Χωρίς κατηγορία

Δίνουμε λύση σε τρία δερματικά προβλήματα

Χάρη στις διακυμάνσεις του σωματικού βάρους, τις ουλές, την κυτταρίτιδα, τη γήρανση του δέρματος και όλα τα σχετικά, οι περισσότερες από εμάς έχουμε ανάμεικτα συναισθήματα για το πώς ακριβώς δείχνουμε γυμνές. Οι ατέλειες μπορεί να σε κάνουν να χάσεις τον ύπνο σου (το 64% των γυναικών ντρέπονται για τα σημάδια τους). Η Πηνελόπη Τυμπανίδου, δερματολόγος-αφροδισιολόγος, σου δίνει τη λύση για κάθε δερματικό πρόβλημα.

Κυτταρίτιδα

«Η κυτταρίτιδα είναι ασθένεια» τονίζει η Τυμπανίδου. Ο λιπώδης ιστός εμφανίζει ήπια φλεγμονή, τα λιποκύτταρα έχουν υπερτροφία και φτάνουν μέχρι και 20 φορές το μέγεθός τους, ενώ πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι το λίπος είναι ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής προλακτίνης στον οργανισμό, η οποία ευθύνεται για τη χρόνια φλεγμονή. Η περιοχή συγκέντρωσης λίπους χαρακτηρίζεται από φτωχή αιμάτωση και λεμφική κυκλοφορία. Επειδή είναι γνωστό ότι η κυτταρίτιδα είναι πολυπαραγοντική, για να μπορέσουμε να την αντιμετωπίσουμε, πρέπει να επέμβουμε σε όσο περισσότερους από αυτούς τους παράγοντες μπορούμε. Γι’ αυτό υπάρχουν πολλά και διαφορετικά στάδια.
1ο στάδιο: Χρειάζεται να γίνεται καθημερινός έλεγχος στις θερμίδες που καταναλώνεις, ώστε να μην ξεπερνάς αυτές που χρειάζεσαι.
2ο στάδιο: Βελτίωση της τοπικής κυκλοφορίας. Οταν είμαστε σε νηστεία, το σώμα μας εκκρίνει λιποδιαλύτες, οι οποίοι λόγω της κακής κυκλοφορίας δεν μπορούν να φτάσουν στο στόχο τους που είναι το τοπικό λίπος. Ακόμα κι αν τα καταφέρουν, αν η λεμφική κυκλοφορία δεν είναι άριστη, πού θα πάνε τα υποπροϊόντα της λιπόλυσης; «Γι’ αυτόν το σκοπό χρησιμοποιώ ειδικά προϊόντα φροντίδας, που περιέχουν αγγίσαρο και βάλσαμο, κι έχουν την ιδιότητα να εντείνουν την τοπική κυκλοφορία» επισημαίνει η Τυμπανίδου. «Επιπλέον,το βάλσαμο είναι πλούσιο σε φλαβόνες και αντιμετωπίζει τη φλεγμονή, ενώ η αγγίσαρος επιδρά στην αγγειοσύσπαση».
3ο στάδιο: Οι ενέσεις μεσοθεραπείας δίνουν εντυπωσιακό αποτέλεσμα και τώρα πια έχουμε στην υπηρεσία μας εξαιρετικά κοκτέιλ συστατικών, που λειαίνουν την επιδερμίδα και συμβάλλουν στη διάσπαση του λίπους. «Η καλύτερη και πιο ασφαλής θεραπεία είναι η κρυολιπόλυση, η οποία μπορεί να γίνει σε όλο το σώμα. Το λίπος είναι ευάλωτο στο κρύο και σε θερμοκρασίες από 0-3ο C διασπάται και αποβάλλεται. «Εάν όμως δεν υπάρχει συντηρητική διατροφή με μέτρηση θερμίδων, τότε το λίπος που έχουμε αποβάλει, μέσα σε 2-3 εβδομάδες θα έχει δημιουργηθεί ξανά».

Ουλές

Αν έχεις ουλές στο σώμα σου, κάλυψέ τις με έναν επίδεσμο, πριν εκτεθείς στη UV ακτινοβολία, και βάλε οπωσδήποτε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, για να προλάβεις τυχόν δυσχρωμίες. «Μια ουλή μπορεί να είναι ατροφική ή υπερτροφική. Οι ουλές από επεμβάσεις ή τροχαία συνήθως αντιμετωπίζονται εγχύοντας μέσα τους συγκεκριμένα διαλύματα από κορτιζόνη, που βοηθούν στην εξομάλυνση της επιδερμίδας. Οταν έχουμε βαθιά ουλή, δουλεύουμε στην περιοχή με υαλουρονικό οξύ συγκεκριμένου τύπου και πυκνότητας μαζί με κοκτέιλ οξέων κι έχουμε εντυπωσιακό αποτέλεσμα» τονίζει η Τυμπανίδου. «Αν όμως έχουμε ουλές ακμής, εφαρμόζουμε μια μέθοδο που ονομάζεται subscision ή scar undermining. Πρόκειται για εξειδικευμένη και εξατομικευμένη μικροεπεμβατική θεραπεία, η οποία γίνεται πάντα με τοπική αναισθησία και ειδικά εκπαιδευμένο γιατρό. Με μια ειδική βελόνα σαρώνουμε τον επουλωτικό ιστό και δημιουργούμε ελεγχόμενο τραύμα κάτω από την ουλή. Καθώς η περιοχή επουλώνεται, η ουλή μεταμορφώνεται κι έχουμε βελτιωμένο αισθητικά αποτέλεσμα. Συνήθως εφαρμόζουμε 2-3 συνεδρίες, που απέχει δύο μήνες η μια από την άλλη. Με αυτήν τη θεραπεία έχουμε καλύτερη παραγωγή κολλαγόνου, αλλά και ανάπλαση της επιδερμίδας, σε διάστημα από 3-6 εβδομάδες».

Ραγάδες

Οι ραγάδες είναι μια μόνιμη αλλοίωση, που φτάνει μέχρι το χόριο του δέρματος.
«Μπορούμε να επέμβουμε και να βελτιώσουμε σημαντικά την όψη τους. Η αλήθεια όμως είναι ότι ποτέ δεν μπορούμε να τις εξαλείψουμε απόλυτα» τονίζει η Τυμπανίδου.
Η αντιμετώπισή τους θέλει συνδυασμό πραγμάτων. «Ξεκινάμε πάντα με ένα αρκετά ισχυρό κοκτέιλ οξέων, ώστε να δημιουργήσει επιφανειακό έγκαυμα. Οταν επανέλθουμε, δουλεύουμε σε δύο φάσεις: βελτιώνουμε την επιφάνεια της επιδερμίδας με Fraxel Laser και στη συνέχεια επεμβαίνουμε κάτω από τη ραγάδα. Υπάρχει μια συσκευή με διαφορετικού τύπου βελόνες, με την οποία προχωράμε κάτω από την επιφάνειά της και σταδιακά βελτιώνουμε την όψη και το βάθος της διοχετεύοντας διοξείδιο του άνθρακα» εξηγεί η Τυμπανίδου.

Related posts

Η Μάρω Κοντού δηλώνει πως ήταν από τις τυχερές αφού είχε μια επιτυχημένη καριέρα.

Η Ναόμι Κάμπελ, «πιάστηκε» σε γνωστό κλαμπ της Νέας Υόρκης

Τα νέα σχέδια στις τσάντες που θα φορεθούν πολύ φέτος το χειμώνα

Leave a Comment