Μοδα & Ομορφια

H νέα εκπληκτική σειρά ρούχων του οίκου Versace

H Penélope Cruz ως Donatella Versace είναι η επιτομή του «90s sexy style».

Η δεύτερη σεζόν του American Crime Story έχει γίνει αντικειμένο συζήτησης όχι μόνο από όσες λατρεύουν τις τηλεοπτικές σειρές, μα και από όσες αγαπούν απλά τη μόδα. Η υπόθεση της έχει να κάνει με την πολύκροτη δολοφονία του Ιταλού σχεδιαστή Gianni Versace το 1997 στο Μαϊάμι. Αν η πλοκή, βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, ή η παρουσία της Penelope Cruz και του Ricky Martin σε πρωταγωνιστικούς ρόλους δεν σου φαίνονται από μόνα τους επαρκείς αιτίες για να παρακολουθήσεις τη σειρά, τότε σου έχουμε μία ακόμα: τα κοστούμια. Οι ενδυματολόγοι, Allison Leach και Lou Eyrich, έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά παρά το γεγονός ότι είχαν στη διάθεσή τους μόλις 5 εβδομάδες για να σχεδιάσουν και να ράψουν τα κοστούμια της σειράς, αποδίδοντας με εκπληκτική ακρίβεια την «εθιστικά» εξεζητημένη 90’s αισθητική του οίκου. Παραδόξως, ο Οίκος δεν είχε καμία ανάμειξη στο σχεδιασμό των κοστουμιών για τις ανάγκες της σειράς και έτσι δεν ήταν λίγες οι φορές που οι δύο ενδυματολόγοι που έπρεπε να ανατρέξουν σε online shops και διαδικτυακές πλατφόρμες, όπου πωλούνταν παλιότερα  Versace κομμάτια, προκειμένου όχι μόνο να αντλήσουν έμπνευση, αλλά κυρίως να μείνουν όσο το δυνατό πιο πιστοί στις γραμμές και το στυλ των πρωτότυπων κομματιών.

Penélope-Cruz-Donatella-Versace_2

«Δώσαμε ιδιαίτερη προσοχή στην εφαρμογή και στο πώς θα έπεφτε το ρούχο στους ηθοποιούς, διότι στα 90’s κυριαρχούσαν τα oversized κομμάτια. Για παράδειγμα, οι φούστες ήταν ψηλόμεσες και πιο χαλαρές στα πόδια. Ο στόχος μας ήταν από τον πρωταγωνιστή μέχρι τους κομπάρσους, όλοι να είναι ντυμένοι με τέτοιο τρόπο ώστε σε κάθε πλάνο να είναι εμφανές το στυλ και το ύφος εκείνης της εποχής», δήλωσε η Allison.

Penélope-Cruz-Donatella-Versace

Αυτή που κλέβει (στυλιστικά) τις εντυπώσεις στη σειρά, δεν είναι άλλη από την Penélope Cruz η οποία υποδύεται την αδελφή του σχεδιαστή, την Donatella Versace. Μερικές φωτογραφίες (και τα λόγια της Alison), θα σε πείσουν ότι αξίζει να παρακολουθήσεις στο Fox το American Crime Story: The assassination of Gianni Versace.

Penélope-Cruz-Donatella-Versace_3
«Σχεδιάσαμε εξ αρχής αυτή τις ρόμπες του Gianni, χρησιμοποιώντας μετάξι και προσθέσαμε στη συνέχεια τα αρχαιοελληνικά μοτίβα στο πέτο. Θέλαμε κάτι «δυνατό» για την εναρκτήρια σκηνή της σειράς. Επίσης, ο Versace ήταν γνωστός για τα print σχέδια. Ακόμα και κάποιος που δεν γνωρίζει πολλά από μόδα ή τέχνη, μπορεί εύκολα να αναγνωρίσει τα ροκοκό μοτίβα. Πηγή έμπνευσης για τα κλασικά πλέον πουκάμισα Versace ήταν τα παιδικά χρόνια του σχεδιαστή στην Καλαμπρία. Όλα του τα σχέδια αποπνέουν μια αίσθηση μεγαλείου», σχολίασε η Allison. «Το ίδιο κάναμε και με την υπέροχη μαύρη τουαλέτα που φόρεσε η Donatella σε ένδειξη πένθους μετά τη δολοφονία του αδελφού της»… Τόσο πιστή αναπαράσταση μίας τόσο θλιβερής ιστορίας…

Penélope-Cruz-Donatella-Versace_4

 

 

 

 

Πηγή:queen.gr

Related posts

Νέο trend του καλοκαιριού : Διαφορετικά παπούτσια

Τι πρέπει να προσέχουμε στα προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιούμε !

13 διαφορετικοί τρόποι για να φορέσεις το boyfriend jean σου αυτή την εποχή

Leave a Comment