Μοδα & Ομορφια

Περιποιηθείτε το πρόσωπό σας

Βήμα 1: πρώτος καθαρισμός

Για να καθαρίσει καλά η επιδερμίδα, πλένετε πάντα το πρόσωπο δύο φορές. Πριν το πλύσιμο, μπορείτε να εφαρμόσετε κάποιο έλαιο για αποτελεσματική αφαίρεση του μακιγιάζ και απομάκρυνση των ρύπων. Στη συνέχεια, εφαρμόστε κρέμα, γαλάκτωμα ή αφρό καθαρισμού, ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας. Μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε το προϊόν και στον λαιμό και στο ντεκολτέ.

Βήμα 2: βαθύς καθαρισμός (απολέπιση)
Με την απολέπιση απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα, επομένως η επιδερμίδα δείχνει πιο λαμπερή και απορροφά ευκολότερα τα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιούμε. Επιλέξτε ένα προϊόν απολέπισης που είναι κατάλληλο για τον τύπο της επιδερμίδας σας: με κόκκους για κανονική επιδερμίδα, σε μορφή κρέμας για εύθραυστη επιδερμίδα, χημικό αν είναι ευαίσθητη, ή ενζυμικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όλους τους τύπους επιδερμίδας.

Βήμα 3: ζεστή κομπρέσα και μασάζ προσώπου
Βουτήξτε μια πετσέτα προσώπου σε ζεστό νερό, στραγγίξτε το πολύ νερό και τοποθετήστε την στο δέρμα ώστε να βελτιωθεί η κυκλοφορία του αίματος και να ανοίξουν οι πόροι. Σκουπίστε το πρόσωπο ώστε να απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα. Στη συνέχεια, κάντε μασάζ στο πρόσωπο. Βέβαια, αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα, θα ήταν καλύτερο να το αποφύγετε. Εφαρμόστε απαλά στο δέρμα μια αρκετά λιπαρή κρέμα κάνοντας μικρές κυκλικές κινήσεις με φορά προς τα πάνω.

Βήμα 4: μάσκα περιποίησης
Χωρίς να αφαιρέσετε την κρέμα, απλώστε μια μάσκα ομορφιάς. Επιλέξτε μάσκα ενυδάτωσης, σύσφιξης, τόνωσης, ανάπλασης ή θρέψης, ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σας. Αφήστε τη μάσκα στο πρόσωπο για 15 λεπτά. Μέχρι να περάσει η ώρα για να βγάλετε τη μάσκα, μπορείτε να χαλαρώσετε στη μπανιέρα. Εμποτίστε δύο δίσκους ντεμακιγιάζ με τονωτική λοσιόν (toner) και βάλτε τους πάνω στα μάτια σας. Χαλαρώστε για 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά.

Βήμα 5: serum ή αμπούλα και κρέμα
Το τελευταίο βήμα είναι να εφαρμόσετε serum και κρέμα ημέρας ή νύχτας, καθώς και την κρέμα ή το gel ματιών που χρησιμοποιείτε. Αν είναι πρωί, μην ξεχάσετε την αντηλιακή προστασία. Μετά από αυτή τη διαδικασία, η επιδερμίδα σας θα δείξει ανανεωμένη, απαλή και λαμπερή.

Συμβουλή: Η περιποίηση προσώπου είναι η καλύτερη συνταγή για την τόνωση της επιδερμίδας. Ωστόσο, μόνο με την καθημερινή φροντίδα του δέρματος και τη χρήση μιας αντηλιακής κρέμας καλής ποιότητας θα δείτε αποτελέσματα σε βάθος χρόνου.

Related posts

Το γοητευτικό navy blue

Πώς να αποκτήσετε αποτέλεσμα λίφτινγκ χωρίς τομές

Ενυδατικό έλαιο για την αντιμετώπιση σκασμένων φτερνών

Leave a Comment