Ανδρας

Ένα σημερινό update στα «ναι» και τα «όχι» του καθημερινού ντυσίματος.

“Έξι στυλιστικοί κανόνες που πρέπει να αγνοήσεις”

 

Οι κανόνες υπάρχουν για να σπάνε – πολύ περισσότερο στον πολύχρωμο κόσμο της μόδας, όπου το ζητούμενο πάνω απ’ όλα πρέπει να είναι όχι η τυφλή υπακοή στα «πρέπει» αλλά η έκφραση του προσωπικού γούστου και της «τρέλας» που κουβαλάει ο καθένας μας. Με αυτό το δεδομένο λοιπόν, ιδού έξι δημοφιλείς στυλιστικές «εντολές» που, από εδώ και στο εξής, μπορείς να ξεκινήσεις να γράφεις στα παλαιότερα των υποδημάτων σου…

 

«Τα παπούτσια δένουν χρωματικά με τη ζώνη»

Η «ανάγκη» (στα όρια του ψυχαναγκασμού) να συνδυάζονται χρωματικά η ζώνη και τα παπούτσια ανήκει στο παρελθόν, αφού γεννήθηκε την περίοδο που τα αξεσουάρ του άντρα όφειλαν να είναι καμωμένα από μαύρο ή καφέ δέρμα. Πλέον, η μόνη λεπτομέρεια που οφείλεις να λαμβάνεις υπόψη πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι η ανάγκη για απόλυτη συμφωνία ζώνης και παπουτσιών ως προς το στυλ τους: είτε επιλέξεις «κυριλέ», είτε πιο casual παπούτσι, η ζώνη σου πρέπει όπως και δήποτε να είναι ανάλογου «ύφους». Και το αντίστροφο.

 

«Το λευκό είναι κατεξοχήν καλοκαιρινό χρώμα»

Η εσφαλμένη αυτή αντίληψη οφείλεται στη βρετανική αριστοκρατία του προπερασμένου αιώνα, τα μέλη της οποίας συνήθιζαν να ντύνονται σχεδόν αποκλειστικά με ρούχα λευκού ή ανοιχτού μπεζ χρώματος οπότε αποφάσιζαν να «αποδράσουν» από την πόλη. Πλέον, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αφαιρείς από την παλέτα των χρωμάτων που φοράς όταν πιάνουν τα πρώτα κρύα το λευκό, το οποίο αποτελεί ένα χρώμα που μπορεί (και αξίζει) να «ζωντανέψει» την γκαρνταρόμπα σου (και, ενίοτε, και τη διάθεσή σου) 12 μήνες το χρόνο. Εκτός, βέβαια, κι αν είσαι Βρετανός αριστοκράτης που τιμά τις παραδόσεις, οπότε αλλάζει το πράγμα…rules-to-break_4aht

 

«Απόφυγε τα παντελόνια με πιέτες»

ΟΚ, μπορεί το συγκεκριμένο είδος παντελονιού να σου φέρνει στο μυαλό σου τον (μακαρίτη;) τον παππού σου, όμως δεν πρέπει να ξεχνάς ότι α) η μόδα πάντα έκανε, κάνει και θα κάνει κύκλους και ότι β) τελικά, το συγκεκριμένο στυλ παντελονιού επιστρέφει φέτος ,μετά από δύο περίπου δεκαετίες απουσίας, δυναμικά στο προσκήνιο. Αν μάλιστα νιώθεις αρκετά τολμηρός, δοκίμασε να συνδυάσεις το «σοβαροφανές» αυτό ρούχο με ένα πιο casual πανωφόρι και – γιατί όχι;- ακόμη και με ένα καλό ζευγάρι sneakers, λαμβάνοντας, ωστόσο, πάντα υπόψη το χρώμα και κυρίως την υφή των υφασμάτων.

 

«Το μπλε και το μαύρο δεν συνδυάζονται»

Αν νομίζεις ότι ο συνδυασμός μαύρου και μπλε απαγορεύεται δια ροπάλου, κάνεις λάθος. Σκέψου, για παράδειγμα, πόσο αρμονικά συνδυάζεται ένα πουλόβερ σε navy blue απόχρωση με κάποιο μαύρο παντελόνι – ή το αντίστροφο. Αν εξακολουθείς να διατηρείς αμφιβολίες, φέρε στο μυαλό σου την επανέκδοση των κλασικών και αγαπημένων Air Jordan, στη χρωματική παλέτα των οποίων συμπεριλαμβάνεται ο συνδυασμός μπλε και μαύρου. Ναι, αν ο συγκεκριμένος χρωματικός συνδυασμός ταιριάζει σε ένα αθλητικό παπούτσι, τότε αναμφίβολα ταιριάζει και πάνω σου – πολύ περισσότερο αν έχεις ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα.

Το στυλ των μπλε-μαύρων Air Jordans πατάει γερά…

«Οι άντρες δεν χρησιμοποιούν τσάντες»

Ξέχνα το κλισέ που αναφέρει ότι οι άντρες δεν κρατάνε τσάντες – σε τελική ανάλυση, κάθε άντρας έχει μικροπράγματα (κινητό, πορτοφόλι, κλειδιά κ.ο.κ.) τα οποία πρέπει κάπως να κουβαλήσει κατά τις καθημερινές του μετακινήσεις. Το μόνο που χρειάζεται είναι να διαλέξεις ένα στυλάτο κομμάτι που ταιριάζει ιδανικά στην εκάστοτε περίσταση. Για να το θέσουμε διαφορετικά, είναι μάλλον «άκυρο» να σκάσεις στο γυμναστήριο έχοντας παραχώσει φόρμες, t-shirt και αθλητικά σε δερμάτινο χαρτοφύλακα….

 

«Το T-Shirt μπαίνει πάντα μέσα από το παντελόνι»

Όχι και πάλι όχι – αρκεί, φυσικά, το T-Shirt για το οποίο μιλάμε να μην είναι δύο και τρία νούμερα μεγαλύτερο. Σε διαφορετική περίπτωση, το πιο πιθανό είναι να μοιάζεις με αποτυχημένο ράπερ. Θυμήσου: πρότυπο σου εδώ είναι ο μεγάλος James Dean ή ο θρυλικός Steve McQueen, όχι ο Kanye West – άσχετα με το ότι ο σύζυγος της Kim Kardashian έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο «καυτά» style icons της εποχής μας.

Related posts

Η Josephine Skriver μόλις απέκτησε φτερά και είναι έτοιμη να μας τα δείξει.

Τράβηξε τα βλέμματα με το μίνι της διάσημη ηθοποιός

Tips για γυμναστική με αποτελέσματα

Leave a Comment