Ανδρας

Τι κερδίζει ο άνδρας που βοηθά στις δουλειές του σπιτιού

Είναι λογικό κι επόμενο, μια γυναίκα, που εκτός από τη δουλειά της έχει αναλάβει και όλο το νοικοκυριό, να μην είναι τόσο πρόθυμη να δείξει την αγάπη της στον άνδρα της, όταν αυτός πίνει ανέμελος μπύρες μπροστά από την τηλεόραση. Μια νέα μελέτη, μάλιστα, δείχνει πως οι γυναίκες δεν απολαμβάνουν απλά τα πλεονεκτήματα του καταμερισμού των εργασιών στο σπίτι , αλλά στην πραγματικότητα βρίσκουν τους άνδρες που συμμετέχουν στη φροντίδα του σπιτιού πιο ελκυστικούς.

Παράλληλα, βρέθηκε ότι τα παιδιά των ανδρών που συμμετέχουν εξίσου με τις γυναίκες τους στο καθάρισμα του σπιτιού, θα βοηθήσουν και τα ίδια με τις δουλειές. Τα παιδιά αυτά, μάλιστα, βρέθηκε ότι μεγαλώνουν με μεγαλύτερη κοινωνική επίγνωση και καλύτερη προσαρμογή. Ταυτόχρονα, είναι πιο πιθανό να έχουν φίλους, λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν κατάθλιψη ή να εγκαταλείψουν το σχολείο σε σύγκριση με τα παιδιά των οποίων οι πατέρες δεν βοηθούσαν στο σπίτι.

Οι πατέρες που μοιράζονταν τις δουλειές του σπιτιού με τις γυναίκες τους, ήταν επίσης πιο πιθανό να δείξουν την αγάπη τους στα παιδιά τους.

Η μελέτη ωστόσο, η οποία διεξήχθη από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και στην οποία συμμετείχαν 3500 γονείς και παιδιά, κατέληξε στο ότι οι άνδρες σήμερα, αν και ασχολούνται με το νοικοκυριό περισσότερο από τους πατέρες τους και τους παππούδες τους, ακόμα κάνουν λιγότερες δουλειές στο σπίτι σε σύγκριση με τις γυναίκες. Την ίδια στιγμή πολλές γυναίκες εργάζονται τις ίδιες ώρες με τους άνδρες, αλλά επιφορτίζονται επιπλέον με το μεγαλύτερο μέρος της φροντίδας των παιδιών και του νοικοκυριού.

Οι ερευνητές μάλιστα προειδοποιούν πως ένα από τα ευρήματα της μελέτης ήταν ότι οι άνδρες που ασχολούνταν πολύ με τα σπορ ήταν λιγότερο πιθανό να βοηθήσουν στο σπίτι. Ενθαρρύνουν μάλιστα τους άνδρες να παρακολουθούν μόνο τα καλύτερα στιγμιότυπα παρεκτός κι αν πρόκειται για μεγάλο αθλητικό γεγονός. Ένας από τους ερευνητές μάλιστα σημείωσε πως ακριβώς επειδή οι άνδρες που βοηθούν στο σπίτι είναι σημαντικά λιγότεροι από τις γυναίκες, η συμμέτοχη των ανδρών, όταν υπάρχει, έχει μεγάλη επίδραση στα παιδιά τους. Τα παιδιά αυτά είναι πιο πιθανό να μάθουν την αξία και τη βασιμότητα των συνεργατικών οικογενειακών σχέσεων.

Ταυτόχρονα, οι γυναίκες που δεν πιέζονται από την άδικη κατανομή του φόρτου εργασίας είναι πιο πρόθυμες να έρθουν σε σεξουαλική επαφή, όχι γιατί βλέπουν τη βοήθεια του άνδρα σαν ένδειξη αγάπης, αλλά γιατί έχουν περισσότερη ενέργεια και διάθεση και είναι σε θέση να απολαύουν από τη σεξουαλική πράξη.

Για μια υγιή σεξουαλική σχέση μέσα στο πλαίσιο του γάμου, πέρα από τα ρομαντικά δώρα και τα προκλητικά εσώρουχα, έχει μεγάλη σημασία και ο δίκαιος καταμερισμός των ευθυνών του νοικοκυριού και της ανατροφής των παιδιών.
health24.com

Related posts

Άφησαν το γήπεδο και πήγαν παραλία!

9 επιστημονικά αποδεδειγμένοι τρόποι για να φαίνεσαι πιο ελκυστικός

Ο οίκος Harry Winston φτιάχνει ένα «διαστημικό» ρολόι από ένα «διαστημικό» υλικό

Leave a Comment