Ανδρας

5 Συνήθειες που βλάπτουν το «εργαλείο» σου!

Τα πιο σημαντικά προβλήματα για την υγεία των ανδρών, είτε αυτή είναι σωματική είτε ψυχολογική, ξεκινούν από το «εργαλείο» τους.

Παρόλο όμως που οι περισσότεροι πιστεύουν πως το φροντίζουν και κάνουν ότι πρέπει για να μην έχουν πρόβλημα, υπάρχουν μερικές κακές συνήθειες που το βλάπτουν χωρίς καν να το καταλάβουν.

Ποιες είναι λοιπόν αυτές οι συνήθειες που θα έπρεπε να αλλάξεις για να ξεπεράσεις την στυτική δυσλειτουργία και να βοηθήσεις γενικότερα την υγεία σου;

 

Ποιες συνήθειες επηρεάζουν αρνητικά το «εργαλείο» σου

 

Δεν γυμνάζεσαι αρκετά

Οι άνδρες που γυμνάζονται περισσότερο, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το Cedars-Sinai Medical Center, έχουν καλύτερη στύσης και φυσικά σεξοuαλική λειτουργία.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε 3000 άνδρες και έδειξε ότι όσοι κάνανε έντονη γυμναστική, περίπου για 2 ώρες κάθε ημέρα είχανε και καλύτερη σεξοuαλική ζωή. Και όπως συμπλήρωσαν δεν έχει να κάνει με την εμφάνιση, αλλά με τις δυνατότητες.

 

Καπνίζεις πολύ

kapnisma sinepies

Το κάπνισμα γενικότερα βλάπτει πολύ την υγεία μας, αλλά πέρα από όλα τα άλλα για τους άντρες είναι ακόμη χειρότερο μιας και αποδυναμώνει το σπέρμα τους και προκαλεί στυτική δυσλειτουργία.

Εννοείται πως όταν λέμε κάπνισμα συμπεριλαμβάνονται τα πάντα, από το απλό τσιγάρο μέχρι και την κάνναβη, μιας και στον συγκεκριμένο τομέα επηρεάζουν το ίδιο.

 

Δεν κοιμάσαι αρκετά

Με βάση μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Michigan, οι άνδρες που κοιμούνται τουλάχιστον 8 ώρες κάθε ημέρα έχουν καλύτερη στύση την επόμενη ημέρα, μιας και δεν έχουν δυσκολία συγκέντρωσης, κόπωση και πάνω απ” όλα δεν νιώθουν αδύναμοι.

Από την άλλη πλευρά, όσοι κοιμούνται περίπου 5 ώρες το πολύ, επί μία συνεχόμενη εβδομάδα έχουν πολύ χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης.

 

Παρακολουθείς πολύ τηλεόραση

adras tileorasi

Σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2010 από το Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ, οι άνδρες που βλέπουν τηλεόραση για περισσότερες από 20 ώρες την εβδομάδα συνολικά, έχουν 44% χαμηλότερο αριθμό σπερματοζωαρίων σε σχέση με αυτούς που δεν βλέπουν σχεδόν καθόλου.

Φυσικά και αυτό συνεπάγεται με την καθιστική ζωή, δεν φταίει μόνο η τηλεόραση, αλλά γενικότερα η έλλειψη της άσκησης.

 

Έχεις κακή στοματική υγεία

Οι ερευνητές από το Journal of Periodontology (Εφημερίδα της Περιοδοντολογίας) ανακάλυψαν ότι οι ασθένειες των ούλων εμφανίζονται με επτά φορές μεγαλύτερη συχνότητα στους άνδρες με στυτική δυσλειτουργία.

Αυτό συμβαίνει επειδή τα βακτήρια που βρίσκονται στον ιστό των ούλων μπορούν να ταξιδέψουν μέσα από το σώμα σου, προκαλώντας φλεγμονή ή ακόμη και βλάβη των αγγείων του πέους σου. Τι πιο εύκολο λοιπόν για να το προστατέψεις, από το να πλένεις τα δόντια σου!

Related posts

Aνάδειξε τους κρυμμένους κοιλιακούς σου

Πρίγκιπας William: “Είμαι κι εγώ γιος της Diana”

Αλέξανδρος

Με γένια ή χωρίς; Ποιους άντρες προτιμούν οι γυναίκες;

Leave a Comment