Μοδα & Ομορφια

Πως να φροντίσετε την επιδερμίδα σας;

Το δέρμα μας χωρίζεται σε λιπαρό, ξηρό, μικτό, κανονικό και ευαίσθητο τύπο. Παρακάτω θα δούμε όλους τους τύπους δέρματος και τους τρόπους περιποίησης τους.

Κανονικό Δέρμα
Το κανονικό δέρμα είναι ο ιδανικός τύπος δέρματος γιατί δεν έχει εμφανείς ατέλειες, παρουσιάζει ομοιομορφία, φυσική ενυδάτωση και δεν έχει ξηρότητα, ούτε λιπαρότητα.
Περιποίησης
Δεν απαιτεί ειδική περιποίηση. Αρκεί να το καθαρίζουμε κάθε βράδυ με μια λοσιόν και ένα γαλάκτωμα καθαρισμού και να βάζουμε μια απαλή ενυδατική κρέμα βράδυ πρωί. Μια φορά την εβδομάδα μπορούμε να χρησιμοποιούμε ένα scrub προσώπου και μάσκα καθαρισμού με θρεπτικά συστατικά.

Μικτό δέρμα
Λέγεται μικτό επειδή παρουσιάζει λιπαρότητα και τραβάει μόνο σε ορισμένες περιοχές όπως στο μέτωπο τη μύτη και το πηγούνι ενώ στις υπόλοιπες περιοχές είναι κανονικό.
Περιποίηση
Για τον καθαρισμό του μικτού δέρματος απαιτείται ειδικό γαλάκτωμα και τονωτική λοσιόν. Επίσης, χρησιμοποιούμε μια ενυδατική κρέμα ημέρας για κανονικό δέρμα, την οποία όμως δεν εφαρμόζουμε στις λιπαρές περιοχές.

Λιπαρό Δέρμα
Πρόσωπα με λιπαρό δέρμα παρουσιάζουν έντονη γυαλάδα στη μύτη και στο μέτωπο. Το λιπαρό δέρμα χαρακτηρίζεται από υπερβολική έκκριση σμήγματος. Οι πόροι είναι συνήθως διεσταλμένοι με αποτέλεσμα να εμφανίζονται μαύρα στίγματα. Είναι τραχύ και θαμπό, όμως καθυστερεί να εμφανίσει ρυτίδες.
Περιποίηση
Χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση με σκοπό να αφαιρέσουμε το σμήγμα που εγκλωβίζεται στους πόρους. Απαιτείται καθημερινός καθαρισμός με κατάλληλο γαλάκτωμα και λοσιόν κατά του λιπαρού δέρματος. Απόφυγε τα σκληρά σαπούνια και προτίμησε καλλυντικά χωρίς ελαιόλαδο. Καταλληλότερες κρέμες ημέρας είναι αυτές που περιέχουν οξέα φρούτων. Το Λιπαρό δέρμα χρειάζεται μια με δυο φορές την εβδομάδα peeling, για να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα και το σμήγμα.

Ξηρό δέρμα
Το ξηρό δέρμα τραβάει και κάνει πιο εύκολα ρυτίδες επειδή το ποσοστό της ενυδάτωσης του δέρματος αυτού μειώνεται γρηγορότερα με το πέρασμα του χρόνου. Το ξηρό δέρμα είναι λεπτό, φτωχό σε νερό και λίπος και δεν έχει ελαστικότητα.
Περιποίηση
Χρειάζεται καθημερινό καθαρισμό με ειδικό γαλάκτωμα για ξηρή επιδερμίδα και βέβαια μια τονωτική λοσιόν με ενυδατικά συστατικά. Προτείνουμε επίσης, χρήση ενυδατικής κρέμας με βάση το ελαιόλαδο πρωί και βράδυ. Το ξηρό δέρμα χρειάζεται μια με δυο φορές την εβδομάδα peeling για το βαθύ καθαρισμό τους και ενυδατική μάσκα καθαρισμού, πλούσια σε βιταμίνες.

Ευαίσθητο Δέρμα
Χαρακτηρίζεται από αλλεργικές αντιδράσεις και σημάδια εκζέματος. Αντιδρά στην απλή επαφή με το σαπούνι, λοσιόν, ακόμα και το νερό. Τέτοιο δέρμα έχουν πολλές γυναίκες με λευκή επιδερμίδα. Το επηρεάζουν έντονα οι συνθήκες του περιβάλλοντος
Περιποίηση
Για την φροντίδα του ευαίσθητου δέρματος, απαιτείται η χρήση υπο-αλλεργικών καλλυντικών τα οποία καλό είναι να δοκιμάσετε εφαρμόζοντας τα στο εσωτερικό του μπράτσου για 24 ώρες πριν τη χρήση στο πρόσωπο. Το ευαίσθητο δέρμα χρειάζεται μια φορά την εβδομάδα peeling για το βαθύ καθαρισμό του και ενυδατική μάσκα καθαρισμού, πλούσια σε βιταμίνες. Επίσης, απαιτείται καθημερινός καθαρισμός με ειδικό γαλάκτωμα για ευαίσθητες επιδερμίδες και τονωτική λοσιόν με ενυδατικά συστατικά.

Related posts

Τέλεια φρύδια: απέφυγε τα 6 συνηθισμένα λάθη που κάνεις!

5 απλοί τρόποι για να φοράς τα ψηλοτάκουνά σου με άνεση, από το πρωί μέχρι το βράδυ!

Δείτε ποια χρώματα κραγιόν κάνουν τα δόντια να φαίνονται πιο λευκά.

Leave a Comment