Υγεια

Γιατί να αποφύγετε την υπερβολική αποστείρωση;

Αν έχετε την τάση να αποστειρώνετε τα πάντα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό. Η πλειοψηφία των μικροβίων που υπάρχουν πάνω μας δεν είναι λοιμογόνα και δεν προκαλούν κάποια σοβαρή λοίμωξη. Είναι αθώα βακτήρια που δεν μας κάνουν κακό. Υπολογίζεται ότι το έντερό μας περιέχει τρισεκατομμύρια βακτήρια τα οποία παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της πέψης, την υγεία του δέρματος και το ανοσοποιητικό σύστημα. Η τήρηση των κανόνων υγιεινής είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της καλής υγείας, η υπερβολή όμως μπορεί να αποβεί καταστροφική για το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Η τακτική επαφή με τη βρωμιά και τα μικρόβια σας μαθαίνει να «αναγνωρίζετε» τα φιλικά μικρόβια αλλά και τα εχθρικά. Οι ειδικοί προτρέπουν να μην χρησιμοποι είτε καθημερινά σαπούνια με αντιβακτηριδιακή δράση, εκτός από τις περιπτώσεις που είστε πάρα πολύ βρώμικοι. Αν όμως κάνετε ντους κάθε μέρα με σαπούνια, απογυμνώνετε το σώμα σας από τα βακτήρια που σας κρατούν υγιείς.
Τα μόνα σημεία του σώματος που χρειάζονται καθημερινό πλύσιμο με σαπούνι είναι οι μασχάλες και η βουβωνική χώρα. Για όλα τα άλλα σημεία, το ξέπλυμα με νερό είναι αρκετό.

Related posts

Δωρεάν εξέταση και χειρουργική επέμβαση ρινικού διαφράγματος

Ο κίνδυνος της χρήσης των ταμπόν

Δάκης: Για τη μάχη του με τον καρκίνο

Αλέξανδρος

Leave a Comment