Γυναικα

Η συνταγή της ημέρας: Τόνος «Νισουάζ»

Υλικά :

• 4 φιλέτα τόνου 200 γρ. το καθένα

• 1 κύβος λαχανικών της Knorr
• 200 γρ. τοματίνια τσέρι
• 100 γρ. πράσινες ελιές
• 100 γρ. μαύρες ελιές
• 2 κουτ. της σούπας κάπαρη
• 7 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
• 2 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
• φρέσκα μυρωδικά για το γαρνίρισμα (π.χ. μαϊντανός, κόλιανδρος, βασιλικός)

Εκτέλεση:

1. Κόψτε τις ελιές σε σχήμα «πέταλο», περίπου τρία κομμάτια ανά ελιά. Βάλτε τα σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με την κάπαρη. Στη συνέχεια, κόψτε τα τσέρι τοματίνια στη μέση και προσθέστε τα και αυτά στο μπολ. Κάντε αυτή τη διαδικασία της γαρνιτούρας νισουάζ μια ώρα νωρίτερα, ώστε να προλάβουν να ξεπαγώσουν οι τομάτες, αν τις είχατε προηγουμένως στο ψυγείο.
2. Προσθέστε σε αυτή γαρνιτούρα ένα απαλό dressing που φτιάχνουμε από ένα λεμόνι ανακατεμένο με τρείς κουτ. της σούπας ελαιόλαδο.
3. Προθερμάνετε το τηγάνι. Το μυστικό για το τέλειο ψήσιμο στο σπίτι είναι να σιγουρευτούμε ότι το τηγάνι είναι πολύ ζεστό και καλά προθερμασμένο ώστε να μην μας κολλήσει ο τόνος στο τηγάνι.
4. Διαλύστε με λίγο ελαιόλαδο ένα κύβο λαχανικών της Knorr και ανακατεύεστε το καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
5. Ενώ το τηγάνι μας θερμαίνεται, αλείψτε με το μείγμα που φτιάξαμε παραπάνω το φιλέτο του τόνου και από τις δύο πλευρές.
6. Τοποθετήστε το φιλέτο του τόνου στο τηγάνι. Εάν θέλετε το φιλέτο σας να είναι μέτρια ψημένο, αφήστε κάθε πλευρά του να ψηθεί για περίπου δύο λεπτά. Τόσος χρόνος χρειάζεται για να ψηθεί ένα φιλέτο τόνου που έχει πάχος περίπου 2,5 εκατοστά. Εάν το φιλέτο σας είναι πιο παχύ ή το θέλετε περισσότερο ψημένο, αφήστε το παραπάνω ώρα.
7. Βάλτε το φιλέτο του τόνου σε μια πιατέλα και ρίξτε από πάνω του τη γαρνιτούρα που κάναμε στην αρχή.
8. Πασπαλίστε το φιλέτο τόνου με φρέσκα μυρωδικά, λίγο ελαιόλαδο αν χρειάζεται, και χοντρό αλάτι.

Related posts

Τι επιπτώσεις έχει η αποχή από το σεξ;

Μυστικά , που κάνουν την διαφορά ,για να βάλετε τέλεια το ρουζ

Η Νατάσα Καραμανλή και το άρθρο για τον καρκίνο

Leave a Comment