Μοδα & Ομορφια Χωρίς κατηγορία

Η νέα τάξη πραγμάτων στη μεγαλύτερη βιομηχανία της εποχής μας.

Οσο ο υπόλοιπος κόσμος ασχολείται [ακόμα] με το εάν το νέο iPhone θα ξεπουλήσει και ποιος κατασκευαστής έχει το προβάδισμα στο Android, στη Silicon Valley ετοιμάζουν και ετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα στην τεχνολογία και το ποιος θα έχει “το πάνω χέρι”.

Ξετυλίγοντας το κουβάρι των τελευταίων δεκαετιών σε επίπεδο συσκευών, ζήσαμε την εποχή των PC με την παραδοσιακή έννοια, των επιτραπέζιων και κατόπιν των φορητών, όταν και η Microsoft κατάφερε να έχει την απόλυτη κυριαρχία, με τα Windows. Μία κυριαρχία την οποία, βεβαίως, διατηρεί, αλλά πλέον με πολύ λιγότερη συνολικά επιρροή, καθώς έχασε το τρένο της mobile εποχής: της εποχής των PC τσέπης, που αντικατοπτρίζεται καταρχάς στα smartphones και σε δεύτερο βαθμό στα tablets. Μέσα σε μία πενταετία, μεταξύ του 2009 και του 2014, η Microsoft έχασε πάνω από το 65% της αγοράς των συσκευών “Personal Computing”, στην οποία περιλαμβάνονται από τα smartphones έως τα desktop PC. Η τεράστια πτώση του μεριδίου, από το σχεδόν 90% σε λιγότερο από 25%, είναι το τίμημα της αδυναμίας να ακολουθήσει τις Apple και Google στο mobility trend.

Και τώρα, τι ακολουθεί; Όταν δισεκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη είναι με το smartphone στην τσέπη και ως επί το πλείστο δικτυωμένοι, ποια είναι η επόμενη μέρα; Το πρώην αφεντικό των Windows, Steven Sinofsky, είχε πρόσφατα μία ενδιαφέρουσα συνομιλία με τον Benedict Evans, αναλυτή και συνεργάτη της Andreessen Horowitz, ενός Venture Capital της Silicon Valley που διαχειρίζεται κεφάλαια 4,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τι έρχεται μετά την επανάσταση των smartphones; Το Ιnternet οf Τhings.

Το Internet των Πραγμάτων είναι το μεγάλο στοίχημα για τις εταιρείες, σε μία κατάσταση όπου οι συσκευές τριγύρω μας θα είναι συνδεδεμένες και θα αλληλεπιδρούν μαζί μας, αλλά και μεταξύ τους. Το πλήθος των συσκευών [και το μέγεθος της αγοράς] υπολογίζεται σε δεκαπλάσιο ή και εκατονταπλάσιο ανά άτομο, σε σχέση με το ένα ή το πολύ δύο έξυπνα κινητά που έχει καθένας.

Για τον λόγο αυτό, η Google έσπευσε να αγοράσει τη Nest και προσπαθεί με το λειτουργικό σύστημα Brillo και το πρωτόκολλο επικοινωνίας Weave να βάλει γερά πόδι στα θεμέλια του ΙοΤ.
Η Apple, από την πλευρά της, προωθεί το HomeKit framework, ενώ η Microsoft το δικό της, Windows 10 ΙοΤ Core. Σε επίπεδο hardware, Intel, Qualcomm και Samsung δίνουν τις δικές τους μάχες για το ποια θα δώσει “ζωή” με τους επεξεργαστές της στα “πράγματα” τριγύρω μας και πάνω μας.

Κανείς δεν έχει σαφές προβάδισμα, αλλά η Apple και ειδικά η Google έχουν το πλεονέκτημα, λόγω της κυριαρχίας τους στην αγορά των smartphones, μέσω των οποίων κυρίως ελέγχονται όλες αυτές οι έξυπνες συσκευές.

Related posts

Μαύρο πεντικιούρ : Γρήγορο και κομψό

Οι 10 συνδιασμοί για Βινίλ

Τέλεια σχέδια για σκουλαρίκια για το καθημερινό ντύσιμο

Leave a Comment