Μοδα & Ομορφια

“Μαρτινάκια” Χρόνια πολλά

Οι αρβύλες Dr Martens αποτελούν συμπαγές σύμβολο εφηβικής επαναστατικότητας και νεανικής ανεξαρτησίας και δεν έχουν βγεί ποτέ εκτός μόδας. Ακόμη και τώρα, διάσημοι σχεδιαστές εμπνέονται από το στιλ των Doc’s, χοντρή σόλα, δέρμα, ευδιάκριτες ραφές και χρηστικότητα, και φτιάχνουν τις δικές τους ανθεκτικές μπότες.
Αρχικά όταν ήρθαν στην κυκλοφορία είχαν χαρακτήρα ιατρικό, δηλαδή ικανοποιούσαν ορθοπεδικές ανάγκες και όχι στιλιστικά ζητήματα. Η αρχική ιδέα προήλθε από τον Δρ. Κλάους Μάρτενς, ενός γιατρού που υπηρετούσε στο γερμανικό στρατό στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Όταν λοιπόν είχε ένα ατύχημα κάνοντας σκι, ο Δρ. Μάρτενς τραυμάτισε τον αστράγαλό του. Κατά την διάρκεια της ανάρρωσης του είχε μια ιδέα: μια αρβύλα με αερόσολα αντί για τη δύσκαμπτη στρατιωτική μπότα.

Το 1950, η επιτυχημένη ιδέα του έγινε εμπορική πραγματικότητα . Αμέσως μετά η βρετανική επιχείρηση Γκριγκς έσπευσε να αγοράσει τα δικαιώματάτα και στην συνέχεια κυκλοφόρησε το πολύ δημοφιλές μοντέλο «1460» την Πρωταπριλιά του 1960. Οι οκτώ τρύπες για κορδόνια και το χαρακτηριστικό κίτρινο πιαστράκι παραμένουν μέχρι σήμερα το σήμα κατατεθέν των θρυλικών παπουτσιών. Υιοθετήθηκαν σε πολύ λίγο χρόνο από την εργατική τάξη καθώς ήταν γερές και ανθεκτικές.

Οι πιο «μοδάτες» μπότες του αιώνα κλείνουν 40 χρόνια. Πρόκειται για τα πιο πολυφορεμένα πατούμενα της ιστορίας που «περπάτησαν» σε όλες τις γωνιές του πλανήτη Γη.

Related posts

To νέο styling trend για όλο τον χρόνο

5 τρικ για να αναδείξετε τις μπούκλες σας

Υπέροχες ιδέες για χτενίσματα για σπαστά μαλλία

Leave a Comment