Ανδρας

Το νέο κομψοτέχνημα της Panerai δεν έχει σχέση με «μαϊμούδες»

Ένα υπέροχο ρολόι για τη χρονιά του πιθήκου

 

Πριν λίγες μέρες οι Κινέζοι γιόρταζαν την Πρωτοχρονιά τους. Αλλά αυτό θα το πήρες είδηση από τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ ή τα διάφορα ωραία που έκαναν share οι φίλοι σου στο Facebook. Η Πρωτοχρονιά τους μας έβαλε στη Χρονιά του Πιθήκου. Που κι αυτό θα το πήρες είδηση. Αυτό, όμως, που πιθανότατα δεν γνωρίζεις ακόμη για την καινούργια χρονιά είναι ότι η Panerai της έχει αφιερώσει ένα εκπληκτικό ρολόι. Το Luminor 1950 Sealand 3 Days Automatic Acciaio «Year Of The Monkey» είναι ένα ρολόι με πορτάκι – ένα μοντέλο, δηλαδή, στο «κυνηγετικό στυλ», με καπάκι που καλύπτει το καντράν και το προστατεύει από τη σκόνη και τις γρατζουνιές.

Ένα περίτεχνο ρολόι.

Και φυσικά, το καπάκι αυτό είναι διακοσμημένο με ένα περίτεχνο, πανέξυπνο, χαρούμενο πίθηκο, αφού στο κινεζικό ημερολόγιο, το ζώο αυτό συμβολίζει την αισιοδοξία και τη νοημοσύνη. Η εγχάραξη και το σμάλτωμα έχουν γίνει στο χέρι από σπουδαίους Ιταλούς τεχνίτες και, όπως εύκολα μπορείς να καταλάβεις, το ρολόι αυτό βγαίνει μόνο σε περιορισμένη έκδοση, ειδικά για την αγορά της Ασίας. Θα κυκλοφορήσουν μόνο 99 κομμάτια και η τιμή τους θα είναι πάνω από τα 20.000 ευρώ.

Κι ένα περίτεχνο καπάκι.

Αλλά δεν είναι μόνο το περίτεχνο καπάκι που κάνει το ρολόι αυτό να ξεχωρίζει. Με κάσα στα 44 χιλιοστά, από ατσάλι, και στεγανή στα 100 μέτρα βάθος, κινείται από το μηχανισμό P.9000 που διαθέτει power reserve 3 ημερών. Δίνει ενδείξεις ημερομηνίας στο 3 και δευτερολέπτων σε μικρό καντράν στο 9, ενώ κάθε ένα από τα 99 αντίτυπά του θα διατίθεται και με καφέ, δερμάτινο λουράκι αλλά και με ένα ακόμη, που θα μπορεί να επιλέξει ο ιδιοκτήτης του, καθώς και ένα εργαλείο για να μπορεί να τα αλλάζει.

Κι ένας μηχανισμός που δεν σηκώνει μαϊμουδιές.

Related posts

Σπύρος Μπιμπίλας: Συγκινεί για την Μαίρη Χρονοπούλου

Αλέξανδρος

Η διασκέδαση δεν κόβεται

Τι δικαιολογίες λένε οι άντρες για να μην πάνε στον γιατρό

Leave a Comment