Γυναικα

Πώς να φαίνεστε νεότερη

Δεν είναι κάτι που θέλετε να σκέφτεστε, αλλά ο χρόνος δεν χαρίζεται σε κανέναν κι όπως περνά, αφήνει επάνω μας τα σημάδια του, υπενθυμίζοντάς μας ότι δεν παύουμε ποτέ να «ωριμάζουμε». Και όμως, όσο κι αν η διαδικασία αυτή είναι μη αναστρέψιμη και παρά το ότι η ωριμότητα είναι στις μέρες μας πιο hot από ποτέ, κάθε γυναίκα μπορεί να αμβλύνει το άγγιγμα του χρόνου και να δείξει νεότερη με μια σειρά από σωστές πρακτικές και έξυπνες κινήσεις.

Δώστε βάση στο στιλ
Μην αμελείτε τη γκαρνταρόμπα σας
Μην αφήνετε τη γκαρνταρόμπα σας να παλιώσει, απλώς και μόνο επειδή νιώθετε άνετα με ρούχα τα οποία έχετε συνηθίσει να φοράτε. Παρακολουθείτε όσο μπορείτε τη μόδα και, πάντα με τον ανάλογο σκεπτικισμό και τη σχετική επίγνωση της ηλικίας σας, προσπαθείστε να συμβαδίζετε με τις προσταγές της χωρίς να υιοθετείτε την κάθε της υπερβολή. Δείξτε ότι δεν φοβάστε να ακολουθήσετε τα νεανικά λουκ της εποχής, αλλά έχετε, συγχρόνως, την εμπειρία να τα υποστηρίξετε και να τα προσαρμόσετε στην προσωπικότητά σας. Παίξτε με χαρούμενα ή σοβαρά αξεσουάρ, καλύπτοντας δημιουργικά τα μέρη του σώματος που εμφανίζουν σημάδια γήρατος.
Προσέξτε τα μαλλιά σας
Στο ίδιο πνεύμα της ανανέωσης, ρίξτε ιδιαίτερο βάρος στην κόμμωσή σας. Μην αμελείτε τις επισκέψεις στο κομμωτήριο της εμπιστοσύνης σας, επιδιώξτε τα πιο κοντά στιλ, τις σεμνές φράντζες και τις αφέλειες, δώστε όγκο στην αδυνατισμένη κόμη σας και επιλέξτε ένα χρώμα που δίνει στα μαλλιά σας την απαραίτητη λάμψη και ταιριάζει με τα ομορφότερα χαρακτηριστικά του προσώπου σας.

Αν, βέβαια, δεν βρίσκετε τον απαραίτητο χρόνο για όλα αυτά, μη διστάσετε να υιοθετήσετε πιο λιτά λουκ, όχι με τρόπο που αποπνέει παραίτηση, αλλά, απλώς, μία χαλαρότερη, πιο φιλοσοφημένη προσέγγιση στην εξωτερική εμφάνιση. Και πάλι, όμως, οφείλετε να δώσετε λίγη έξτρα βαρύτητα στην υγεία των μαλλιών, των νυχιών και του δέρματος, ενώ, σε κάθε περίπτωση, ένα φρέσκο, σικάτο άρωμα προσθέτει μία πινελιά αυτοπεποίθησης και υποδηλώνει θετική ενέργεια και διάθεση για ζωή.
Δείτε εδώ ποια λάθη στα μαλλιά σας προσθέτουν χρόνια!
Βοηθήστε τον οργανισμό σας στην πάλη με το χρόνο
Κοιμηθείτε… ελεύθερα

όσο νερό χρειάζεστε κατά τη διάρκεια της ημέρας και να μην αφήνετε ποτέ το δέρμα σας χωρίς αποτελεσματική ενυδάτωση και ειδικά το πρόσωπο και τα χέρια. Αν νομίζετε ότι αντέχετε το… κρύο, μειώστε τα μπάνια με ζεστό νερό καθώς, έτσι, το δέρμα χάνει γρηγορότερα την ελαστικότητά του. Στις δουλειές του σπιτιού, υιοθετήστε τα λαστιχένια γάντια για να κρατήσετε τα χέρια σας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για περισσότερα χρόνια.
Απομυθοποιήστε, επιτέλους, το μαύρισμα και χρησιμοποιείτε πάντα αντηλιακό όταν εκτείθεστε στον ήλιο.
Προσέξτε τη διατροφή και ελαττώστε τις «κακές συνήθειες»

Κόψτε άμεσα το κάπνισμα και περιορίστε σημαντικά το αλκοόλ (αν πίνετε συχνά), τη ζάχαρη, το αλάτι και τα κορεσμένα λιπαρά. Μια ριζική αλλαγή στις διατροφικές σας συνήθειες προς το καλύτερο, με τη συμβολή και κάποιου διατροφολόγου ίσως, δεν θ’ αργήσει να εμφανίσει τα αποτελέσματά της στο σώμα σας. Τρώτε ισορροπημένα και χωρίς υπερβολές, δίνοντας λίγη περισσότερη έμφαση σε φρούτα και λαχανικά (και τους χυμούς τους), προϊόντα ολικής άλεσης και ψάρια όπως ο σολωμός, ενώ, στην περίπτωση που θέλετε να το ρίξετε έξω, προτιμήστε το κόκκινο κρασί.
Γυμνάστε σώμα και πνεύμα
Βάλτε στη ζωή σας την άσκηση, είτε συστηματικά, με την καθοδήγηση κάποιου γυμναστή, είτε εντάσσοντας το «παρεξηγημένο», για κάποιο λόγο, περπάτημα στην καθημερινή σας ρουτίνα. Αν θέλετε, παράλληλα, να γυμνάσετε και το μυαλό σας, διαβάστε ενδιαφέροντα βιβλία ή επιδιώξτε την ενασχόληση με κάτι εντελώς καινούργιο που πάντα θέλατε να μάθετε.
Χρησιμοποιείστε σωστά τα «εργαλεία» σας
Μακιγιάζ

Πρώτα πρώτα, αφήστε το έντονο μακιγιάζ για πολύ ξεχωριστές περιπτώσεις, διατηρήστε το δέρμα σας σε καλή κατάσταση για καλύτερη εφαρμογή, αποφύγετε πούδρες και γκλίτερ και επικεντρωθείτε στα μάτια, που πάσχουν από μαύρους κύκλους και ρυτίδες, και τα χείλη σας, που λεπταίνουν και στεγνώνουν με τα χρόνια.
Φυσικά, κάθε βράδυ, πριν κοιμηθείτε, μην αμελείτε να αφαιρείτε σχολαστικά όλο το μέικ-απ για να διατηρείται το δέρμα του προσώπου σας υγιές και οι πόροι καθαροί.
Τονίστε «έξυπνα» το βλέμμα σας
Προτιμήστε ματ σκιές σε γήινες αποχρώσεις, τονίστε τις βλεφαρίδες με μάσκαρα που τις μακραίνει, χρησιμοποιήστε καφέ μολύβι για πιο διακριτικό αποτέλεσμα και υγρό foundation με κιτρινωπή απόχρωση που θ’ απλώσετε με σφουγγαράκι.
Με τα χρόνια τα φρύδια αραιώνουν από μόνα τους και η έντονη παρέμβαση από εμάς ενισχύει την εικόνα του γήρατος. Αφήστε τα στη φυσική τους πυκνότητα, δώστε σχήμα που τονίζει το πρόσωπό σας και γεμίστε όπου χρειάζεται με ένα μολύβι φρυδιών.
Στα χείλη…
Για τα χείλη, κάντε το περίγραμμα με ένα μολύβι σε φυσικό χρώμα, απλώστε το κραγιόν που προτιμάτε και ζωντανέψτε τα με το αντίστοιχο lip gloss.
Προστατεύστε τα μαλλιά σας
Για τα μαλλιά σας, χρησιμοποιείτε πάντα προϊόντα ήπια και κατάλληλα για τον τύπο τους και αποφεύγετε τις βαφές με αμμωνία και υπεροξείδια που επιταχύνουν τη φθορά.
Επιμεληθείτε τα δόντια και τα νύχια σας
Δώστε έμφαση στην υγεία και την εμφάνιση των δοντιών σας και μην αμελείτε να κάνετε δώρο στον εαυτό σας ένα καλό μανικιούρ και πεντικιούρ.
Και το κυριότερο, μην ξεχνάτε να χαμογελάτε και να περνάτε ποιοτικό χρόνο με τους ανθρώπους που αγαπάτε και που σας αγαπούν όπως ακριβώς είστε. Αυτό είναι το σημαντικότερο μυστικό για να φαίνεστε- αλλά και να αισθάνεστε- πάντα νέα! (mama365.gr)

Related posts

Σπάσε τον πάγο

3 σημάδια που δείχνουν ότι έχετε παραμελήσει τον εαυτό σας

Γυναίκες που έχουν περάσει τα 50 και μοιάζουν 40!

Leave a Comment