Μοδα & Ομορφια

6 συμβουλές για να κερδίσουμε την μάχη των θερμίδων στις ημέρες των γιορτών.

Είμαστε ήδη σε γιορτινό κλίμα καθώς σε λίγες μέρες πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και παράλληλα η περίοδος που η ζυγαριά υποφέρει από τα απανωτά τραπέζια και τα νόστιμα γλυκίσματα. Όμως το ότι βρισκόμαστε σε αυτήν την περίοδο δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τρόποι να περάσουμε καλά χωρίς να μπορούμε να κρατήσουμε υπό έλεγχο τα κιλά μας.

Ορίστε λοιπόν μερικοί τρόποι να το πετύχουμε αυτό:

1. Μην υπερβάλλεις. Μην πιέζεις τον εαυτό σου να χάσει 15 κιλά μέχρι τις γιορτές. Κάτι τέτοιο μόνο άγχος θα μπορεί να σου προκαλέσει και μην ξεχνάς ότι οι γιορτές είναι περίοδος για να χαλαρώσεις και να περάσεις όμορφες στιγμές με την οικογένειά σου.

2. Κάνε το καλύτερο που μπορείς. Φρόντισε τον εαυτό σου και περιποιήσου τον και προσπάθησε να τονίσεις την προσπάθεια που έκανες όλον αυτόν τον καιρό να κρατηθείς σε φόρμα.

3.Προσπάθησε να κρατήσεις το μέτρο. Και δεν εννοώ μόνο στο φαί αποφεύγοντας τα τσιμπολογήματα και τα σνακ κατά την διάρκεια της διασκέδασης όπως τα πατατάκια και οι ξηροί καρποί αλλά και το ποτό. Μην το παρακάνεις σε κανένα από τους δύο τομείς, γιατί σίγουρα θα σου κοστίσει σε θερμίδες.

4.Μην μένεις νυστική μέχρι το βράδυ που θα βγείς για να μπορείς να φάς ότι θες το βράδυ. Για πολλούς λόγους, πρώτον το βραδινό είναι αυτό ππου κοστίζει περισσότερο σε θερμίδες, δεύτερον είναι πολύ κακό για το στομάχι να το κρατάς όλη μέρα νυστικό και το βράδυ να τρως και ακόμα αν όλη μέρα μείνεις νυστική τότε σίγουρα το βράδυ από την πείνα δεν θα μπορείς να συγκρατηθείς και θα φάς ότι βρείς μπροστά σου.

5.Αντίθετα, φάε κάτι ελαφρή πριν βγείς, ένα μικρό σνακ έτσι ώστε να σου κόψει την πείνα και να μπορείς να είσαι πιο επιλεκτική αργότερα.

6.Προσπάθησε να κρατήσεις τον έλεγχο αλλά μην στερείσαι. Προτίμησε λίγο ψητό και σαλάτα και ένα ποτήρι κρασί. Ίσως και ένα δύο μεζεδάκια. Προσπάθησε να περάσεις καλά. Γιορτές έχουμε έτσι και αλλιώς.

Related posts

Βάλε το βιολετί στην ντουλάπα σου

Πως μπορούμε να μαλακώσουμε τις φτέρνες;

Στρέφεται προς την αειφορία η ιταλική μόδα

Leave a Comment