Ανδρας

Ζήσε τη ζωή σου στο φουλ

Ας είμαστε ειλικρινείς. Αυτό που θέλουν οι περισσότεροι άνθρωποι, είναι μία ζωή πλούσια σε εμπειρίες. Μία ζωή για την οποία θα μπορούν να είναι περήφανοι στα γηρατειά τους, πεπεισμένοι πως ότι έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν για να «στραγγίξουν» τις ευκαιρίες της. Για να γίνει αυτό, όλοι καλούμαστε ν’ απαντήσουμε στο παρακάτω μακάβριο ερώτημα: «τι θα ήθελα να κάνω πριν κλείσω τα μάτια μου;». Ή το«είμαι ευχαριστημένος από τη ζωή μου μέχρι σήμερα;».

Εκεί που οι περισσότεροι από εμάς «κολλάνε» να δώσουν απάντηση, μία παρέα από το Βανκούβερ του Καναδά, προσπαθεί να ζει τη ζωή της στο φουλ. Μέχρι σήμερα ο Ben Nemtin – η ηγετική φιγούρα της παρέας– έχει σηκώσει ένα Stanley Cup, έχει παίξει μπάσκετ με τον Πρόεδρο Ομπάμα, έχει παραστεί στο Playboy Mansion και έχει φέρει στον κόσμο ένα παιδί με τη γυναίκα του. Όλα αυτά, στα 21 του χρόνια, όταν άλλοι δεν έχουν κάνει ούτε τα μισά. Και φυσικά δεν παραλείπει να μοιράζεται αυτές τις εμπειρίες σε δικό του τηλεοπτικό σώου που ονομάζεται The Buried Life – αλλά φυσικά και στη σελίδα του τοInstagram.

 

Τα έξι παρακάτω βήματα που προτείνει ο Ben, θα σε βοηθήσουν να φτάσεις ένα βήμα πιο κοντά στους στόχους που πάντα ήθελες.

 

1739550_1630788917186149_1986240915_n

Βήμα 1: Αναρωτήσου τι ακριβώς θέλεις να κάνεις

«Είναι το πρώτο πράγμα που καλείσαι ν’ απαντήσεις. Και μιλάμε για το τι θέλεις εσύ. Όχι οι γονείς σου, οι φίλοι σου, οι καθηγητές σου. Μην βάζεις όρια και μην κάνεις πράγματα από ενοχές. Κάνε αυτό που πραγματικά θέλεις, κυρίως γιατί οφείλεις να είσαι ειλικρινής απέναντι στον εαυτό σου. Κανείς δεν λέει πως θα είναι εύκολο», αναφέρει ο Ben.

 

Βήμα 2: Γράψε τα σε μία λίστα

Ακούγεται απλό, αλλά σύμφωνα με τον ιδρυτή του Buried Life είναι κίνηση ζωτικής σημασίας για την επίτευξη των στόχων σου.

«Το ότι μπαίνεις στη διαδικασία να καταγράψεις τη σκέψη ως στόχο, αυτομάτως της δίνει άλλη έννοια» εξηγεί ο Ben. «Είναι η κίνηση που το όνειρο σταματάει να είναι όνειρο και μετατρέπεται σε στόχο, σε project.Και το καλό με ένα project, είναι ότι μπορεί να σπάσει σε πολλά μικρά κομμάτια, έτσι ώστε -μεθοδικά- να καταφέρει να υλοποιηθεί. Κάτι που δεν γίνεται με το όνειρο».Ο Ben προτείνει να κολλήσεις τη λίστα στον καθρέφτη σου έτσι ώστε να τη βλέπεις αναγκαστικά κάθε μέρα, κάνοντας μικρά βήματα. Οποιαδήποτε κίνηση, μικρή ή μεγάλη, είναι πρόοδος.

 

12345848_945039472257033_755888674_n

Βήμα 3: Να επιμένεις

Στο δύσκολο σου δρόμο προφανώς και θα βρεις εμπόδια. Κυρίως, θα βρεις ανθρώπους που θα σε αποκαρδιώσουν. Ή και πολλά «όχι» που θα σταματήσουν τα σχέδιά σου. «Όμως κάποιες φορές το «όχι» δεν σημαίνει απαραίτητα πως το στόρι σου έχει τελειώσει. Σημαίνει, απλά, πως δεν μπορεί να υλοποιηθεί αυτή τη στιγμή», αναφέρει ο Ben.

«Αν πάλι η όλη φάση οδηγήσει σε αποτυχία, μην ξεχνάς ότι η αποτυχία είναι μέσα στο πρόγραμμα. Θα σε βοηθήσει να επιμείνεις ακόμη περισσότερο την επόμενη φορά. Μην τα παρατάς ποτέ λοιπόν».

Βήμα 4: Να βάζεις μεγάλους στόχους

Ειδικότερα, όσο μεγαλύτερος είναι ο στόχος τόσο το καλύτερο για σένα. «Δεν θα ξεχάσω ποτέ την ατάκα του Tim Ferriss, του ανθρώπου που το Forbes ονομάζει ως έναν από τους πιο καινοτόμους επιχειρηματίες της υπάρχουσας αγοράς. Ο Tim είχε πει το εξής: Το 99% των ανθρώπων πιστεύουν ότι τους είναι αδύνατο να πετύχουν μεγάλους στόχους, οπότε κοιτάνε να καταφέρνουν πάντα τους μέτριους. Πιστέψτε το ή όχι, όταν κανείς δεν αντιμετωπίζει τις μεγάλες προκλήσεις, αυτομάτως το πεδίο γίνεται ευκολότερο για σένα» σχολιάζει ο Nemnit.

Ακόμη και αν, τελικά, δεν καταφέρεις να πετύχεις έναν πολύ μεγάλο στόχο, θα εντυπωσιαστείς με την αντοχή και με το πόσο μακριά κατάφερες να φτάσεις. Και μένοντας στο θέμα των στόχων, ο Ben συμπληρώνει. «Οι μεγάλοι στόχοι εμπνέουν διαφορετικών ειδών ανθρώπους, που εμπνέονται παράλληλα από τις δικές σας ιδέες. Αυτό δημιουργεί μία κοινότητα η οποία θα πιστέψει σε σένα, ακόμη και αν εσύ δυσκολευτείς να πιστέψεις στον ίδιο σου τον εαυτό».

 

buriedlife_nk34

 

Βήμα 5: Μοιράσου τους στόχους σου με τον κόσμο

Διαφορετικά, δεν θα μπορέσει κανένας να σε βοηθήσει στην αναζήτηση της επιτυχίας σου. «Σκέψου όλους τους ανθρώπους που γνωρίζεις. Τα ιδανικά, το σκεπτικό τους, αλλά και τη θέση που έχουν. Πόσοι από αυτούς μπορούν να σε βοηθήσουν; Ποιοι θα ήθελαν και με ποιον τρόπο μπορούν να το κάνουν; Αυτό που παρατηρήσαμε στο Buried Life, είναι πως οι στόχοι μας είχαν επηρεάσει το κοινό. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο μας έστελναν emails, λέγοντας ότι μπορούν να μας βοηθήσουν να πετάξουμε με αερόστατο, να πάρουμε μέρος σε ροντέο ή να κάνουμε μία πρόποση στο γάμο ενός αγνώστου.

Αποδέξου το γεγονός ότι μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι μπορούν να προκαλέσουν καταστάσεις που θα σε βοηθήσουν.

Βήμα 6: Βοήθησε τους άλλους

«Όχι μόνο θα σε κάνει να αισθανθείς υπέροχα, αλλά όταν ο κόσμος θα σε βλέπει να βοηθάς, αυτομάτως θα θέλει να βοηθήσει και σένα» λέει ο Ben. Ο Robert Ingersoll, βετεράνος του Αμερικανικού Εμφυλίου και ένας από τους ανθρώπους-ορόσημα για τη Χρυσή Εποχή της Ελεύθερης Σκέψης στην Αμερική του 19ου αιώνα, είχε πει πως «Στη φύση δεν υπάρχουν ανταμοιβές και τιμωρίες. Υπάρχουν μόνο συνέπειες».

Κάθε δράση έχει μια συνέπεια. Και οι πιθανότητες είναι πως αν κάνεις καλές πράξεις και αυτό οι άνθρωποι το βλέπουν, οι συνέπειες σου θα είναι πιθανότατα θετικές.

 

11950473_138673123155069_1571259822_n

Πώς θα κάνεις το πρώτο βήμα

«Θα έλεγα πως είναι πολύ φυσικό», εξηγεί ο Ben. «Δεν ζητάμε από τον κόσμο να παρατήσει τη δουλειά του, όλα όσα γνωρίζει και να νοικιάσει ένα τροχόσπιτο προσπαθώντας να πετύχει τους στόχους του. Λέμε κάτι πολύ πιο απλό: Αν έχεις στη ζωή σου πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένο, φρόντισε να τα βάλεις σε προτεραιότητα. Να βρίσκεις χρόνο να δουλεύεις γι’ αυτά, γιατί μόνο έτσι θα τα δεις να υλοποιούνται».

Μηn ξεχνάς ότι κάποια στιγμή ο χρόνος ο οποίος θα σου δίνεται για να κάνεις κάποια πράγματα, θα τελειώσει. Και δυστυχώς, ως θνητοί και παγιδευμένοι σε ένα κοινωνικό σύστημα που δεν φροντίζει να προωθεί τα όνειρα μας, δεν έχουμε διαθέσιμο όσο χρόνο θα θέλαμε. Ο θάνατος έχει μία αστείο τρόπο για να μας θυμίζει το carpe diem. Δεν χρειάζεται να μπαίνεις σε σκέψεις κάθε φορά που ακούς μία μακάβρια είδηση. Ξεκίνα από σήμερα. Σαν αύριο να ήταν η τελευταία σου μέρα στον πλανήτη.

Γιατί αν κάτσεις και το σκεφτείς λογικά, θα καταλήξεις στο ίδιο ερώτημα που κατέληξε ο Ben Nemnit και η παρέα του. Το ερώτημα που τους ώθησε να βγουν από το καβούκι τους και να κυνηγήσουν όσα πραγματικά ποθούσαν. Το ερώτημα που λέει:

«Τι θέλω να έχω κάνει μέχρι να φύγω από αυτόν τον κόσμο;».

Related posts

Κάνιε Γουέστ: ο ράπερ δαπάνησε πάνω από 12 εκατομμύρια δολάρια για την αποτυχημένη υποψηφιότητά του για την προεδρία των ΗΠΑ

Αλέξανδρος

5 Tips ντυσίματος για να ντυθείς σαν Ιταλός!

Τι είναι το oud που χρησιμοποιείται στα αντρικά αρώματα;

Leave a Comment