Ανδρας

Ένας θησαυρός από ανθρακονήματα

To carbon είναι το αγαπημένο υλικό των ποδηλατών και των motorsports, γιατί είναι πανάλαφρο, απορροφητικό των κραδασμών και, την ίδια ώρα, εξαιρετικά ανθεκτικό. Στην ωρολογοποιία, εκτιμούνται το πρώτο και το τρίτο από τα παραπάνω, ωστόσο δεν είναι ούτε οι πιο βασικοί λόγοι επιλογής υλικού από μια εταιρεία, ούτε το carbon είναι το μοναδικό υλικό που μπορεί να τα προσφέρει. Όταν δεν μιλάμε για κάτι τόσο μεγάλο όσο ένας σκελετός ποδηλάτου ή αγωνιστικού Formula 1, ακόμη και το ανοξείδωτο ατσάλι κάνει μια χαρά τη δουλειά του…

 

Ωστόσο, ο πειραματισμός με «εξωτικά» υλικά δεν σταματά, καθώς η μόδα θέλει διαφοροποίηση και ιδιαίτερες δημιουργίες, πέρα από τα συμβατικά όρια της ωρολογοποιίας. Ο οίκος Roger Dubuis είναι κατ’ εξοχήν φιλόδοξος και ρηξικέλευθος. Σχεδόν περιμέναμε ότι θα ήταν ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της χρήσης των ανθρακονημάτων στην ωρολογοποιία. Βέβαια, όταν μιλάμε για την καινούργια του δημιουργία, το Excalibur Automatic Skeleton, οι ιδιαιτερότητες δεν σταματούν στο υλικό της κάσας.

 

 

Ο μηχανισμός του, ο RD820-SQ, είναι skeleton, που σημαίνει ότι όλο το ρολόι πατάει επάνω του και επιτρέπει τη θέαση των «σωθικών» του, χωρίς ύπαρξη καντράν. Το ρολόι αναμένεται να παρουσιαστεί και επίσημα μέσα στις επόμενες ημέρες και αναμφισβήτητα θα αποτελέσει έναν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του 2016 στο χώρο της υψηλής ωρολογοποιίας.

Related posts

Τα πλούσια μαλλιά μπορούν να κάνουν τους άντρες να φαίνονται πιο νέοι

Σεξ: Τι μαρτυρά πως η γυναίκα δεν είναι πιστή

Η χαμηλή τεστοστερόνη συνδέεται με την κατάθλιψη.

Leave a Comment