Μοδα & Ομορφια

Συνταγές ομορφιάς για λιπαρό δέρμα.

Γαλάκτωμα Καθαρισμού

Υλικά: 140ml γάλα πλήρες ή κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές σούπας
φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
¼ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη τριμμένη ρίγανη
Οδηγίες: Προσθέστε στο γάλα το δυόσμο, το μαϊντανό και τη ρίγανη. Ανακατεύετε πολύ καλά και αφήνετε για έξι ώρες στο ψυγείο. Το βγάζετε από το ψυγείο και αφήνετε να σταθεί για άλλες έξι ώρες. Σουρώνετε με αρκετά ψιλο σουρωτήρι ώστε να το καθαρίσετε όσο το δυνατό καλύτερα και το βάζετε σε γυάλινο μπουκάλι

Χρήση: Απλώνετε σε καθαρό πρόσωπο κάθε βράδυ. Διατηρείται 4 με 5 ημέρες περίπου, στο ψυγείο. Τι προσφέρει στο δέρμα σας? Ο δυόσμος είναι επουλωτικός, ο μαϊντανός ρυθμίζει τη λιπαρότητα του δέρματος ενώ η ρίγανη είναι ισχυρό αντιμικροβιακό και δρα σαν συντηρητικό. Τονωτική λοσιόν για λιπαρά δέρματα

Υλικά: 1 κούπα αφέψημα αμαμηλίδας 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου ½ κούπα έγχυμα χαμομηλιού ½ κούπα ροδόνερο

Οδηγίες: Φτιάχνετε το αφέψημα βράζοντας για 10 λεπτά αποξηραμένα άνθη ή φύλλα αμαμηλίδας και σκεπάζοντας μέχρι να κρυώσει. Περιχύνετε με μία κούπα βραστό νερό 2 με 3 κουταλιές αποξηραμένα άνθη χαμομηλιού, σκεπάζετε και περιμένετε να κρυώσει τελείως. Φιλτράρετε καλά την αμαμηλίδα και το χαμομήλι. Σε ένα μπουκαλάκι ανακατεύετε το αιθέριο έλαιο, το νερό αμαμηλίδας, το ροδόνερο και το έγχυμα χαμομηλιού και ανακινείτε αρκετή ώρα.

Χρήση: Χρησιμοποιείτε τη λοσιόν μετά από έναν καλό καθαρισμό με γαλάκτωμα. Αν έχετε ακμή χρησιμοποιείστε τη λοσιόν ως θεραπεία κάνοντας επάλειψη 3 φορές την ημέρα για 1 μήνα. Διατηρείται 1 μήνα το καλοκαίρι και συνιστάται να φυλάσσεται σε ψυγείο.

Τι προσφέρει στο δέρμα σας? Η αμηλίδα έχει στυπτική, δροσιστική και συσφιγκτική δράση, λόγω της τανίνης που περιέχει. Το τσάι έχει αντισηπτικές ιδιότητες και αντιμικροβιακές και χρησιμεύει ως συντηρητικό. Το χαμομήλι είναι μαλακτικό, κατευναστικό και αντιφλεγμονώδες και το ροδόνερο είναι μαλακτικό.

Πήλινγκ Υλικά: ½ κουταλάκι μαγειρικό αλάτι 2 κουταλιές λεμόνι 1 κουταλιά ζάχαρη άχνη 1 κουταλιά πράσινος άργιλος 1 κουταλιά τριμμένα φύλλα μέντας καμφοράς ή δυόσμου 2-3 κουταλιές αφέψημα καλέντουλας

Οδηγίες: Βάζετε σε μπλέντερ ή multi τα υλικά, εκτός από το λεμόνι και το αφέψημα, και τα χτυπάtε μέχρι να γίνουν ομογενοποιημένη σκόνη. Προσθέτετε το λεμόνι και όσο αφέψημα χρειάζεται έτσι ώστε να μπορεί το μείγμα να δουλευτεί, χωρίς να ρέει.

Χρήση: Απλώνετε σε καθαρό πρόσωπο αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια και τρίβετε απαλά. Επαναλαμβάνετε για 5 λεπτά περίπου. Αφήνετε 10 λεπτά και μετά αφαιρείτε με ένα πολύ βρεγμένο σφουγγάρι ή πετσέτα. Εάν το δέρμα σας έχει πολλά σπυράκια ή πληγές, μπορείτε να προσθέσετε και λίγη σκόνη από ρίζα σύμφυτου και 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο θυμάρι Μπορείτε να επαναλάβετε 3 φορές την εβδομάδα.

Τι προσφέρει στο δέρμα σας? Το λεμόνι είναι πλούσιο σε οξέα, μεταλλικά άλατα και βιταμίνες και καθαρίζει και λευκαίνει βαθιά το δέρμα. Το αλάτι είναι καταπραϋντικό, συσφικτικό και αντισηπτικό ενώ η ζάχαρη βοηθάει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. Ο άργιλος είναι καθαριστικός και κατά της λιπαρότητας. Η καλέντουλα είναι επουλωτική και η μέντα ή ο δυόσμος είναι αντισηπτικά αλλά βοηθούν σημαντικά στη διείσδυση.

Μάσκα κατά της λιπαρότητας
Υλικά: ½ ποτηράκι πολτός από αγγούρι με τη φλούδα του 1 κουταλιά κρέμα γάλακτος 1 κουταλιά ροδόνερο 1 κουταλιά αλεύρι βρώμης (κουάκερ) ¼ κουταλάκι βάμμα βενζόης

Οδηγίες: Ανακατεύετε τα υλικά μέχρι να γίνουν πάστα που να δουλεύεται σαν μάσκα. Χρήση: Κάνετε επάλειψη σε καθαρό πρόσωπο και αφήνετε για 20 λεπτά. Αφαιρείτε με χλιαρό νερό. Μην ξεχάσετε μετά να βάλετε μία ενυδατική κρέμα. Μόλις παρασκευασθεί η μάσκα, πρέπει να χρησιμοποιείται αμέσως.

Τι προσφέρει στο δέρμα σας? Το αγγούρι είναι στυπτικό και κατά των μαύρων στιγμάτων της λιπαρότητας. Η κρέμα γάλακτος είναι μαλακτική. Το ροδόνερο είναι ενυδατικό και μαλακτικό. Το αλεύρι βρώμης αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα.

Related posts

Τι παθαίνει το δέρμα μας όταν φοράμε make up στη παραλία

Συμβουλές για την καλύτερη εφαρμογή των προϊόντων make up

Νομίζεις ότι τα έχεις κάνει όλα με τα μαλλιά σου; Δοκίμασε το τατουάζ μαλλιών

Leave a Comment