Ανδρας

Τι κρασί να πάρω για το γιορτινό τραπέζι;

Chardonnay 2015, Κτήμα Αρβανιτίδη
 
Chardonnay-Αρβανιτίδη-682x1024
Τα κρασιά του Θανάση και του Γιώργου Αρβανιτίδη δίνουν έμφαση στο χαρακτήρα κάθε ποικιλίας σταφυλιού, όπως αυτή εκφράζεται στο terroir των αμπελώνων τους, στον Ασκό της Θεσσαλονίκης. Έτσι, το Chardonnay τους είναι τυπικό σε όλες του τις εκφράσεις! Μας πλησιάζει με ένα σύννεφο αρώματος από λευκόσαρκα φρούτα και εσπεριδοειδή, το οποίο εντείνεται από την εξαιρετική φρεσκάδα στόματος. Χυμώδες, ζωηρό και φιλικό προς τις τροφές με τον όγκο που προσφέρει το πέρασμα ενός μικρού ποσοστού, για ένα μήνα, από καινούργια δρύινα βαρέλια.

 

Ενδεικτική τιμή: €12.30

 

» Τα στρείδια είναι μια γαλλική παράδοση που την ακολουθούμε κάθε παραμονή Χριστουγέννων και πολύ μας αρέσει. Με τη συνοδεία ενός καλού Chardonnay, ακόμα περισσότερο!

 

 

 


 

Σαντορίνη 2014, Κανάβα Χρυσού – ΤσέλεποςKANAVA-XRYSOU-TSELEPOS-503x1024

 

Ο Γιάννης Τσέλεπος μας έχει συνηθίσει σε δημιουργίες/κρασιά με έντονη προσωπικότητα και ξεκάθαρο χαρακτήρα. Η πιο πρόσφατη δημιουργία του είναι μια θαυμάσια Σαντορίνη με αξιαγάπητα «δωρικό» χαρακτήρα. Κρυστάλλινη και απαστράπτουσα, με πλατινένιο φόρεμα και μύτη άγουρων φρούτων. Όγκος, φρεσκάδα, καλά εκφρασμένη οξύτητα και η τυπική μεταλλική επίγευση των Ασύρτικων του νησιού. Οινοποιείται στην Κανάβα Χρυσού.

 

Ενδεικτική τιμή: €17.90

» Η έντονη και λιπαρή γεύση μιας χοιρινής τηγανιάς ηρεμεί δίπλα σε ένα λευκό κρασί με λεπιδωτή οξύτητα και όγκο.

 

 

 


 

Rosé 2014, Κτήμα Άλφα

 

Κτήμα-Άλφα-ροζέ-476x1024
Ένα ροζέ από το Κτήμα Άλφα και το Αμύνταιο, το βορειότερο ελληνικό αμπελώνα. Εδώ οι άνθρωποι που δουλεύουν το αμπέλι διασκεδάζουν τις μακριές ώρες τους με την ομορφιά των ήρεμων λιμνών και των ανταριασμένων ψηλών βουνών. Και μ’ ένα μαγικό τρόπο, την ίδια άγρια ομορφιά βρίσκουμε στα κρασιά τους. Στο ροζέ χαρμάνι Ξινόμαυρου-Syrah (50-50%), από τα αμπελοτέμαχια Χελώνες και Σκαντζόχοιρος του Κτήματος, βρίσκουμε πεντακάθαρη μύτη που αναδύει ρόδι, φράουλα, βύσσινο, γεύση δροσιστική, γλυκόπιοτη, που δεν χάνει στιγμή το νεύρο της.

 

Ενδεικτική τιμή: €14.30

 

»Ένα ροζέ Ξινόμαυρο μαζί με τα γιαπράκια με ξινολάχανο και χοιρινό κιμά είναι συνδυασμός που θα σας απογειώσει –το υπογράφω!

 

 

 


 

Νεμέα Reserve 2011, Semeli

 

semelinemeareserve-1000
Ο Λεωνίδας Νασιάκος της οινοποιίας Σεμέλη παράγει μια Νεμέα που χρόνο με το χρόνο ανεβάζει όλο και περισσότερο την μπάρα της ποιότητας: βελούδινη, αισθησιακή και ώριμη. Μετά από ένα χρόνο σε καινούργια γαλλικά βαρέλια στο εντυπωσιακό οινοποιείο στο Κούτσι κι άλλο τόσο στις φιάλες, το φρούτο τυλίχτηκε κομψά με το μανδύα του ξύλου. Θα σας συναρπάσει σήμερα, αλλά αν κάνετε υπομονή μερικά ακόμα χρόνια παλαίωσης, θα σας καταπλήξει.

 

Ενδεικτική τιμή: €10.00

 

» Η γαλοπούλα με γέμιση ξηρά φρούτα και κάστανα ταιριάζει όμορφα με τα μαλακά, πλούσια κόκκινα κρασιά από Αγιωργίτικο ή Merlot. Στην απλή εκδοχή της (μόνο με ρύζι και κιμά), συνοδεύστε τη με ένα Chardonnay.

 

 

 


 

Κτήμα Κυρ-Γιάννη 2012

 

Κτήμα-Κυρ-Γιάννη-2012
Το καινούργιο κρασί του Κυρ-Γιάννη είναι η συνέχεια του γνωστού και πολυαγαπημένου «Γιαννακοχώρι». Με καινούργια ποικιλιακή σύνθεση (50% Ξινόμαυρο, 30% Merlot, 20% Syrah) και φρέσκια εμφάνιση, έρχεται να κατακτήσει τους ουρανίσκους των οινόφιλων. Ένα υπέροχο ερυθρό κρασί, στιβαρό, πολύπλοκο, πολυδιάσταστο, με την υπογραφή του Στέλιου Μπουτάρη. Παρά την αρσενική του δύναμη, διαθέτει μεγάλη χάρη. Και μετά από μερικά χρόνια, όταν φτάσει στα καλύτερά του, είμαι σίγουρη πως θα ξεχειλίζει αισθησιακά αρώματα.

 

Ενδεικτική τιμή: €10.80

 

» Κάθε χώρα της Μεσογείου έχει τα δικά της αλλαντικά που ετοιμάζονται αυτόν τον καιρό. Όσο πιο πικάντικα τα χοιρινά λουκάνικα, τόσο πιο έντονο το κρασί (ένα Ξινόμαυρο ή ένα Syrah) που θα επιλέξετε. Κι όσο για το μυρωδάτο αγριογούρουνο, ανοίξτε τα παλαιωμένα, μεστά κρασιά (από τις δύο ίδιες ποικιλίες, αλλά και τα χαρμάνια τους) της κάβας σας.

 

Related posts

Σημαντική θεραπεία για τη φαλάκρα ανακάλυψαν επιστήμονες

5 Tips ντυσίματος για να ντυθείς σαν Ιταλός!

Ταξιδεύοντας με μια γυναίκα

Leave a Comment