Ανδρας

Οι προπονήσεις και οι καθημερινές ρουτίνες επτά ηθοποιών με κορμιά για Όσκαρ.

Πώς διατηρούν το σώμα τους οι πιο fit σταρ του Χόλιγουντ

 

Βρίσκεσαι βυθισμένος αναπαυτικά μέσα στο μπορντό βελούδινο κάθισμα της κινηματογραφικής αίθουσας μασουλώντας τα ποπ κορν σου αχόρταγα υπό τη συνοδεία πελώριων γουλιών παγωμένου αναψυκτικού. Την ίδια στιγμή, στη μεγάλη οθόνη, ένα σούπερ μυώδες αρσενικό σώμα ανοίγει το πουκάμισό του απ’ όπου ξεπροβάλλουν μια εξάδα σμιλεμένων κοιλιακών, κάτω ακριβώς από ένα ζευγάρι φουσκωμένους και σφιχτούς θωρακικούς μυς. Η περιγραφή θα ταίριαζε και σε ηθοποιό ταινίας σεξ, αλλά εδώ παρακολουθείς έναν πρωταγωνιστή σε ταινία δράσης. Με λοξό βλέμμα αντιλαμβάνεσαι ότι από το στόμα της κοπέλας σου αρχίζουν να τρέχουν σάλια. Όχι, δεν είναι από το λιωμένο τυρί των νάτσος. Είναι από το δέος (και τη διέγερση) που της έχει προκαλέσει το κορμί του αρρενωπού, μυώδους ηθοποιού. Φροκαλίζοντας με τη γλώσσα σου τα τελευταία ψίχουλα από το κουτί με τα καλαμπόκια, ένα μόνο πράγμα σκέφτεσαι προς το τέλος της ταινίας (όπου ο μυώδης πρωταγωνιστής έχει σώσει το κορίτσι, την πόλη ή τον πλανήτη όλο από τους κακούς του σεναρίου): «Από αύριογράφομαι σε γυμναστήριο. Θέλω να γίνω σαν κι αυτόν».

Συγγνώμη που θα σου χαλάσουμε τη διάθεση, αλλά με δυο φορές τη βδομάδα στο γυμναστήριο της γειτονιάς, ο πιθανότερος χρόνος για να φτιάξεις σώμα υπερήρωα υπολογίζεται κάπου μεταξύ αυτής ή της επόμενης πενταετίας – ακόμη και αν δεν την κοπανάς από την προπόνηση μια φορά στις δυο. Στην πραγματικότητα, για να φτιάξεις σωματική διάπλαση Χολιγουντιανού τύπου, πρέπει να παίζεις με τα σίδερα σε καθημερινή βάση. Και με ένα πρόγραμμα πολύ βαρύ.

Ωστόσο, υπάρχουν και καλά νέα.

Πάρε κι εσύ ένα Όσκαρ. Μπορείς

Κάποιες ρουτίνες γυμναστικής που εκτελούν όλοι αυτοί οι γνωστοί και σούπερ δυναμικοί ηθοποιοί, όχι μόνο δεν είναι εξοντωτικές για έναν κανονικό άντρα, αλλά αντιθέτως, με λίγη αφοσίωση και συνέπεια μπορεί να σου χαρίσουν παρόμοια αποτελέσματα. Έτσι, παραμονές της τελετής των βραβείων Όσκαρ (Κυριακή 28 Φεβρουαρίου), το AskMen.gr προτείνει τις δικές του υποψηφιότητες για το χρυσό αγαλματίδιο Καλύτερα Γυμνασμένου Σώματος Άνδρα Ηθοποιού Δράσης. Μαζί, σου προσφέρουμε και όλα τα μυστικά της προπόνησής τους που τους βοηθούν να μένουν στην καλύτερη δυνατή φόρμα, πριν, ανάμεσα και μετά από κάθε ταινία που πρωταγωνιστούν.


1. 

Hugh Jackman

hugh-jackman_s4rw

Το χτίσιμο της σωματικής διάπλασης του Wolverine δεν είναι εύκολο πράγμα.

Ο προπονητής διασημοτήτων David Kingsbury είναι ο άνθρωπος που ευθύνεται για την εντυπωσιακή μυϊκή διάπλαση του ηθοποιού και η βασική συμβουλή του προς τον 48χρονο – σήμερα – Jackman είναι η κλασική: να σηκώνει πολλά κιλά με χαμηλό ρυθμό επαναλήψεων (από 1 μέχρι 5).

Για να χάσει το περισσότερο λίπος διατηρώντας παράλληλα τη μυϊκή μάζα του, ο Jackman ακολούθησε μια πολύ καθαρή διατροφή με βάση την κυκλική κατανάλωση υδατανθράκων. Και για να υποστηρίξει ακόμη περισσότερο τη γράμμωσή του, είχε κολλήσει σε ένα πρόγραμμα HIIT που του προσέφερε ραγδαία καύση λίπους και θηριώδη αύξηση όγκου.


2.

Chris Pratt

o-chris-pratt-900_crhg

Έχασε 28 κιλά σε 6 μήνες και πόσταρε τις αποδείξεις στα social media.

Πριν από την εξημέρωση αρπακτικών στο Jurassic World, ο Pratt έπρεπε να οικοδομήσει μια ξεχωριστή σωματική διάπλαση για τις ανάγκες της ταινίας «Φύλακες του Γαλαξία». Για να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις των σκηνών δράσης στην ταινία της Marvel, ο 37χρονος ηθοποιός έχασε 28 κιλά μέσα σε έξι μήνες – και κοινοποίησε το κατόρθωμά του στο Instagram.

Η προπόνησή του συνδύαζε σκληροπυρηνικά προγράμματα ενδυνάμωσης σαν το P90X, μαζί με τρέξιμο, κολύμπι, πυγμαχία και kickboxing. Όλα αυτά από λίγο, 4 ώρες κάθε μέρα – ενώ η θερμιδική πρόσληψη ξεπερνούσε τις 4.000 συνδυαστικά με 4 λίτρα νερού ημερησίως.

Σήμερα, αφιερώνει μία ώρα την ημέρα επί τέσσερις φορές την εβδομάδα στο γυμναστήριο, απλά για να διατηρεί το μύθο του.


3.

Joe Manganiello

joe-manganiello-workout_gv6n

Πιστός στις αρχές του αρχιερέα του φυσικού bodybuilding, Arnold Schwarzenegger

Ετών: 40. Πρωταγωνιστής στην τηλεοπτική σειρά True Blood (σε ρόλο λυκάνθρωπου) και με συμμετοχές σε υπερπαραγωγές όπως Spiderman και το Magic Mike. Σώμα: φέτες.

«Έχω περάσει τα τελευταία 25 χρόνια της ζωής μου αναζητώντας τους καλύτερους προπονητές και τις πιο φυσικές μεθόδους προπόνησης σωματικής διάπλασης. Ούτε γραμμάριο στεροειδών ή αυξητικών ορμονών, ούτε καν σαν σκέψη. Είμαι τυχερός να έχω γεννηθεί με γονίδια που βοηθούν τη μυϊκή μου μάζα να χτίζεται εύκολα», έχει πει ο Manganiello σε συνεντεύξεις του.

Η προπονητική του φιλοσοφία είναι εμπνευσμένη από τον Arnold Schwarzenegger και βασίζεται 100% στα πολλά κιλά άρσης βαρών και στην αφοσίωση στο στόχο.


4.

Channing Tatum

channing-tatum_eb4s

Χόρεψε. Γδύσου. Πριν απ’ αυτό, όμως, γυμνάσου σαν να μην υπάρχει αύριο.

Για τις ανάγκες της ταινίας που τον έκανε αναγνωρίσιμο σε όλον τον πλανήτη (το Magic Mike XXL), ο 36χρονος Tatum έπρεπε να δουλέψει με τον προπονητή που εξειδικεύεται στο strip-dance, Arin Babaian. Και στην πραγματικότητα, αυτή ήταν μια πολύ σκληρή περίοδος δοκιμασίας για τις αντοχές του ηθοποιού: ποδηλασία, τρέξιμο και αναρρίχηση λόφων από τα χαράματα, στη συνέχεια κολύμβηση σε πισίνα και για φινάλε, εναλλασσόμενες ασκήσεις ενδυνάμωσης και χορού.

Αργά το απόγευμα, το εξαντλητικό προπονητικό πρόγραμμα ολοκληρωνόταν με ασκήσεις απομόνωσης μυϊκών ομάδων (ένα μέρος την ημέρα) και πάνω από 200 ροκανίσματα κοιλιακών στο ενδιάμεσο.


5.

Jason Momoa

momoa_4wc2

Ένα κορμί φταγμένο για να εμφανίζεται ημίγυμνο σε κάθε ταινία και κάθε σειρά που συμμετέχει.

Κόναν ο Βάρβαρος, Game of Thrones, Justice League, Aquaman και, προσεχώς στο Batman Vs Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης. O 36χρονος Momoa έχει να επιδείξει μια αδυσώπητη σωματική διάπλαση σε κάθε ταινία που πρωταγωνιστεί, την οποία οφείλει σε μια ειδική προπόνηση με την ονομασία AR7 – Accelerated Results, ένα πρόγραμμα που ανάπτυξε με μεγάλη εμπορική επιτυχία ο προπονητής διασημοτήτων Eric Lacist.

Πολύ συνοπτικά, το πρόγραμμα προβλέπει 7 σετ των 7 επαναλήψεων, 6 σετ των 6 επαναλήψεων και 5 σετ των 5 επαναλήψεων – για ένα σύνολο 54 σετ και 330 επαναλήψεων με βάρη μέσα σε 30 λεπτά. Είναι απλό, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο.


6.

Ryan Reynolds

ryan-reynolds_vq3t

Ευελιξία, ελαστικότητα, δύναμη, έτσι απλά.

Η ενσάρκωση του κόμικς ήρωα της Marvel, Deadpool, μετά από μια σειρά παρόμοιων ρόλων στο πρόσφατο παρελθόν (X-Men και Green Lantern), οδήγησαν το σώμα του 40χρονου Καναδού ηθοποιού σε νέες διαστάσεις. Και όλα αυτά, χάρη σε ασκήσεις με τη χρήση foam roller,τούρκικα σηκώματα, διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης και, φυσικά, διατάσεις -με τις ώρες. Αυτή η τόσο απλή, αλλά και παράλληλα εντατική στρατηγική, βοήθησε τον Reynolds να αναπτύξει όχι τόσο μεγάλο μυϊκό όγκο, όσο λειτουργικότερη και πιο ελαστική ανταπόκριση κάθε μυ του σώματός του, εξαιρετικά απαραίτητο συστατικό για κάθε πρωταγωνιστή ταινιών δράσης.


7.

Tom Hardy

landscape-1431901793-esq050114hardy009-tom-hardy_pkbc

Το νέο κινηματογραφικό Alpha Male έχει κορμί για πολλά βραβεία.

Ο υποψήφιος νέος πράκτορας 007 αλλά και υποψήφιος για Όσκαρ Β΄Ανδρικού Ρόλου για την ταινία Η Επιστροφή, έχει στο βιογραφικό του αληθινά δυναμικούς ρόλους πρωταγωνιστή σε ταινίες όπως το Mad Max και Ο Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή. Σύμφωνα με το fitness περιοδικό Coach, ο ηθοποιός μένει διαρκώς ετοιμοπόλεμος για τους ρόλους που υποδύεται, χάρη στη συνεχή εναλλαγή πολλών κλασικών ασκήσεων ρουτίνας το γυμναστήριο – από άρσεις θανάτου και ημικαθίσματα με μπάρα έως κάμψεις με τις παλάμες ενωμένες καιέλξεις στο μονόζυγο με κλειστή λαβή. Επίσης, είναι θιασώτης των ασκήσεων που απομονώνουν ένα μυ τη φορά: μια μέρα μόνο δικέφαλους, την επόμενη στήθος, την μεθεπόμενη τρικεφάλους, κατόπιν γλουτιαίους, δικέφαλους μηριαίους έως και ακροστασίες – όλα, στα όρια εξάντλησης.

Related posts

Ο Λευτέρης Πανταζής στη Μύκονο

Αγόρασε τη σωστή σαμπάνια

Aυτά φαντασιώνονται οι γυναίκες κατά τη διάρκεια του σεξ!

Leave a Comment