Μοδα & Ομορφια

Tα 3 λάθη που κάνεις, ενώ λούζεις τα μαλλιά σου

Ουπς!
1. Λούζεσαι κάθε μέρα

Οι ειδικοί ορκίζονται πως τα μαλλιά δείχνουν καλύτερα όταν τα φυσικά έλαια που εκκρίνονται από τις ρίζες τα αφήνεις να φτάνουν μέχρι τις άκρες. Γι αυτό και προτείνουν να λούζεσαι κάθε δεύτερη ή καμιά φορά και τρίτη μέρα. Αν μια μικρή γκριμάτσα σχηματίστηκε ήδη στο πρόσωπό σου, καθώς σκέφτεσαι ότι τα μαλλιά σου έτσι θα είναι λιπαρά, χρησιμοποίησε ένα ξηρό σαμπουάν στις ρίζες ή να τις βρέξεις με λίγο νερό και να στεγνώσεις μ’ ένα πιστολάκι.

2. Το παρακάνεις με το σαμπουάν ή το κοντίσιονέρ σου

Οι άκρες χρειάζονται περισσότερη ενυδάτωση από τις ρίζες (ώστε να μην χάνουν τον όγκο τους). Αντί να χρησιμοποιείς το σαμπουάν και το μαλακτικό σου σε όλο το κεφάλι, επικεντρώσου στο να βάζεις το σαμπουάν στις ρίζες και το κονστίσιονερ από την μέση μέχρι τις άκρες.

3. Τα ξεβγάζεις με πολύ ζεστό νερό

Μπορεί το ζεστό νερό να βοηθάει να ανοίξουν οι πόροι της τρίχας ώστε να επιδράσει το σαμπουάν και το κοντίσιονερ, αλλά το κρύο νερό είναι προτιμότερο, καθώς βοηθά στο να κλείσουν και να «κλειδώσει» η ενυδάτωση. Γι αυτό ξέπλυνε με χλιαρό προς κρύο νερό τα μαλλιά σου, με ιδιαίτερη επιμονή στις ρίζες.

Related posts

Makeup για Λαμπερή επιδερμίδα

7 χρήσιμα tips που δεν γνωρίζατε για τα σουτιέν

Πως να απαλλαγείτε από τους κάλους στα χέρια;

Leave a Comment