Μοδα & Ομορφια

Έχετε λιπαρή επιδερμίδα;Αυτά είναι τα beauty tips που θα σε σώσουν!!!

Όταν έχετε λιπαρή επιδερμίδα οι σμηγματογόνοι αδένες λειτουργούν υπερβολικά και παράγουν περίσσεια ποσότητα σμήγματος. Το αποτέλεσμα είναι να έχετε λαμπερή και γυαλιστερή όψη αλλά και ανεπιθύμητα σπυράκια ακμής.

Καθαρίστε τακτικά το πρόσωπό σας με ειδικό σαπούνι
Ένας από τους πιο σίγουρους και δοκιμασμένους τρόπους είναι ο καθημερινός καθαρισμός του προσώπου σας, τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, χρησιμοποιώντας ειδικό σαπούνι για λιπαρή επιδερμίδα και άφθονο χλιαρό νερό.

Χρησιμοποιείστε λοσιόν χωρίς αλκοόλ κάθε μέρα
Με αυτό τον τρόπο θα περιορίζετε το περιττό σμήγμα και θα απομακρύνετε τους ρύπους από το πρόσωπό σας. Η καλύτερη επιλογή είναι να φτιάξετε μόνη σας μία σπιτική λοσιόν με ροδόνερο. Επίσης, είναι σημαντικό τα προϊόντα σας να μην περιέχουν αλκοόλ γιατί είναι ακατάλληλα καθώς αυξάνουν τη λιπαρότητά του δέρματός σας.

Χρειάζεστε καθημερινή ενυδάτωση
Το γεγονός ότι έχετε λιπαρή επιδερμίδα δε σημαίνει ότι δε χρειάζεται ενυδάτωση. Είναι λάθος ένα δεν παρέχετε την ενυδάτωση που χρειάζεται η επιδερμίδα σας γιατί με αυτό τον τρόπο μειώνεται η υγρασία του δέρματός σας και παράγεται περισσότερο σμήγμα για να εξισορροπήσει την κατάσταση. Η σωστή επιλογή για εσάς είναι μία oil-free ενυδατική κρέμα, κατά των μαύρων στιγμάτων, με βάση το νερό.

Κάντε απολέπιση με απαλές κινήσεις
Είναι πολύ σημαντικό να κάνετε απολέπιση στο πρόσωπό σας μία ή δύο φορές την εβδομάδα, καθώς το έξτρα σμήγμα οδηγεί σε περίσσεια νεκρών κυττάρων στο εξωτερικό στρώμα της επιδερμίδας σας. Όταν τρίβετε το πρόσωπό σας να είστε προσεκτική και να κάνετε απαλές κινήσεις.

Μη χρησιμοποιείτε βαριά καλλυντικά προϊόντα
Εάν έχετε λιπαρή επιδερμίδα τότε το πρόσωπό σας πρέπει να αναπνέει και να αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε βαριά προϊόντα με παχύρρευστη υφή. Τα παχύρευστα προϊόντα εγκλωβίζουν τη λιπαρότητα κάτω από ένα παχύ στρώμα make-up ή foundation, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πιο εύκολα σπυράκια και μαύρα στίγματα

Related posts

Chic εμφανίσεις με pencil φορέματα

Πως να συνδυάσεις το μπεζ πουλόβερ σου

Γαλλικό μανικιούρ: όχι τυχαία το πιο διαχρονικό μανικιούρ

Leave a Comment