Μοδα & Ομορφια

Μέλι: 10 οφέλη στην ομορφιά!

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι για αιώνες χρησιμοποιούσαν το μέλι σε παρασκευάσματα για την ομορφιά. Το μέλι δεν κάνει μόνο θαύματα στην υγεία μας, κάνει και….στο δέρμα μας! Βοηθάει την επιδερμίδα να αποκτήσει λάμψη, ελαστικότητα και σφριγηλότητα. Εξάλλου, όπως είναι γνωστό, η Κλεοπάτρα κάτι θα ήξερε και έκανε μπάνιο με μέλι και γάλα! Με περισσότερα από 300 είδη μελιού, αυτό το γλυκό νέκταρ είναι μία από τις αρχαιότερες τροφές που καταναλώνονται από τον άνθρωπο. Χρησιμοποίησε κι εσύ το μέλι στην καθημερινότητά σου και άσε το δέρμα σου να λάμψει από ομορφιά και υγεία!
Φύγαμε να γνωρίσουμε τις 10 ευεργετικές ιδιότητες του μελιού στην ομορφιά και στην υγεία μας!

#1 Με την κατανάλωση μελιού (ιδιαίτερα μέσα σε ζεστό ρόφημα), καταπολεμάτε αποδεδειγμένα ο βήχας και το κοινό κρυολόγημα!

#2 Έχει αντιβακτηριακή δράση. Ενυδατώνει σωστά το σώμα «χτίζοντας» δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα!

#3 Βοηθάει στην υπογλυκαιμία. Ρυθμίζει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα λόγω του συνδυασμού της λακτόζης και της φρουκτόζης.

#4 Καταπολεμά την ακμή! 15 με 20 λεπτά καθημερινή απάλειψη του προσώπου αρκούν για θεαματικά αποτελέσματα!

#5 Ισορροπεί το χρώμα του δέρματος. Καθημερινή πλύση της επιδερμίδας με μείγμα από γάλα και μέλι, καταπολεμά εμφανώς τις χρωστικές του δέρματος (πανάδες, γραμμές κ. λπ.)!

#6 Μάσκα ματιών. Μία κουταλιά μέλι μπορεί να βοηθήσει στην εξασθένιση των μαύρων κύκλων και του πρηξίματος κάτω από τα μάτια. Κάνε ένα μείγμα από ισόποσες ποσότητες μελιού και αμυγδαλέλαιου και τοποθέτησε το στα μάτια σου, όπως την κρέμα ματιών σου! Ξέπλυνε το πρωί…

#7 Απαλύνει τους ερεθισμούς που προκαλούνται από το ξύρισμα με επάλειψη στο συγκεκριμένο σημείο του «προβλήματος». Άφησε το να δράσει και ξεπλυνε μετά από 10-15 λεπτά.

#8 Ενυδατώνει την επιδερμίδα. Κάν” το όπως η Κλεοπάτρα! Επειδή όμως δεν είναι καιρός για έξοδα, λιώσε 2 κουταλιές μέλι σε ένα φλιτζανάκι νερό και ανακάτεψε το μείγμα με το νερό της μπανιέρας σου.

#9 Βοηθάει στο τριχωτό της κεφαλής! Χάρη στις αντιμυκητιακές ιδιότητες του, το μέλι βοηθά στην καταπολέμηση της φαγούρας στο τριχωτό της κεφαλής. Αραίωσε 1 κουταλιά της σούπας μέλι με ένα κουταλάκι του γλυκού νερό και κάνε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής για δύο λεπτά. Ξέπλυνε με ζεστό νερό μετά από δύο ώρες. Επανέλαβε κάθε δεύτερη μέρα, μέχρι όσο χρειαστεί!

#10 Το νέο σου conditioner! Επειδή το μέλι έχει ενυδατικές ιδιότητες, θωρακίζει και την υγρασία! Ανέμειξε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι στο σαμπουάν σου, κάνε αφροποίηση και ξέπλυνε καλά! Το conditioner, πλέον, δε θα «έχει» χώρο στο μπάνιο σου!

Related posts

Τα πιο ωραία κραγιόν της σεζόν που έχουν λατρέψει όλες

To απόλυτο eye makeup που ταιριάζει απόλυτα στις καστανές

Μάσκα προσώπου με μέλι και λεμόνι

Leave a Comment