Ανδρας

Πέντε νέοι τρόποι να ντυθείς καλά φέτος

Έχει περάσει καιρός από τότε που το κοστούμι είχε αυστηρά επίσημο χαρακτήρα. Στην εξέλιξη του ανδρικού ντυσίματος, η σύγχρονη γκαρνταρόμπα έχει αρκετό χώρο για αυτό, με τους κανόνες να ευνοούν τη διάσπαση ενός κοστουμιού σε ανεξάρτητα κομμάτια. Με απλά λόγια, Δευτέρα φοράς το παντελόνι, Τρίτη το σακάκι σε διάφορους συνδυασμούς και από βδομάδα κάνεις την επανένωση. Μ’ αυτόν τον τρόπο έχεις δημιουργήσει πολλά σύνολα που συνθέτουν ένα συγκεκριμένο στυλ ντυσίματος. Αρκεί να ξέρεις πώς ν’ αποφεύγεις τα λάθη (αρχικά κοιταξου στον καθρέφτη).

Κάπου εκεί λοιπόν μπήκε και το παπούτσι στο παιχνίδι, το οποίο επίσης εναλλάσσεται, αφού το κοστούμι έχει επαναδιαπραγματευτεί τη δέσμευσή του μ’ ένα απαραίτητα «καλό» παπούτσι «παίζοντας» με πιο casual αλλά πάντα προσεγμένες επιλογές. Κι ενώ λοιπόν όλα αυτά είναι ήδη γνωστά ως τάσεις, μερικοί από τους καλύτερους και πιο απαιτητικούς οίκους ραπτικής κοστουμιού, τολμούν αυτή τη στιγμή κάποιες επιπλέον καινοτομίες στα υφάσματα, τους συνδυασμούς, το στυλ επιβεβαιώνοντας τη διαχρονική μοναδικότητα αυτού του ενδυματολογικού δίπτυχου και την χαμαιλεοντική προσαρμοστικότητά του στις τάσεις κάθε εποχής.

Eidos Napoli

Who is who: Ανήκει στην οικογένεια του φημισμένου ιταλικού brand Ιsaia και ράβει «ψαγμένα» για νέους άνδρες που αντιλαμβάνονται πως το κοστούμι έχει μια αυθάδικη, συναρπαστική πλευρά και που δεν το υποτιμούν, φορώντας το αποκλειστικά σε τυπικές εκδηλώσεις. Τώρα πια, το κοστούμι συνδυάζεται με φουλάρια, καπέλα, γιλέκα και «πειραματικά» παπούτσια.

Our Legacy

Μινιμαλισμός στα Σκανδιναβικά πρότυπα και η απόδειξη πως ένα λεπτό ανδρικό κορμί μπαίνει αυστηρά σε κοστούμι με κούμπωμα στο σακάκι που ξεχωρίζει και παντελόνι σε στενή ή κάπως πιο loose γραμμή, με παπούτσια χωρίς κορδόνια και εναλλακτική λύση μόνο κάτι πιο αθλητικό. Η επιτομή του αναβαθμισμένου smart casual ντυσίματος.

Boglioli

Ένα από τα περίφημα ιταλικά brands που έχουν δείξει το δρόμο για όσα συμβαίνουν στο κοστούμι εδώ και καιρό. Συντηρεί μόνο του και χωρίς καμία στέρηση τη ντουλάπα ενός σύγχρονου Δανδή και γνωρίζει τη συνταγή της ανάμειξης του κλασικού με τις νέες τάσεις. Σαν να βλέπεις τον Marcello Mastroianni να πρωταγωνιστεί στο «Mad Men» του 2016.

Engineered Garment

Ανορθόδοξo, καλτ brand, με καταβολές από το παραδοσιακό εργατικό ντύσιμο που καθιέρωσε η βιομηχανική επανάσταση. Υπέροχα υφάσματα, όπως το ειδικά επεξεργασμένο κοτλέ και το σερζέ ψαροκόκκαλο,περίεργες σκούρες αποχρώσεις, ατημέλητο αλλά κατα βάθος φιλοσοφημένο στυλ και πολλά ακόμα παράδοξα συνθέτουν μια ενδυματολογική προσέγγιση που εύλογα διστάζεις να υιοθετήσεις, αλλά απ’ όπου σοφά μπορείς να εμπνευστείς.

Suitsupply

Σου αρέσουν τα περίτεχνα, τα εκκεντρικά, τα περίεργα κοστούμια. Η Suitsupply θέλει και μπορεί α σου δώσει μερικές από τις πιο πρωτότυπες ιδέες για το πώς να φορέσεις ένα εντελώς καρό κοστούμι με εξίσου τολμηρά παρελκόμενα που διεκδικούν την προσοχή. Αν ο αυτοσκοπός είναι να ξεχωρίσεις, τουλάχιστον ξεχώρισε σωστά.

The Gigi

Μάλλινα κοστούμια βγαλμένα από μια άλλη εποχή, όπου τα φαρδιά παντελόνια με ψηλά ρεβέρ απέπνεαν όντως γοητεία. Συνδυασμός ακόμα πιο κουλ με sneakers και πουκάμισο με μάο γιακά.

Related posts

Η κρίση της μέσης ηλικίας είναι μύθος!

12 Συμπτώματα Που Δείχνουν Ότι Είσαι Καμένος

Στην Πάρο παραμένουν Κολλιδά – Εμμανουηλίδης

Leave a Comment