Ανδρας

Ένας οδηγός έμπνευσης σε επτά βήματα

Πώς θα συλλάβεις την πρώτη καλή ιδέα της ζωής σου

 

O J. Mays, ένας από τους πιο επιδραστικούς σχεδιαστές της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας (αυτός σχεδίασε το Audi TT, το νέο Beetle της VW και το νέο Thunderbird της Ford) και τέως αντιπρόεδρος της Ford Motor Company, καταθέτει την προσωπική του εμπειρία για το πώς συλλαμβάνεται και πώς υλοποιείται μια πραγματικά καλή ιδέα.

> Όσο πιο πολλά γνωρίζεις για το τι «παίζεται», τόσο πιο δημιουργικός μπορείς να γίνεις. Όταν, όμως, δέχεσαι περισσότερες πληροφορίες απ’ όσες μπορείς να χωνέψεις, ζαλίζεσαι.

> Δεν πρέπει να είσαι πολύ trendy – πρέπει να είσαι σχεδόν το αντίθετο. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως πρέπει να είσαι και συντηρητικός.

> Το σωστό δεν έχει ημερομηνία λήξεως. Και τίποτα δεν γερνάει γρηγορότερα από το νέο.

 

Ο J. Mays στην παρουσίαση μιας ακόμα μεγάλης ιδέας του.

 

> Πάντοτε κάνεις κάποιου είδους ανάλυση. Για να είσαι, όμως, δημιουργικός, δεν χρειάζεται να υπεραναλύεις.

> Στην αυτοκινητοβιομηχανία, μας παίρνει πολύ χρόνο να βγάλουμε συναίσθημα από ένα φύλλο λαμαρίνας.

> Ξέρεις μόνο ό,τι ξέρεις. Αν δεν είχες ποτέ εμπειρίες που να σε ξεβόλεψαν και να σε ανάγκασαν να αλλάξεις την αντίληψή σου για τον κόσμο, δεν πρόκειται ποτέ να έχεις νέες ιδέες.

> Το έλλειμμα εμπιστοσύνης στις φρέσκες προτάσεις οδηγεί τις εταιρείες να αντιγράφουν η μία την άλλη. Κανείς, όμως, δεν θυμάται τον δεύτερο ή τον τρίτο. Όλοι θυμούνται τον Lindbergh και κανείς το δεύτερο άνθρωπο που διέσχισε πετώντας τον Ατλαντικό.

Related posts

Ο εντυπωσιακός άγγελος της Victoria’s Secret

Συμβαίνει κάτι με το στήθος της Εύας Λάσκασρη;

Πώς να φορέσεις τη καπαρντίνα σου

Leave a Comment