Ανδρας

Βελτίωσε τη φυσική σου κατάσταση και μάθε να αμύνεσαι με το απόλυτο μαχητικό άθλημα

Γιατί το kickboxing θα σε γυμνάσει καλύτερα

 

Ο συνδυασμός μιας δυναμικής άσκησης κι εκτόνωσης που προσφέρει το kick boxing το καθιστά ως μια από τις πιο ολοκληρωμένες μορφές εκγύμνασης που κυκλοφορούν εκεί έξω. Για όσους τυχαίνει να μη γνωρίζουν σε τι ακριβώς αναφερόμαστε, να θυμίσουμε ότι, ουσιαστικά πρόκειται για μια αεροβική άσκηση που συνδυάζει την πυγμαχία με τα λακτίσματα (κλωτσιές). Ιδού μερικά επιμέρους στοιχεία που πρέπει να γνωρίζεις γι’ αυτό…

 

Υπάρχουν πολλά είδη kick boxing; Ναι, υπάρχει το full contact, με χτυπήματα από τη μέση και πάνω, το low kicks όπου είναι αποδεκτά όλα τα χτυπήματα και το thai box ή muai thai στο οποίο συμπεριλαμβάνονται επίσης χτυπήματα με τους αγκώνες και τα γόνατα.

Γιατί να το επιλέξω; Επειδή η συνηθισμένη αεροβική άσκηση δε σας λέει πολλά, επειδή έχετε ενεργητικότητα και φόρτιση που θέλετε να βγάλετε από μέσα σας, επειδή θέλετε μια αποτελεσματική άσκηση με πολλές καύσεις και γράμμωση για όλο το σώμα.

Μπορώ να κάνω ανεξάρτητα από τη φυσική μου κατάσταση; Ναι, μπορείτε να ξεκινήσετε ακόμη κι από το σημείο “μηδέν”, ακόμη δηλαδή κι αν δεν έχετε ξανακάνει ποτέ γυμναστική. Σε αυτή την περίπτωση θα ξεκινήσετε σταδιακά και θα αυξήσετε την ένταση ανάλογα με την εξέλιξη της φυσικής σας κατάστασης.

Συνδυάζεται με άλλα είδη άσκησης; Οι περισσότερες ασκήσεις συνδυάζονται μεταξύ τους. Συγκεκριμένα το kick boxing, εφόσον πρόκειται για μια αεροβική άσκηση που γίνεται 3- 4 φορές την εβδομάδα, μπορεί να συνδυαστεί πολύ καλά με τα όργανα και τα βάρη στοχεύοντας σε μια πιο έντονη μυϊκή ενδυνάμωση.

Related posts

20 λόγοι για να χαίρεσαι που είσαι άντρας! 18 Σεπτεμβρίου 2015, 17:35

Εντυπώσεις από την ανεπίσημη πρεμιέρα της Formula 1

Ο Σταμάτης Γονίδης συνθέτει μουσική για την Ιατρική!

Leave a Comment