Ανδρας

5 τροφές που πρέπει να αποφύγεις αν σκοπεύεις να κάνεις σεξ

Κάποια φαγητά που μπορεί να θεωρείς ότι θα κάνουν τον έρωτα να περάσει από το στομάχι σου, σε ένα ρομαντικό δείπνο, είναι πολύ πιθανό να επιδράσουν αρνητικά στις σεξουαλικές σου ορμόνες, με πραγματικά αποκαρδιωτικά αποτελέσματα στο σεξ.

Όσπρια

Οι διατροφολόγοι τα επαινούν για την υψηλή παρουσία φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών, αλλά οι σεξολόγοι θεωρούν όλα τα όσπρια ως το Νο1 αντι-αφροδισιακό πιάτο. Βασική αιτία γι’ αυτό, είναι ο μετεωρισμός που προκαλούν στο έντερό σου. Ειδικά τα φασόλια περιέχουν υγιεινά μεν, αλλά δύσπεπτα σάκχαρα, τα οποία λειτουργούν ως πρεβιοτικά που διατηρούν υγιές το έντερό σου. Πριν, όμως, καταλήξουν στο παχύ έντερο, αυτά τα σάκχαρα εξαερώνουν ένα μεγάλο μέρος των υγρών κοπράνων. Ακόμη και εντελώς αθόρυβα να είναι τα αέρια που θα προκληθούν, η μυρωδιά τους είναι απελπιστικά αντισεξουαλική.

Σοκολάτα

Αυτή η γευστική απόλαυση, που συνήθως επιλέγεις ως το ιδανικό επιδόρπιο έπειτα από ένα πλούσιο δείπνο, είναι πηγή φαινυλαιθυλαμίνης, μιας χημικής ουσίας που φέρει το παρατσούκλι «αμφεταμίνη της σοκολάτας», καθώς διεγείρει τα κέντρα ευχαρίστησης του εγκεφάλου και φθάνει σε υψηλά επίπεδα κατά τον οργασμό. Γι’ αυτό και θεωρείται αφροδισιακή τροφή. Απ’ την άλλη όμως, η σοκολάτα περιέχει και ανανταμίδιο, μια ισχυρή ψυχοτρόπο ουσία που στοχεύει στις ίδιες εγκεφαλικές δομές όπως και η ενεργή ουσία της ινδικής κάνναβης. «Η μεγάλη κατανάλωση σοκολάτας μετά από ένα ήδη βαρύ δείπνο, συν την επήρεια του αλκοόλ, μπορεί να οδηγήσει τον εγκέφαλο σε ενός είδους λήθαργο, εξαιτίας της μίξης ανανταμιδίου, οινοπνεύματος και ισχυρής λειτουργίας της πέψης», λέει ο ψυχοθεραπευτής Dr Fran Walfish. Το αποτέλεσμα; Νύστα, κόπωση, καμία όρεξη για σεξ.

Θαλασσινά

Να μια ακόμη αφροδισιακή επιλογή. Ωστόσο, μελέτες έχουν δείξει ότι αν τα στρείδια και τα κυδώνια που θα παραγγείλεις δεν είναι εγγυημένα αλιευμένα από καθαρές θάλασσες, περιέχουν πολυχλωριωμένα διφαινύλια. Εκτός από το γεγονός ότι αυτά τα μολυσματικά στοιχεία οδηγούν σε καρκίνο, επιπλέον καταστρέφουν και την αναπαραγωγική σου ικανότητα.

Τηγανητά

Έχει επιβεβαιωθεί επιστημονικά αμέτρητες φορές ότι τα τρανς λιπαρά οξέα που υπάρχουν σε όλα τα καμένα λάδια μειώνουν δραματικά τη λίμπιντο. «Οι δυσμενείς επιπτώσεις από την συχνή κατανάλωση χάμπουργκερ, spring rolls, πατατών ή κάθε είδους προτηγανισμένης ή τηγανισμένης τροφής, είναι η ανώμαλη παραγωγή σπέρματος στους άνδρες και η μείωση της αναπαραγωγικής ικανότητας στις γυναίκες», γράφει ο ανδρολόγος-γυναικολόγος-σεξολόγος Dr Douglas Heise στην ιστοσελίδα του.

Ποπ κορν

Ίσως να μην βγάλεις για φαγητό την κοπέλα σου, αλλά να προτιμήσετε να καθίσετε σπίτι και αγκαλιά στον καναπέ να παρακολουθήσετε μια ταινία στην τηλεόραση. Τι πιο κατάλληλο συνοδευτικό από ένα πακέτο ποπ κορν; Αν, παρόλα αυτά, προγραμματίζεις να μεταφερθεί το πάρτι στο κρεβάτι μετά την ταινία, ξανασκέψου το. Αυτά τα μικρά, λευκά, εθιστικά σπόρια καλαμποκιού μπορούν να σπείρουν τον όλεθρο στη σεξουαλική ορμή σου. Οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στην εσωτερική επένδυση των σάκων ποπ κορν για μικροκύματα περιέχουν υπερφθορο-οκτανοϊκό οξέα, τα οποία μια μελέτη του 2009, τα έχει συνδέσει με την καταστροφή των σπερματοζωαρίων, ως συνέπεια της μειωμένης παραγωγής τεστοστερόνης.

Related posts

Η μεγάλη ιστορία του πιο αρρενωπού χειμερινού ρούχου

Πυγμαχία γυναικών μόνο με τα… εσώρουχα .Δείτε το video

Έλλειψη τεστοστερόνης στον ενήλικα: Μήπως γι’ αυτό είμαι μόνιμα «πεσμένος»;

Leave a Comment