Ανδρας

Οι πιο στυλάτες εκδόσεις της Vespa

Το πιο sexy σκούτερ που σχεδιάστηκε ποτέ κλείνει φέτος τα 70 του χρόνια, όμως οι αξεπέραστες καμπύλες του Corrantino D’ Ascanio, επηρεασμένες σε πολύ μεγάλο βαθμό από τον μέντορά του Ferdinando Innocenti, συνεχίζουν να «αντέχουν» για επτά δεκαετίες. Ακόμη και πολύ γνωστοί σχεδιαστές (αυτόκλητοι ή κατόπιν αναθέσεων) που επιχείρησαν να προσθέσουν τη δική τους πινελιά στη Vespa δεν τόλμησαν να επέμβουν στο σχεδιασμό, και περιορίστηκαν στην επιμέλεια των λεπτομεριών και στους χρωματισμούς.

Τελευταίος όλων, ο γνωστός κοσμηματοπώλης (και σχεδιαστής κοσμημάτων) Andrew Bunney, που «πείραξε» δημιουργικά την αρχική Vespa PX 150 του 1946.

H Vespa PX 150 Bunney είναι πολύ… φωτεινή.

Για να τη φέρει στα «νερά» του, σχεδιάσε για τη Vespa μια επιπρόσθετη χειροποίητη μάσκα με φώτα (όπως στα κυνηγετικά τζιπ), μόνο που το στεφάνι που περιβάλλει το γυαλί των φώτων (συν το γείσο από πάνω) είναι από ασήμι.

Οι βαθμοί του ασημιού «χτυπημένοι» στο γείσο του προβολέα.

Η Vespa του Andrew Bunney είναι βαμμένη με ανοιχτό γκρίζο χρώμα, ενώ η σέλα της ράβεται στην Ιαπωνία με σκοτσέζικο δέρμα! Και βεβαίως «κυκλοφορεί» σε περιορισμένο αριθμό, ενώ δεν αφήνεται αφύλακτη ούτε για μισό λεπτό.

 

Η Vespa του Armani

Ο Giorgio Armani χρησιμοποίησε τη Vespa ως το κερασάκι στην τούρτα για να συνεορτάσει τα γενέθλια του οίκου του (40 κεράκια) με αυτά της Piaggio (130 κεράκια).

Stealth εμφάνιση για τη Vespa 946 Emporio Armani.

Οι επεμβάσεις του έγιναν στην καινούρια 946: την έβαψε με ένα ματ σκούρο γκρίζο χρώμα με πράσινες πινελιές που είναι ορατές μόνο σε συγκεκριμένες συνθήκες φωτισμού. Η σέλα είναι δερμάτινη καφέ σκούρα και το λογότυπο του οίκου Emporio Armani εμφανίζεται στις δύο πλευρές και στο κεντρικό φανάρι.

Το λογότυπο του οίκου στον προβολέα.

Και βέβαια η Vespa 946 Emporio Armani διαθέτει μεγάλους τροχούς 12 ιντσών, τετράχρονο κινητήρα με ηλεκτρονικό ψεκασμό και ABS.

 

Λίγα ακόμα συλλεκτικά κομμάτια

Κάπου εδώ αξίζει να υπενθυμίσουμε πως από παλιότερα η Vespa χρησιμοποιείται για εορτασμούς: το 2007 ο οίκος Gap θέλοντας να γιορτάσει τις πολύχρωμες ρίγες που αποτελούν το σήμα κατατεθέν του, τις πέρασε σε μια Vespa LX 50 Gap, δημιουργώντας έτσι το πλέον κεφάτο σκούτερ. Και αυτή η κουκλίτσα, όπως και η προηγούμενες κυκλοφορεί σε πολύ περιορισμένο αριθμό αντιτύπων και απευθύνεται σε πολύ συγκεκριμένα πορτοφόλια.

Λένε πως οι ρίγες αδυνατίζουν και όντως η Vespa LX 50 Gap δείχνει πολύ κομψή…

Related posts

Με γένια ή χωρίς; Ποιους άντρες προτιμούν οι γυναίκες;

Tα tips που θα την κάνουν να θέλει συνέχεια να σου γυρίζει την πλάτη

Πατέρας και κόρη ποζάρουν στο Instagram

Leave a Comment