Μοδα & Ομορφια

Συμβουλές για στυλάτες , βροχερές μέρες από τον Χρήστο Στρατικόπουλο

Η βροχή  ή ακόμα και μια καταιγίδα δεν σε δικαιολογούν να φοράς ότι θες. Εδώ σας δείχνουμε τι μπορείτε να φορέσετε για να προστατευτείτε από τη βροχή χωρίς να χάσετε το στυλ σας..

1. Η καμπαρτίνα είναι η νούμερο ένα επιλογή και τις βροχερές μέρες. Χαρίζει κομψό αλλά και κολεγιακό ύφος στο στιλ και παράλληλα προστατεύει από τη βροχή. Αντικατέστησε κάθε πανωφόρι με καπαρντίνα. Είναι πολύ chic και φυσικά ταιριάζει με την βροχερή ατμόσφαιρα λόγω τον λονδρέζικων καταβολών που τη συνοδεύουν.

Μια μακριά καπαρντίνα με ζώνη είναι τέλεια αν έχεις καμπύλες και η περιφέρεια δεν αποτελεί το δυνατό σου σημείο. Αν το ύψος δεν είναι το προσόν σου που σε γεμίζει με περηφάνια προτίμησε κάτι πιο κοντό! Το ιδανικό μήκος είναι αυτό που φτάνει λίγο πιο κάτω από την περιφέρεια. Εάν έχεις μεγάλο στήθος προτίμησε κάτι που να σου προσφέρει άνεση στο μπούστο! Δεν θες να δίνεις την εντύπωση ότι καταπιέζεσαι εκεί μέσα!

2. Τα cigarette, cropped και τα παντελόνια με ρεβέρ που συγκαταλέγονται στις hot τάσεις της σεζόν, είναι ιδανικά και για τις μέρες με βροχή, αφού δεν μουσκεύονται εύκολα, ούτε υπάρχει κίνδυνος να μεταφέρουν την υγρή σκόνη της ασφάλτου. Αν είναι και στενά τόσο το καλύτερο, ώστε να μπαίνουν μέσα από τις γαλότσες και να μην βρέχονται. Τζιν, υφασμάτινα ή απλά κολλάν ιππασίας, ταιριάζουν τέλεια με το σπορ ντύσιμο της βροχής, την καπαρντίνα και τις “ψεύτικες μπότες ιππασίας”, που είναι οι πλαστικές γαλότσες σας.

3. Οι γαλότσες είναι απαραίτητο κομμάτι τις βροχερές μέρες. Διατηρούν τα πόδια μας στεγνά, κυκλοφορούν στην πιο μοδάτη εκδοχή τους, ενώ παράλληλα δεν έχουμε κανένα λόγο να ανησυχούμε για πιτσιλίσματα ή τις λακκούβες με νερό. Οι γαλότσες, ή αν θες να ακούγεσαι πιο fashion expert, οι wellingtons είναι ο μόνος λόγος που σου αρέσει να περπατάς στη βροχή! Είναι άνετες, έχουν στιλ (για μερικούς) αλλά πάνω από όλα σε κρατάνε στεγνή. Θα τις βρεις σε πολλά χρώματα όπως πράσινο, κόκκινο, μαύρο, μπλε ακόμα και ασημένιο από την Hunter, στο κλασικό καρό της Burberry ή και σε animal print από την See By Chloe. Ένας ενδιαφέρον και χρήσιμος τρόπος να δώσεις μια χαρούμενη πινελιά στον βροχερό καιρό. Ένα ζευγάρι γαλότσες χρειάζονται σε κάθε ντουλάπα. Δεν είναι ένα είδος που θα το αγοράζετε κάθε χρόνο καθώς δεν φεύγει από τη μόδα. Θα σας βγάλει όμως πολλές φορές από τη δύσκολη θέση, αφού στα καταστήματα θα βρείτε πάρα πολλά σχέδια που μοιάζουν με μπότες κανονικές, απλώς είναι από καουτσούκ ή πλαστικό. Ακόμη όμως κι αν σας αρέσουν οι απλές, γνωστές, χρωματιστές γαλότσες, όταν θα φεύγετε από το σπίτι και θα βρέχει, φορέστε τις και πάρτε μαζί σας σε μια τσάντα τα παπούτσια που θέλετε να φορέσετε στο γραφείο. Πριν ξεκινήσετε τη δουλειά σας, απλώς θ΄αλλάξετε παπούτσια.

4. Δεν είναι απαραίτητο να φοράμε σκούρα χρώματα επειδή βρέχει. Ένα παλτό σε έντονο χρώμα θα δώσει φως όχι μόνο στη μουντάδα της ημέρας, αλλά και στη διάθεσή μας.

5. Ωστόσο δεν μπορούμε να πούμε ότι το total black και το δερμάτινο τζάκετ σε όσες αρέσει δεν είναι ιδανικό τις βροχερές μέρες. Κατά κύριο λόγο είναι πρακτικό, αφού ακόμη και σε περίπτωση ατυχήματος οι λεκέδες και οι πιτσιλιές δεν είναι ιδιαίτερα εμφανείς.

6. Η πιο κλασική αλλά ταυτόχρονα και η πιο αληθινή συμβουλή τις γκρίζες θλιβερές μέρες, είναι να ντυνόμαστε έτσι που να νιώθουμε όμορφες. Ξαφνικά όλη η μέρα θα μας φανεί λίγο πιο φωτεινή.Για παράδειγμα, η Katy Perry περπατάει στο βροχερό Los Angeles με ankle boots. Η Leighton Meester δεν δέχεται να επηρεαστεί το στιλ της από την βροχή και τολμάει με φλοράλ έχοντας φόντο την Νέα Υόρκη. Η Liz Hurley επιμένει με πλατφόρμες ακόμα και στο Λονδίνο υπό βροχή.

7. Τα καπέλα είναι ένα στιλιστικό ταμπού στην Ελλάδα! Ωστόσο οι μέρες αυτές είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να τα φορέσεις και να ξεχωρίσεις από το πλήθος χωρίς αρνητικά σχόλια! Επένδυσε σε ένα χειμωνιάτικο καπέλο σε χρώμα που να συνδυάζεται εύκολα με την γκαρνταρόμπα σου. Αν επιμένεις όχι, ο σκούφος είναι μια καλή εναλλακτική, ε;

8. Μαντήλι ή πασμίνα. Ένα μεγάλο μαντήλι ή πασμίνα που φοριέται στο λαιμό, είναι τέλεια λύση για να φορεθεί και στο κεφάλι την ώρα που διασχίζετε τον δρόμο και έχουν “ανοίξει οι ουρανοί”, όχι τόσο για να μην βραχείτε, αν έχετε ομπρέλα, όσο για να μην χαλάσουν τα μαλλιά σας και με την υγρασία φριζάρουν.

9. Και τέλος μην ξεχνάς το πλέον απαραίτητο κομμάτι, την ομπρέλα! Μπορεί να είναι μια διαχρονική μαύρη ομπρέλα που ταιριάζει με τα πάντα ή μια ομπρέλα – fashion statement σε print που ελκύει τα βλέμματα. Μια μικρή ομπρέλα στην τσάντα μας, ξέρετε από αυτές που κλείνουν ή μια μεγάλη αν θέλετε περισσότερο στυλ στο πορτ μπαγκαζ του αυτοκινήτου, δεν πιάνει ούτε χώρο, ούτε είναι βάρος. Απλώς πρέπει μία φορά να θυμηθούμε να τη βάλουμε στο σωστό σημείο για να την έχουμε πάντα μαζί μας.

Related posts

10 tips για τέλεια χείλη!!!

Σπιτική κρέμα για ξύρισμα

Υπέροχα σχέδια στα νύχια με κοραλί για να λατρέψεις

Leave a Comment