρεις τις κατάλληλες ερωτήσεις.

Εάν δε φοβάσαι να κάνεις συγκεκριμένες ερωτήσεις, υπάρχουν τόσα που μπορείς να μάθεις για το συνομιλητή σου. Δε θέλεις να ξέρεις με ποιον άνθρωπο ετοιμάζεσαι να επενδύσεις το χρόνο σου; Εφόσον είσαι συναισθηματικά διαθέσιμος, είναι πάρα πολύ σημαντικό να ξέρεις αν είναι έτοιμη να ξεκινήσει σχέση με κάποιον ξανά. Παρακάτω είναι 8 ερωτήσεις που πρέπει πάντα να ρωτάς στο πρώτο ραντεβού.

Τι μπορείτε να συζητήσετε στο πρώτο σου ραντεβού!

Τι σου αρέσει να κάνεις;

Στο πρώτο ραντεβού, μάθε τι της αρέσει να κάνει στον ελεύθερο χρόνο της, τι την παθιάζει και ποιες είναι οι αξίες της. Άμα βγαίνεις ραντεβού με κάποια, είναι να γνωρίζεται ο ένας τι είναι σημαντικό για τον άλλο. Είναι η δουλειά ή κάποιο χόμπυ;

Να θυμάσαι, όποια και αν είναι η απάντηση, θα γίνει συχνό κομμάτι στη ζωή σου εφόσον ξεκινήσεις σχέση μαζί της. Αν πάλι δυσκολεύεται να απαντήσει, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δεν έχει ανακαλύψει το πάθος της ακόμα, ή δεν έχει κινητοποιηθεί να το κάνει. Έχει σημασία το πως αισθανόμαστε για τα πράγματα που κάνουμε.

Τι ζητάς από μία σχέση;

Ψάχνει κάτι χαλαρό και περιστασιακό, ή ψάχνει για σχέση με μέλλον και προοπτική; Είναι απαραίτητο να γνωρίζεις τις προθέσεις της προτού δεθείς συναισθηματικά. Από την άλλη, οφείλεις να είσαι και εσύ ξεκάθαρος για το τι ζητάς, ώστε να μην την κοροϊδέψεις και να μη παραγκωνίσεις τα δικά σου θέλω.

Ποιο το νόημα να εμπλακείς με κάποια με την οποία δε ζητάτε τα ίδια από μία σχέση; Να έχεις στο μυαλό σου πως δε ψάχνουν όλοι το ίδιο σε μία σχέση, οπότε πριν την ερωτευτείς, βεβαιώσου πως θέλετε τα ίδια πράγματα.

Πόσο διήρκεσε η τελευταία σου σχέση;
Αυτή η ερώτηση ξεκλειδώνει μια σειρά από άλλες επιτακτικές ερωτήσεις: Πότε ήταν ο τελευταίος χωρισμός σου; Πριν χρόνια;Πριν μήνες; Ή πριν από λίγες μέρες; Βγαίνεις και με άλλους αυτό το διάστημα;

Οι απαντήσεις εδώ μπορεί να υποδεικνύουν ότι είναι ακόμα ερωτευμένη με τον πρώην της και δεν είναι ακόμα συναισθηματικά διαθέσιμη. Μπορεί όμως να υποδείξουν ότι τον έχει ξεπεράσει και είναι έτοιμη να επενδύσει και πάλι στον έρωτα. Μπορείς να προβλέψεις πιο εύκολα το αποτέλεσμα, αν ξέρεις που είναι η καρδιά της.

Τι συνέβη με σένα και τον πρώην σου;
Αυτό είναι το δεύτερο σκέλος της προηγούμενης ερώτησης. Αρχικά μπορεί να φαντάζει η πιο ανάρμοστη ερώτηση για πρώτο ραντεβού. Παρ΄ όλα αυτά είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσεις το παρελθόν της πριν προχωρήσεις. Αυτή η ερώτηση μπορεί να αποκαλύψει πολλά – το τι έχει περάσει και που βρίσκεται η καρδιά της.

Πολλοί άνθρωποι κρύβουν καλά τους φόβους και τις ανασφάλειες τους στο πρώτο ραντεβού, μέχρι να εμφανιστεί μπροστά τους το παρελθόν τους. Δε θέλουμε να αναφέρουμε το παρελθόν στο πρώτο ραντεβού, διότι δεν θέλουμε να φέρουμε τον άλλο σε δύσκολη θέση, αλλά είναι κάτι το οποίο καλό είναι να μαθευτεί αργά ή γρήγορα. Μπορεί να δυσκολευτεί να απαντήσει, μπορεί και το αντίθετο. Αυτή η ερώτηση θα σε βοηθήσει να τη δεις από διαφορετική σκοπιά. Θα εκπλαγείς από το πόσα μπορείς να ανιχνεύσεις από την απάντησή της!

Υπάρχει κάτι που θέλεις να γνωρίζω για σένα;

Αυτή η ερώτηση είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική διότι σου δείχνει με μια ματιά, ποια πραγματικά είναι. Στο πρώτο ραντεβού, συνήθως και οι δύο πλευρές είναι ανοιχτές μια και γνωρίζουν ο ένας τον άλλο. Χρησιμοποίησέ το προς όφελός σου. Ζήτα της να σου αποκαλύψει κάτι, που διαφορετικά δεν θα το έκανε.

Είναι πιθανό να δεις σημάδια του χαρακτήρα της από τη γλώσσα του σώματός της και τις αναφορές τις οποίες κάνει κατά τη διάρκεια του ραντεβού. Είναι η ευκαιρία σου να βρεις απαντήσεις για το αν έχεις πιθανότητες να προχωρήσεις. Είναι καλύτερα να γνωρίζεις τις απαντήσεις από την αρχή, πριν επενδύσεις συναισθηματικά.

Τι ζητάς από έναν σύντροφο;
Ποιες είναι οι ιδανικές ιδιότητες γι΄αυτή; Αναζητάει ωριμότητα, εγκαρδιότητα, ειλικρίνεια, ακεραιότητα, σεβασμό, επιτυχία ή ενσυναίσθηση; Αυτή η ερώτηση είναι πολύ σημαντική, όχι μόνο διότι αποκαλύπτει το τι ζητάει από κάποιον, αλλά και επειδή συνήθως καθρεφτίζει τις δικές της αρχές και αξίες.

Αν για παράδειγμα η εμπιστοσύνη είναι για αυτήν απαραίτητη στον σύντροφό της, τότε είναι πιθανότητα και η ίδια μια σύντροφος άξια εμπιστοσύνης. Πολλές από αυτές τις αξίες δε γίνονται άμεσα αντιληπτές όταν γνωρίζουμε κάποια, αλλά με το να κάνεις αυτή την ερώτηση σε βοηθάει να κατανοήσεις καλύτερα του τι ζητάει και αν ταιριάζετε.

Ποια είναι τα 3 πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή σου;

Ένας τέλειο τρόπος για να γνωρίσεις κάποια, είναι να ανακαλύψεις με τι είναι παθιασμένη. Ποια είναι τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή της; Μπορεί να είναι η οικογένεια ή οι φίλοι της, η καριέρα της, τα ψώνια ή η τηλεόραση.

Όπως και να έχει, αυτή η ερώτηση σε βοηθάει να ανακαλύψεις τι σκέφτεται τον περισσότερο χρόνο και ποιες είναι οι προτεραιότητές της. Οι δικές σου προτεραιότητες μπορεί να μη συνάδουν με τις δικές της αλλά δεν πειράζει. Αν πάλι θεωρείς τις προτεραιότητες τις γελοίες, τότε μπορεί να μην ταιριάζετε.

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου τα επόμενα 5 χρόνια;

Το όραμα της ταιριάζει με τις δικές σου προσδοκίες; Αυτή η ερώτηση θα σε βοηθήσει να καταλάβεις πώς θα μοιάζει το μέλλον της, ή πως θα ήθελε να μοιάζει. Μπορεί να ονειρεύεται να αλλάξει δουλειά, να κάνει παιδιά ή να μετακομίσει αλλού.

Αυτή η ερώτηση θα σε βοηθήσει να δεις αν έχει όραμα για το μέλλον της και αν μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου σε αυτό το μέλλον. Αν το όραμά της προϋποθέτει μια τεράστια αλλαγή στη ζωή της, πρέπει να αναρωτηθείς αν είσαι διατεθειμένος να γίνεις κομμάτι αυτού του οράματος.

Μη χάνεις χρόνο!

Όταν ξεκινάς πάλι τα ραντεβού είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις τις εμπειρίες της, τι είναι σημαντικό γι΄αυτή και πόσο. Αυτές οι 8 ερωτήσεις θα αποκαλύψουν αλήθειες ώστε να καταλάβεις αν αξίζει τον κόπο να επενδύσεις εκεί ή όχι. Δεν υπάρχει λόγος να σπαταλάς το χρόνο σου αν δεν βρίσκεται κοντά στα δικά σου θέλω ή αν είναι συναισθηματικά μη διαθέσιμη.

 

the-man.gr

Related posts

Top 10 ψέματα που θα σου πει η κοπέλα σου

Η οικογένεια Ρουβά στην ακρόπολη!

Κατερίνα Παπουτσάκη, το κορίτσι που ποτέ δεν αισθάνθηκε σέξι στο πετσί της

Leave a Comment