Μοντελα

Ιδιαίτερα μοντέλα

Όταν ακούς μοντέλο, το μυαλό σου πηγαίνει αυτομάτως σε ένα συγκεκριμένο τύπο γυναίκας, με αυστηρά προκαθορισμένο παρουσιαστικό και σωματότυπο. Η ταύτιση με τα εν λόγω πρότυπα αποτελεί τη βασική κατεύθυνση που δίνεται από τους μεγαλύτερους οίκους ανά τον πλανήτη. Εκεί έξω όμως υπάρχουν γυναίκες (και μη), οι οποίες σκίζουν τις διεθνείς πασαρέλες και φωτογραφήσεις, απέχοντας μακράν από αυτό που θα θεωρούσε ο οποιοσδήποτε designer ιδανικό. Δίνοντας το παράδειγμα και πολλές φορές παραδίδοντας μαθήματα ζωής σε πολύ κόσμο εκεί έξω. Είναι πολλές, είναι ιδιαίτερες, και αξίζουν σίγουρα της προσοχής σου, σε έναν κλάδο όπου το εξωτερικό περίβλημα είναι το παν παρακάτω θα δούμε μερικά.

Το ακρωτηριασμένο μοντέλο
Η Kelly Knox δεν έχασε το αριστερό της χέρι σε κάποιο τρομακτικό δυστύχημα. Απλά, γεννήθηκε χωρίς αυτό, όπως το 1% των νεογέννητων παγκοσμίως. Η εντυπωσιακή εξωτερική της εμφάνιση δεν αναιρούσε τη σωματική της αναπηρία, γεγονός που καθιστούσε κάθε ελπίδα για σταδιοδρομία στο χώρο του modeling όνειρο απατηλό. Κι όμως το 2008 συμμετείχε στο Britain’s Missing Top Model και κατέκτησε την πρώτη θέση. Η νίκη της αυτή άρχισε να φέρνει τη μια επαγγελματική πρόταση μετά την άλλη, και στα 28 της πλέον, η Kelly εργάζεται ως φωτομοντέλο για λογαριασμό παγκοσμίων φιρμών όπως η Adidas, η Marks&Spencer και η Debenhams έχοντας κλεισμένες δουλειές μέχρι το 2016.

kelly_knox

Το μοντέλο με μυϊκή δυστροφία
Η Jillian Mercado δούλευε ως δημοσιογράφος. Με σύνδρομο επίκτητης μυϊκής δυστροφίας, βρίσκεται καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι από τα 5 της. Το όνειρο της από μικρή ήταν να γίνει μοντέλο. Μία μέρα, πληροφορήθηκε για ένα διεθνές casting νέων προσώπων που θα πραγματοποιούσε ο κολοσσός Diesel και έστειλε το βιογραφικό της, καθώς και φωτογραφίες της. Αναλογίζεσαι την έκπληξη της, όταν λίγες μέρες αργότερα, έλαβε ένα email από την εταιρία, η οποία της ζητούσε να αποτελέσει το κεντρικό πρόσωπο της καμπάνιας της.

jillia_mercado

Η γυναίκα που δουλεύει ως αντρικό μοντέλο
Η Casey Legler από μικρή δεν έμοιαζε με τα υπόλοιπα κορίτσια της ηλικίας της. Με αδρά αντρικά χαρακτηριστικά, και ύψος 1,92 ασχολήθηκε από νωρίς με το μπάσκετ. Σε έναν αγώνα, την ανακάλυψε ένας booking agent, ο οποίος και την κάλεσε στη Νέα Υόρκη για castings. Το σύνολο των υπευθύνων ενθουσιάστηκε με τα χαρακτηριστικά της και την επέλεγε για τις δουλειές τους, αλλά ως αντρικό μοντέλο. Η Casey έκτοτε έχει συμμετάσχει σε πάνω από 50 καμπάνιες οίκων όπως οι Calvin Klein, D&G, Salvatore Ferragamo και σαρώνει τις πασαρέλες ως αγόρι.

cassey_legler

Ο παππούς που ποζάρει ως teenager θηλυκό μοντέλο
Ο 72χρονος Liu Xianping δέχτηκε στις αρχές του 2012, να ποζάρει με τα ρούχα που η εγγονή του σχεδίαζε, και τα οποία διέθετε στο Internet μέσω Tmall, απευθυνόμενα αποκλειστικά σε έφηβες. Οι φωτογραφίες δεν άργησαν να διαρρεύσουν πολύ έξω από τα πλαίσια της κινέζικης retail industry, και ο ηλικιωμένος έγινε σε χρόνο ρεκόρ περιζήτητος από πασίγνωστους κολοσσούς, που αναζητούσαν τα στοιχεία του, για να τον δεσμεύσουν για τις επόμενες κολεξιόν τους. Και ακόμη κι αν ο γερο-Liu δεν έχει σαρώσει τις πασαρέλες, έχει φωτογραφηθεί για λογαριασμό της H&M, της Loop και των πολυκαταστημάτων Harrods.

liu_xianping

Το υπέρβαρο super model
Η Marquita Pring είναι ένα καλοπληρωμένο παχύσαρκο μοντέλο. Ζυγίζει 102 κιλά και δεν έχει κάνει ποτέ δίαιτα, όπως δηλώνει. Το κασέ της ανέρχεται στα 20.000$ plus ανά φωτογράφιση και η ίδια έχει συμμετάσχει σε fashion shows από τη Σανγκάη μέχρι το Μιλάνο, και από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Παρίσι, για τους μεγαλύτερους οίκους μόδας παγκοσμίως. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας της; «Τόνισε τα μοναδικά χαρακτηριστικά σου, αυτά που δεν βρίσκονται πουθενά αλλού. Αυτά σε κάνουν ακαταμάχητη», υποστηρίζει.

marquita_pring

Το μοντέλο αλμπίνος
Οι αλμπίνοι αποτελούν μία κατηγορία ανθρώπων που δείχνουν πάλλευκοι δερματικά. Παρ’ ότι πρόκειται για ένα σοβαρό σύνδρομο, δεν ενέχει κίνδυνο ζωής, εφόσον δεν εξελιχθεί σε λεύκη, αλλά και πάλι δεν το λες και ιδανικό εφόδιο, για όποια κοπέλα θα επιθυμούσε να ασχοληθεί με το χώρο της μόδας. Η Diandra Forest αποτελεί και πάλι την εξαίρεση. Κατακτώντας τη 2η θέση στο προπέρσινο America’s Next Top Model, και αποτελώντας προσωπική επιλογή της παρουσιάστριας Tyra Banks, για να η συνοδεύσει στα επόμενα ντεφιλέ στα οποία θα πρωταγωνιστεί, η Diandra έχει ξεκινήσει μία εκπληκτική διεθνή σταδιοδρομία, με το λευκό της δέρμα να αποτελεί το σήμα κατατεθέν της.

diandra_forest

Το τρανσέξουαλ super model
Η Lea T γεννήθηκε πριν 33 χρόνια ως αγόρι. Από μικρή αισθάνθηκε ως εγκλωβισμένη σε ένα σώμα που δεν της ανήκε και διακήρυξε τη σεξουαλική της ταυτότητα, έχοντας αποτελέσει στόχο μέχρι την εφηβεία της ακραίων επιθέσεων και απροκάλυπτου bullying για την ιδιαιτερότητα της. Προετοιμάζοντας σταδιακά τη μετάβαση της στο γυναικείο φύλο, άρχισε να εργάζεται ως φωτομοντέλο σε μικρούς οίκους μόδας, στέλνοντας παράλληλα books και τη δουλειά της σε όλο τον κόσμο. Αφού ολοκλήρωσε όλες τις επεμβάσεις που απαιτούνταν, καθώς και τη μετεγχειρητική θεραπεία, η Lea απελευθερωμένη πλέον, άρχισε μία λαμπρή καριέρα στο χώρο της μόδας, ως κανονική γυναίκα πια. Το βιογραφικό της ήδη μετράει συνεργασίες με την αμερικανική Vogue, τον πολύ Jean Paul Gaultier, τους Dsquared, ενώ έχει τριετές συμβόλαιο με τη Givenchy, για προώθηση όλων των προϊόντων της ανά την υφήλιο.

lea_t

Related posts

Adriana Lima: Το μοντέλο ιδρώνει για τη νέα του φωτογράφιση

Η Kate Moss: Στα 41 της ξανα-κλέβει την παράσταση!

Το ασχημόπαπο που έγινε κύκνος: Άγνωστες φωτογραφίες της Ζιζέλ

Leave a Comment