Ανδρας

Πώς να διασκεδάζεις καλύτερα ολόκληρη τη νέα χρονιά

1. Αντιμετώπισε κάθε μέρα, σα να ήταν Παρασκευή

Όλοι γνωρίζουμε το φοβερό συναίσθημα της Παρασκευής, όταν απόγευμα πια, φεύγεις από τη δουλειά αφήνοντας όλο το άγχος και την πίεση εκεί πίσω. Και αναρωτήσου: Γιατί να μην αισθάνεσαι το ίδιο όμορφα κάθε μέρα; «Ένα πάρτι δεν χρειάζεται να συμβαίνει μόνο μερικές φορές το χρόνο –μερικά Σαββατοκύριακα, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ή στα γενέθλιά σου» λέει ο Andrew. «Μήπως είναι καλύτερα να βλέπεις τη ζωή σου σαν μια διαρκή γιορτή; Γιατί να αποτελεί η Δευτέρα ημέρα πένθους της διάθεσής σου; Έχεις αναλογιστεί πόσα χρόνια πολύτιμης ζωής χάνεις αν περιμένεις μια Παρασκευή βράδυ να περάσεις υπέροχα;»

Οι προτροπές:
Μην αφήνεις καμία μέρα ανεκμετάλλευτη, μην αρνείσαι κάποιο μεσοβδόμαδο κάλεσμα σε μπαρ ή κάποιο σπίτι. Μην παροπλίζεις την ενέργειά σου γιατί θα σου γίνει συνήθεια και θα συνταξιοδοτηθείς πρόωρα από τη ζωή.

2. Περιορίσου στις οικείες συναναστροφές

Έχεις κάποιο αγαπημένο σημείο συνάντησηςμε τους φίλους –ένα εστιατόριο ή μπαράκι. Γνωρίζεις τον μπάρμαν, ξέρει πώς σε λένε και τι ποτό πίνεις. Όταν πρόκειται για πάρτι, δεν είναι ανάγκη να ψάχνεσαι κάθε φορά. Μπορείς να μείνεις στις συνήθειες που σε κάνουν να νιώθεις οικεία και άνετα, αποκτώντας μια νέα εμπειρία σε ένα γνώριμο μέρος. Αρκεί να μην ρουτινιάσεις. Δώσε ραντεβού με την παρέα στο γνωστό στέκι για ένα ποτάκι, ώστε να δείτε πώς πάνε τα κέφια ή τι άλλο παίζει σήμερα και συνεχίστε.

Οι προτροπές:
Φρόνιμο είναι να μη φέρεσαι απερίσκεπτα με το αλκοόλ. Το να ξυπνάς κάθε πρωί με hangover δεν είναι καλό για την υγεία σου, ούτε για τη διάθεσή σου. Το μυστικό είναι να περνάς ωραία με την παρέα και τις γυναίκες γύρω σας κι όχι να καλείσαι να αντιμετωπίσεις κάθε βράδυ απρόοπτα γεγονότα και μπλεξίματα εξαιτίας του αλκοόλ.

3. Κανόνες; Ποιος τους χρειάζεται;

Τα πάρτι δεν έχουν ανάγκη σχεδιασμού και ημερησίων διατάξεων. Ο πρώτος και ο τελευταίος στόχος είναι η διασκέδαση. «Είναι σχεδόν αποκαρδιωτικό και σίγουρα καθόλου διασκεδαστικό το να περιέχουν οι έξοδοί σου πρόγραμμα ή γκρίνιες» λέει ο Andrew. «Βρίσκεσαι σε ένα μέρος όπου μπορείς να νιώσεις απελευθερωμένος, αντίθετα με τα πειθαρχημένα ωράρια και τις ευθύνες της καθημερινότητας».

Οι προτροπές:
Σιγουρέψου για τα άτομα που θα σε συνοδεύουν σε ένα πάρτι. Μια γυναίκα που νιώθει κουρασμένη και σε πιέζει να φύγετε τη στιγμή που εσύ αρχίζεις να ανεβάζεις διάθεση, ένας φίλος που έχει τσακωθεί με τον οικοδεσπότη ή τον ιδιοκτήτη του μπαρ, ένα ζευγάρι που συνεχώς διαμαρτύρεται για το είδος της μουσικής, τον καπνό και την πολυκοσμία, θα σου χαλάσουν τη διασκέδαση.

4. Διατήρησε την ελεύθερη βούλησή σου

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από μερικούς τύπους στην παρέα, οι οποίοι θέλουν να φτάνουν στα άκρα. Είναι οι ίδιοι τύποι, που συνεχώς έχουν όρεξη για εφηβικές τρέλες, κάνουν διαρκώς το λάθος να πίνουν νηστικοί ή που μπορεί να φέρουν σε αμηχανία όλους τους πελάτες ενός μπαρ, κάνοντας στριπτίζ, έτσι για πλάκα. Δεν μπορείς όμως να τους πλακώσεις στο ξύλο. Ούτε να τους κόψεις από παρέα –κολλητοί χρόνια είστε.

Οι προτροπές:
Σύμφωνα με τον Andrew, ο καθένας έχει ένα ρόλο που πρέπει να παίξει σε ένα πάρτι. Η δουλειά σου είναι να παίξεις το δικό σου. «Το πάρτι είναι σαν ένα παζλ», λέει. «Αν ένα κομμάτι δεν εφαρμόζει σωστά, απλά το βγάζεις στην άκρη. Δεν το πετάς, γιατί αλλιώς δεν θα ολοκληρώσεις το παζλ. Υπάρχουν δίπλα σου άτομα που σε βοηθούν να περάσεις όμορφα. Παρέα με αυτούς, ρίξε ένα χειροκρότημα στον τρελαμένο φίλο σας που κυλιέται στο πάτωμα. Εκείνη τη στιγμή, ο ίδιος περνά υπέροχα. Και κάθε επιτυχημένο πάρτι έχει ανάγκη από έναν κλόουν».

5. Μη σκας για τίποτα

Μπορεί, αναπόφευκτα, να υπάρχουν προσκόμματα στη νύχτα σου, όπως το να συμφώνησε η παρέα να καταλήξει σε ένα «ελληνάδικο» μπαρ ή σε ένα σπιτικό πάρτι, που για προσωπικούς λόγους δεν θα ήθελες να βρεθείς. Μην πας με βαριά καρδιά. Δες το σαν μια ευκαιρία για καινούργιες εμπειρίες. «Αν αρχίσεις να γκρινιάζεις, εμπίπτεις στον κανόνα Νο 3. Αν γίνεις αρνητικός, θα καταλήξεις να μείνεις μόνος σου στο πεζοδρόμιο βλέποντας τους φίλους σου να σε αποχαιρετούν μπαίνοντας μέσα για να διασκεδάσουν. Έτσι, αναιρείς τον πρώτο και σημαντικότερο κανόνα –θυμήσου: κάθε βράδυ, νιώθε σαν την Παρασκευή» λέει ο Andrew.

Οι προτροπές:Όταν μιλάμε για πάρτι, όλα πρέπει να είναι ανοιχτά. Ακόμη κι αν εκεί μέσα θα συναντήσεις την πρώην σου με το νέο συνοδό της. Απλά σημαίνει ότι ήταν γραφτό να συμβεί κι αυτό. Από τη στιγμή που αποφάσισες να βγεις με την παρέα και οι περισσότεροι συμφώνησαν να περάσετε τη νύχτα σας σε εκείνο το σπίτι ή το μαγαζί, μην αφήσεις με τίποτε να αναιρέσει την απόφαση που έχεις πάρει για τη ζωή σου: να περνάς καλά.

 

Related posts

Το νέο Samsung Galaxy S7 θα σε ενθουσιάσει

Η γυμνή φωτογράφηση της Γωγώ Μαστροκώστα

Πως θέλουν οι γυναίκες να ντύνονται οι άντρες;

Leave a Comment