Υγεια

Πως θα αποφύγετε τις τροφικές αλλεργίες στα μωρά;

Πολλές φορές μία αλλεργική αντίδραση μπορεί να αποβεί μοιραία. Ειδικά όταν τα παιδιά είναι μωρά αφού είναι πολύ δύσκολο να ξέρει ένας γονιός αν το παιδί του είναι αλλεργικό σε κάποια τροφή ή όχι. Αρχικά ως γονείς θα πρέπει να ακολουθείτε κατά γράμμα τις συστάσεις του παιδιάτρου σας. Αυτός είναι και ο λόγος που εντάσσει σιγά-σιγά ένα νέο φρούτο ή μία νέα τροφή στο διαιτολόγιό του. Για παράδειγμα αν αρχίσετε να δίνετε μήλο στο παιδί σας, θα πρέπει να περιμένετε 3-5 μέρες για να δείτε εάν το παιδί σας είναι αλλεργικό σε αυτό ή όχι. Μόλις ο γιατρός σας βεβαιωθεί ότι δεν είναι αλλεργικό θα εντάξει μια νέα τροφή.

Υπάρχουν κάποιες τροφές όπου ως γονείς θα πρέπει να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή. Αν και υπάρχουν περισσότερα από 160 αλλεργιογόνες τροφές, σύμφωνα με το αμερικανικό site webmd, 8 είναι εκείνες οι τροφές όπου πρέπει ως γονείς να προσέξετε:
Γάλα
Αυγά
Φιστίκια
Καρπούς με κέλυφος, όπως αμύγδαλα και καρύδια
Ψάρια
Οστρακοειδή
Σόγια
Σιτάρι

Συνήθως τα αλλεργικά συμπτώματα εμφανίζονται λίγα λεπτά ή μερικές ώρες μετά το τελευταίο γεύμα. Έτσι κάθε φορά, καλό θα είναι οι γονείς να ελέγχουν το μωρό τους για τα παρακάτω συμπτώματα ειδικά όταν έχουν δώσει στο μικρό τους να φάει κάτι νέο.
Κνίδωση ή ερυθρότητα
Εξάνθημα
Πρήξιμο στο πρόσωπο, τη γλώσσα ή τα χείλια
Εμετό και διάρροια
Βήχα
Δύσπνοια
Απώλεια αισθήσεων

Αν για οποιοδήποτε λόγο το μωρό σας αρχίσει να έχει δυσφορία στην αναπνοή του, να φταρνίζεται, να δυσκολεύεται να καταπιεί ή να έχει διάρροια ή να κάνει εμετό μετά το γεύμα του, τότε θα πρέπει πρώτα να καλέσετε το 166 και μετά να επικοινωνήσετε με τον παιδίατρο σας ώστε να τον ενημερώσετε.

Related posts

Στομαχική γρίπη ή τροφική δηλητηρίαση; Μάθετε να τα ξεχωρίζετε

Σε τι ποσότητα ο καφές προκαλεί συσσώρευση λίπους στην κοιλιά

ΕΟΠΥΥ: Νέα λίστα αποζημιούμενων φαρμάκων με αυξημένη συμμετοχή ασθενών

Leave a Comment