Ανδρας

Τα προϊόντα και οι τάσεις που κυριάρχησαν στην κορυφαία έκθεση τεχνολογίας CES 2016.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της τεχνολογίας είναι ό,τι μας βάζει όλους μας, από όποια θέση και αν βρισκόμαστε να κοιτάμε προς το μέλλον.

Τεχνολογία για τον καταναλωτή είναι οτιδήποτε από τα headsets εικονικής πραγματικότητας έως τα έξυπνα ψυγεία. Και το μέρος για να τα δει κανείς όλα αυτά μαζεμένα είναι το Consumer Electronics Show.

CES 2016 Bug Art

Ας δούμε τα trends για το 2016 και αργότερα έτσι όπως φανερώθηκαν στην έκθεση CES 2016.

Fitbit Blaze

Τα wearables ξεπερνούν το fitness

To fitness είναι ο κατεξοχήν τομέας για τα wearables, αλλά φέτος άρχισε να φαίνεται ότι οι εφαρμογές τους μπορεί να είναι περισσότερες. Για παράδειγμα Fitbit Blaze της εικόνας μοιάζει σαν ένα ομορφότερο Apple Watch, αλλά αυτό που κάνει είναι, χωρίς να διαθέτει GPS, να καταγράφει την δραστηριότητα σας και τον ύπνο σας. Η μπαταρία του διαρκεί πέντε ημέρες και συνοδεύεται από μία πολύ καλά σχεδιασμένη εφαρμογή.


Samsung Fridge

Το έξυπνο σπίτι μεγαλώνει

Μπορεί όλοι μας να θέλουμε να έχουμε έναν AI μπάτλερ όπως ο Mark Zuckerberg, αλλά αυτό θα αργήσει για εμάς. Επί του παρόντος μπορούμε να περιοριστούμε στην διαχείριση των συσκευών που έχουμε στο σπίτι μας – ή που θα έχουμε– μέσα από τις Smart TV εταιρειών όπως οι Samsung, LG και Sony.


Τα drones γίνονται ισχυρότερα

Τα drones γίνονται ισχυρότερα σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, αλλά και τον εξοπλισμό καταγραφής που φέρουν. Το Typhoon H μπορεί, για παράδειγμα, να καταγράφει σταθερή εικόνα και να κάνει το φωτογραφικό σας παιχνίδι πιο ενδιαφέρον.


Oculus Rift

Το VR κάνει το παιχνίδι περισσότερο ενδιαφέρον

Το Oculus Rift είναι ήδη διαθέσιμο για προπαραγγελία στο εξωτερικό. To Samsung Gear VR, το HTC Re Vive είναι επίσης επιλογές που θέλουν να κάνουν το gaming πιο ενδιαφέρον, τη στιγμή που η Nvidia λέει ότι τα PC πρέπει να γίνουν 7 φορές πιο ισχυρά για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στην πρόκληση του VR Gaming.


Laptop και tablet συνεχίζουν να ενοποιούνται

Συσκευές όπως το Samsung Galaxy TabPro S που τρέχουν Windows 10 με χρήση επεξεργαστή Intel Core M ή τα νέα Dell XPS είναι με βεβαιότητα ενδιαφέρουσες. Δεν μπορούμε όμως να μην παρατηρήσουμε την τάση που θέλει να τα tablet και τα laptop να τείνουν προς μια κοινή κατηγορία, όπως δείχνει το HP Spectre x360.


Griffin

To USB-C κερδίζει έδαφος

Όλο και περισσότερες συσκευές αποκτούν διασύνδεση USB –C. Αυτή η τάση αφορά τόσο φορητές συσκευές, όπως είναι οι νέοι εξωτερικοί HDD Toshiba Canvio Premium, όσο και mobo με USB-C, όπως τα νέα που αναμένονται από την AMD.


LG OLED G6

Το αποκορύφωμα των τεχνολογιών απεικόνισης

Στην CES 2016 ανακοινώθηκαν οι πρώτοι τίτλοι 4K UHD Blu-ray, το Netflix έγινε παγκόσμιο -και ελληνικό, ενώ το HDR φαίνεται ότι θα είναι το συνοδό trend του 4K το νέο έτος.


Τα αυτόνομα οχήματα IoT πληθαίνουν

Το δικό σας Βatmobile δεν θα αργήσει να εμφανιστεί.


Farewell CES 2016

Περισσότερο ‘πραγματική’

H CES 2016 είναι, εν τέλει, περισσότερο πραγματική από προηγούμενες εκθέσεις, ας πούμε από την CES 2015. Ιδέες ετών έφτασαν φέτος να γίνουν hardware. Από τη μία αυτό είναι ενδιαφέρον για το τι μας περιμένει το 2016, αλλά θέλαμε λίγο περισσότερη φαντασία για το μέλλον.

Related posts

Πρεμιέρα 17 Δεκεμβρίου το «Ένας άλλος κόσμος» του Παπακαλιάτη

Aνέβασε τις σεξουαλικές σου επιδόσεις με την μουσική

Όλοι οι σύγχρονοι άντρες κατάγονται από έναν άντρα που έζησε πριν από 190.000 χρόνια!

Leave a Comment