Ανδρας

Πόσες ώρες αντέχεις να δουλεύεις;

Είτε θες να κάνεις καριέρα, είτε απλά έχεις ανάγκη την δουλειά και εργάζεσαι παραπάνω από το καθημερινό ωράριο σου. Πόσο όμως αντέχει ο οργανισμός σου να δουλεύει; Υπάρχει σύνδρομο επαγγελματικής εξάντλησης ή αλλιώς burn out και μπορεί ήδη να το έχεις.

Το σύνδρομο αυτό σε κάνει να υποφέρεις από μακροχρόνια εξάντληση, μειωμένο επαγγελματικό ενδιαφέρον και οξυθυμία.

Ερευνητές έχουν εντοπίσει τους κυριότερους παράγοντες. Το χρόνιο εργασιακό στρες και η απουσία αναγνώρισης επαγγελματικής αξίας κάθε εργαζόμενου.

Όσοι εργάζονται πάνω από 8 ώρες την ημέρα, 5 ημέρες την εβδομάδα κινδυνεύουν περισσότερο να εκδηλώσουν το σύνδρομο της επαγγελματικής εξάντλησης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τόσο οικονομικές απώλειες στις επιχειρήσεις, αλλά και προβλήματα υγείας στους εργαζομένους.

Αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί με τις στενές οικογενειακές σχέσεις. Η ύπαρξη μιας συντρόφου ή και παιδιών με τα οποία θα έχεις μια ουσιαστική σχέση και θα αφήνεις πίσω την δουλειά για να περάσεις ποιοτικό χρόνο μαζί τους.

Τα όποια προβλήματα ή άγχη της εργασίας σου καλό είναι να μην σε ακολουθούν και στο σπίτι σου για να γλιτώσεις την υγεία σου από πολλά μελλοντικά προβλήματα. Χαλάρωσε και απόλαυσε την ζωή σου και να θυμάσαι ότι η δουλειά δεν είναι όλη η ζωή σου. Μην ζεις για να δουλεύεις απλά δούλευε για να ζεις.

Οι περισσότερες έρευνες έχουν καταλήξει ότι δεν πρέπει να εργάζεται κανένας πάνω από 40 ώρες την εβδομάδα.

Related posts

Το πρόβλημα με τα smartphones

Η φιλοσοφία του εργένη, από τους διασημότερους εργένηδες της ιστορίας

Παθαίνουν οι άνδρες “επιλόχειο” κατάθλιψη;

Leave a Comment