Γυναικα

Συμβουλές για να μείνετε δυνατοί ως ζευγάρι μετά τον ερχομό του μωρού

Ο ερχομός ενός παιδιού ολοκληρώνει ένα ζευγάρι, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να δημιουργήσει και πολλές ρωγμές στη σχέση του. Η κούραση, οι ευθύνες, η αϋπνία και τα νεύρα που συνήθως συνοδεύουν το μεγάλωμα ενός παιδιού είναι ικανά να σας διαλύσουν. Ας δούμε λοιπόν πώς μπορείτε να διατηρήσετε τη δυναμική της σχέσης και να μείνετε μαζί το ίδιο ενωμένοι και ερωτευμένοι, σύμφωνα με το mother.gr:

Να είστε ρεαλιστές: Για να μη σας προσγειώσει απότομα η ίδια η πραγματικότητα, καλό θα είναι να είστε και οι δυο ρεαλιστές και να αναγνωρίσετε ότι η ζωή σας όπως την ξέρατε, θα αλλάξει. Αυτό όμως δεν είναι κακό, Ίσα-ίσα που μπορεί να εξελιχθεί υπέροχα.

Αποφύγετε τις σημαντικές αλλαγές: Τον πρώτο χρόνο που ακόμα προσπαθείτε να βρείτε τους ρυθμούς σας με το μωρό, αν είναι εφικτό, μην προσθέτετε περισσότερο άγχος στη ζωή σας με σημαντικές αλλαγές, όπως μια μετακόμιση ή μια αλλαγή εργασίας κλπ.

Μην μπαίνετε σε διαδικασία σύγκρισης «ποιος κουράζεται περισσότερο»: Και οι δυο κουράζεστε και οι δυο έχετε ευθύνες και υποχρεώσεις, συνεπώς αυτού του είδους οι συγκρίσεις και οι επακόλουθοι τσακωμοί δεν προσφέρουν τίποτα σε κανέναν.

Προσπαθείτε να βοηθάτε ο ένας τον άλλον: Μη φορτώνετε τις δικές σας δουλειές στο/στη σύντροφό σας, αλλά αντίθετα προσπαθήστε να μοιράζεστε ευθύνες και υποχρεώσεις. Και κυρίως βοηθήστε το ταίρι σας όταν βλέπετε ότι «πνίγεται», χωρίς να χρειαστεί να σας το ζητήσει.

Μην παραμελείτε το/τη σύντροφό σας: Μπορεί όλη σας η προσοχή αρχικά και δικαίως να είναι στραμμένη στο παιδί, όμως δεν πρέπει να ξεχνάτε το έτερόν σας ήμισυ. Φροντίστε να μιλάτε, να επικοινωνείτε και να κρατάτε ζωντανή τη φλόγα ανάμεσα σας.

Βρείτε χρόνο μόνο για τους δυο σας: Ναι, είναι υπέροχο που η οικογένειά σας μεγάλωσε και σας αρέσει να κάνετε πράγματα με το παιδί σας, όμως είναι εξίσου σημαντικό, όποτε μπορείτε, να ξεκλέβετε χρόνο μόνο για εσάς τους δυο.

Related posts

Φωτογραφία του νεογέννητου γιου της αποκάλυψε γνωστή ηθοποιός!

Η Καινούργιου με το καυτό μπικίνι της!

Τρεις τρόποι για να μειώσετε τις ραγάδες!!!

Leave a Comment