Ανδρας

Τα πλούσια μαλλιά μπορούν να κάνουν τους άντρες να φαίνονται πιο νέοι

Δεν είναι σπάνιο ένας άντρας όσο μεγαλώνει να δει πως τα μαλλιά του έχουν αραιώσει. Πολλοί μάλιστα αποφασίζουν να προχωρήσουν σε μεταμόσχευση μαλλιών προκειμένου να λύσουν το πρόβλημα της αραίωσης. Τώρα, Αμερικανοί επιστήμονες λένε πως καλά κάνουν αφού τα πλούσια μαλλιά μπορούν να κάνουν έναν άντρα να φαίνεται αρκετά νεότερος και πιο ωραίος.

Ερευνητές από την Ιατρική Σχολή Johns Hopkins της Βαλτιμόρης στις Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν από 58 άνδρες και 64 γυναίκες να παρατηρήσουν 13 ζεύγη φωτογραφιών.
Τα επτά ζεύγη έδειχναν άνδρες πριν και μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών και τα άλλα έξι φωτογραφικά ζεύγη άνδες που δεν είχαν κάνει μεταμόσχευση μαλλιών ή άλλη σημαντική κοσμετολογική διαδικασία.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο JAMA Facial and Plastic Surgery, έδειξαν πως μετά την μεταμόσχευση μαλλιών οι άντρες φάνηκαν στα μάτια τους πιο όμορφοι και νεότεροι.
Μάλιστα. όπως δήλωσαν οι εθελοντές, οι άντρες έδειχναν πιο επιτυχημένοι και προσεγγίσιμοι με πιο πυκνά μαλλιά.

Η επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Λίσα Ισι εξήγησε πως η διαδικασία της μεταμόσχευσης μαλλιών διαφοροποιείται από γιατρό σε γιατρό, αλλά γενικά η διαδικασία περιλαμβάνει την λήψη τριχών από το πίσω μέρος της κεφαλής και την εμφύτευσή τους στα σημεία που παρατηρείται η αραίωση.

Όπως τονίζει η Δρ. Ισι «η μεταμόσχευση μαλλιών εφαρμόζεται εδώ και χρόνια και δεν είχαν ποτέ ως τώρα τεκμηριώσει το επιστημονικό όφελος της διαδικασίας αυτής. Και αυτή η έλλειψη στοιχείων για το πόσο τελικά βελτιώνει την εξωτερική εικόνα των ασθενών δημιουργούσε πάντα προβλήματα, δεδομένου ότι οι υποψήφιοι ζητούν πάντα συγκεκριμένες εκτιμήσεις για την επιτυχία της διαδικασίας».

Οι κριτές είχαν ότι οι άνδες που είχαν κάνει μεταμόσχευση μαλλιών έδειχναν περίπου τέσσερα χρόνια μικρότεροι στην μετά την διαδικασία φωτογραφία. Επίσης, είπαν ότι αυτοί οι άνδρες έδειχναν πιο ελκυστικοί, επιτυχημένοι και προσιτοί μετά την μεταμόσχευση.

Η Δρ Ισι σπεύδει να διευκρινήσει πάνντως πως το δείγμα της μελέτης ήταν μικρό και ήδη σχεδιάζει επανάληψη του πειράματος σε μεγαλύτερο δείγμα ανθρώπων προς επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων.

 

healthview.gr

Related posts

Ο Lionel Messi θα αποδείξει αν «μετράει» και αλλού

Aπόλαυσε κάθε μπίρα στο φουλ!

Οκτώ θερμαντικά ποτά και ροφήματα που θα σε κρατήσουν ζεστό

Leave a Comment