Ανδρας

Πως φοριούνται οι ανδρικοί σκούφοι σωστά!

Οι ανδρικοί σκούφοι είναι από τα αγαπημένα αξεσουάρ του χειμώνα. Γίνεται όμως να τα φορέσεις σωστά, ώστε μη χαλάσεις το στυλ σου και να δείχνεις τέλειος;

Οι σκούφοι υπάρχουν στις ανδρικές ντουλάπες, εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Το τελευταίο διάστημα όμως, όλο και περισσότερος λόγος γίνεται για αυτό το χειμερινό καπέλο, καθώς το έφεραν στη μόδα οι hipsters. Γυαλιά, σκουφιά και sneakers προστάζει η μόδα και όλοι ακολουθούν. Ακόμα και οι αστέρες του Hollywood!

Μην μένεις λοιπόν στην απέξω! Δες πως μπορείς να το φοράς και να μένεις ζεστός, αλλά και στιλάτος. Πριν όμως ξεκινήσω να σου δείξω πως μπορείς να το φορέσεις, θα σου εξηγήσω τι υφάσματα μπορείς να επιλέξεις!

Μπορείς να επιλέξεις το ακρυλικό νήμα. Αυτό το συνθετικό νήμα, θυμίζει σε πολλά το μαλλί. Τα συνθετικά σκουφάκια είναι αυτά που κατά κόρον επιλέγουν οι περισσότεροι άντρες. Είναι ελαφριά, ζεστά και βγαίνουν σε πολλά χρώματα. Στη συνέχεια υπάρχουν τα μάλλινα. Αυτά τα σκουφάκια είναι ιδανικά για μία βροχερή ημέρα, καθώς μπορούν να σε κρατούν ζεστό, ακόμα και αν βραχούν. Τέλος, υπάρχουν τα γούνινα. Δε θα στα συνιστούσα αν δεν έχεις να πας σε κάποια πασαρέλα ως μοντέλο ή σε κάποιο χώρα με θερμοκρασίες -40oC.

 

Πως να φορέσω έναν ανδρικό σκούφο;

 

Ο κλασσικός τρόπος

gkri-andrikos-skoufos pws-foras-skoufo

Για ένα πιο καθημερινό ντύσιμο σου συνιστώ να το φορέσεις με αυτόν τον τρόπο. Όλο το καπέλο ακουμπάει στο κεφάλι σου και σε κρατάει ζεστό. Είναι ιδανικός τρόπος αν σου αρέσουν οι κουκούλες ή αν είσαι αθλητικό τύπος και χρειάζεσαι μια λύση τελευταίας στιγμής. Φυσικά, είναι απολύτως κατάλληλο και για την πρωινή βόλτα ή το σαββατιάτικο μεσημεριανό καφέ.

Το ασύμμετρο στυλ

ασυμμετρο-σκουφάκι ασύμμετρο-σκουφάκι

Φόρεσε το σκουφάκι σου, όπως το έκανες και στον κλασσικό τρόπο και απλά σκέπασε τη μία πλευρά του αυτιού σου. Αυτό το στυλ είναι τέλειο για μια ανοιξιάτικη μέρα, που δεν κάνει και τόσο κρύο. Όταν φοράς ένα τέτοιου τύπου «καπέλο» απλώς για το στυλ, μπορείς να παίξεις και να το κάνεις ιδιαίτερο.

Το hipster style

hipster-ανδρικός-σκούφος χίπστερ-στυλ-σκούφος

 

Αυτός ο τρόπος έχει αγαπηθείς ιδιαίτερα από τους αστέρες του σινεμά, καθώς είναι το hype. Η νέα αυτή τάση προβλέπει να προμηθευτείς το κλασσικό «knit cap» (πλεκτό κολλητό σκουφί) και να μην το φορέσεις με τον κλασσικό τρόπο. Στην ουσία το ξεδιπλώνεις και το φοράς μέχρι τα αυτιά, αφήνοντας ύφασμα να προεξέχει προς τα πίσω. Συνήθως, συνοδεύεται με ένα ζευγάρι τετράγωνα γυαλιά.

Related posts

Κόβει την ανάσα η Αμαρυλλίς

Πώς να παραμένεις ανά πάσα στιγμή κύριος των οικονομικών σου

ΔΙΑΚΟΠΕΣ: Τι φορούν οι άντρες στο νησί!

Leave a Comment