Σοου Μπιζ

Σπάνια νόσος παρουσιάστηκε στην οικογένεια της Καλομοίρας.

Σε περιπέτεια έχει μπει η οικογένεια της Καλομοίρας, της χαριτωμένης νεαρής τραγουδίστριας , που σάρωσε προ ετών στην Eurovision, καθώς το ένα από τα δίδυμα αγοράκια της παρουσίασε την νόσο myasthenia gravis που είναι σπάνια και πλήττει συνήθως ενήλικες.
Πρόκειται για μια αυτοάνοση πάθηση που προκαλεί αδυναμία και κόπωση των μυών του σώματος.Η αδυναμία βελτιώνεται με την ξεκούραση, ενώ επιδεινώνεται με την κόπωση. Έτσι είναι σύνηθες ο ασθενής να είναι σε καλύτερη κατάσταση το πρωί και να επιδεινώνεται η κατάστασή του το βράδυ.
Είναι χρόνια νόσος και συγκαταλέγεται στα αυτοάνοσα νοσήματα. Αυτό σημαίνει ότι το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού επιτίθεται εναντίον ιστών του. Το αίτιο είναι άγνωστο, υπάρχουν όμως κάποιες ενδείξεις ότι σχετίζεται με διαταραχές της λειτουργίας του θύμου αδένα.
Αφορά συνηθέστερα γυναίκες 20-40 ετών και εκδηλώνεται αρχικά με πτώση των βλεφάρων και διπλωπία, αδυναμία των σκελετικών μυών και υπερβολικό αίσθημα κόπωσης μετά από άσκηση.
Στη χώρα μας υπάρχουν περίπου 200 με 300 ασθενείς ανά εκατομμύριο δηλαδή τουλάχιστον 3000 ασθενείς.
Το αγοράκι της Καλομοίρας είναι 2 ετών και με την εκδήλωση των πρώτων συμπτωμάτων, τον Αύγουστο, χρειάστηκε 2 μήνες νοσηλείας.

 

Related posts

Ελληνίδα τραγουδίστρια έγινε 29 χρονών – Αυτή είναι η τούρτα-υπερπαραγωγή

Καινούργιου – Σταθοκωστόπουλος: Όλη η αλήθεια για τον χωρισμό τους

Μπορεί να είναι έγκυος, αυτό όμως δεν την εμπόδισε να επιλέξει μια δαντελένια ολόσωμη φόρμα !!!

Leave a Comment