Ανδρας

Ταξιδεύοντας με μια γυναίκα

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν βγεις στον πηγαιμό για οπουδήποτε, παρέα με τον πιο δύσκολο συνταξιδιώτη που είχες ποτέ

 

Ας είμαστε ειλικρινείς. Όσο ρομαντικός και πρωτότυπος και αν είναι ο προορισμός των διακοπών, όσο μελετημένο μέχρι λεπτομέρειας και να είναι το πρόγραμμα που εχεις κάνει, όσα λεφτά και αν έχεις ξοδέψει, τίποτα δεν πρόκειται να πάει καλά αν εκείνη δεν είναι ικανοποιημένη. Όλοι το έχουμε βιώσει, όλοι το ξέρουμε πως είναι. Για να μην ξανασυμβεί λοιπόν κάτι παρόμοιο σε κανέναν μας, φροντίσαμε να συμπυκνώσουμε τη «σοφία» που μας χάρισαν οι λάθος παρορμήσεις μας όλα αυτά τα χρόνια, ώστε να μην διαταραχθεί ποτέ ξανά η ισορροπια ανάμεσα στις αποφάσεις που παίρνεις για τις διακοπές, αλλά και στις κινήσεις που κάνεις για να μείνει ευχαριστημένη.

Μην αγνοείς τις ολιγοήμερες διακοπές του «ΣουΚου»

Τα Σαββατοκύριακα είναι πάντα μία καλή ευκαιρία για να ξεφύγετε από την καθημερινότητα. Όταν μάλιστα οι μέρες συμπίπτουν με αργίες -όπως για παράδειγμα την Πρωτομαγιά- είναι πάντα ιδανικότερα. Η γυναίκα που θα πει «όχι» σε ένα καλό τριήμερο δεν γεννήθηκε ακόμη. Ειδικά για τα «ΣουΚου» προτίμησε τους σχετικά κοντινούς προορισμους, έτσι ώστε αν κάτι πάει στραβά να μπορείς να γυρίσεις άμεσα στο σπίτι σου. Επίσης, οι μεγάλες διαδρομές -όταν πρόκειται να κάτσεις λίγες μέρες σε ένα μέρος- κουράζουν. Και, κυρίως, κουράζεται αυτή. Οπότε μην το παρακάνεις με την απόσταση.

Δώσε μία ευκαιρία στο AirBnB

Μην το βλέπεις με άσχημο μάτι. Μιλάμε για μία εταιρία που δραστηριοποιείται σε 190 χώρες και σε 34.000 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Είναι πολύ φθηνότερα από τα ξενοδοχεία, μπορείς να βρεις σπίτια με εξαιρετικό location και χώρους και -φυσικά- να γνωρίσεις καινούργιους ανθρώπους.

Μην το παρακάνεις στο πακετάρισμα της βαλίτσας

Μην φέρνεις μαζί σου περίεργα και υπερβολικά πράγματα. Δεν χρειάζεται να πάρεις μαζί σου το Xbox ή την τυχερή συλλογή σου από γραμματόσημα. Μείνε στα βασικά. Και το πακετάρισμα θα γίνει πιο εύκολο και δεν θα αισθάνεσαι σαν τον Πύρρο Δήμα.

Πρόσεχε τα περιττά έξοδα

Μην πέσεις στην παγίδα της αγοράς σουβενίρ και ρούχων, παρά μόνο αν βρίσκεσαι στο εξωτερικό. Διαφορετικά, ρούχα μπορείς να βρεις και στην πόλη σου. Κάνε σωστό κουμάντο για το τι χρειάζεσαι πραγματικά και τι όχι. Δεν λέμε να γίνεις τσιγκούνης, αλλά κάθε ευρώ θα κάνει τη διαμονή σου πιο ξένοιαστη.

shutterstock-349544759_s1qv

Μην κάνεις πλάνο για τα πάντα

Προφανώς και θες να πας στο Λούβρο μιας και βρίσκεσαι στο Παρίσι. Είναι στα άμεσα σχέδια σου. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να σχεδιάζεις μέχρι και το που θα πιεις τον καφέ σου. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να την εκνευρίσεις. Εξερεύνησε την περιοχή. Συμβουλέψου τους χάρτες της Google ή το Tripadvisor και συζητήστε τον επόμενο προορισμό σας. Ή και όχι. Μπορεί σε έναν απλό περίπατο, να σας τραβήξει κάτι την προσοχή κάτι αναπάντεχο. Που κανένα app δεν το συμπεριλαμβάνει στις λίστες του. Αφήστε τους εαυτούς σας ελεύθερους.

Βγάλε φωτογραφίες

Πολλές. Γενικά μην της αρνηθείς φωτογραφίες γιατί θα έχεις μουρμούρα. Ό,τι χειρότερο δηλαδή στις διακοπές. Απλά πείσε την πως είναι σημαντικό να έχεις μία φωτογραφία τον Πύργο του Άιφελ χωρίς την ίδια να ποζάρει μπροστά του. Ή και όχι…

Δοκίμασε καινούργια πράγματα

Είστε σε διακοπές. Μην ακολουθείτε το πρόγραμμα ενός τυπικού βαρετού Σαββατοκύριακου. Πηγαίντε σε πρωτότυπα μπαρς, φάτε περίεργα πιάτα που σε άλλη περίπτωση δεν θα είχατε την ευκαιρία. Ψάξτε στο διαδίκτυο και βρείτε όλες τις δραστηριότητες που μπορεί να κάνετε στην περιοχή και επιλέξτε κάτι διαφορετικό και πρωτότυπο. Να είσαι σίγουρος πως θα το εκτιμήσει.

Μην ξεχάσεις σπίτι το ρομαντισμό σου

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι: οι γυναίκες θέλουν να μοιράζονται με τις φίλες τους όμορφα στόρι από τις διακοπές τους. Το χειρότερο που δεν θέλουν ποτέ να βρεθούν στη θέση να πουν -ή, το χειρότερο, να το πουν οι φίλες τους-, είναι πως οι διακοπές σας δεν ήταν τελικά και τόσο ρομαντικές. Και κυρίως, ότι χρησιμοποιήσατε το κρεβάτι μόνο για ύπνο. Μην ξεχνάς λοιπόν πως είσαι με την κοπέλα και όχι με τον κολλητό. Και το κρεβάτι του ξενοδοχείου σας δίνει όλη την ελευθερία να βγάλετε τα μάτια σας. Να είστε σίγουροι πως όλα στις διακοπές θα κυλήσουν τέλεια.

Κάνε έρευνα για το μέρος που θα επισκεφθείς

Και κυρίως για το τι ισχύει με τη νομοθεσία της. Ειδικά σε χώρες της Ασίας, όπως είναι η Κίνα ή η Ταϊλάνδη, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και χαλαρά όπως στην Ελλάδα. Κάνε μία μικρή έρευνα για το τι ισχύει, όσο και σε τι επίπεδα βρίσκεται η εγκληματικότητα. Είναι κρίμα να σας βγει το ταξίδι ξινό για κάτι το οποία θα μπορούσατε να είχατε ενημερωθεί και προβλέψει. Πόσο μάλλον όταν αυτό το κάτι μπορεί να σας οδηγήσει στα κρατητήρια μιας άγνωστης χώρας…

Related posts

Πότε απιστούν οι γυναίκες

Η selfie που ανέβασε ο Γιώργος Μαυρίδης

Κερδισε την!

Leave a Comment