Ανδρας

Kομψοτεχνήματα που υπόσχονται ότι το 2016 θα είναι χρονιά – σταθμός για την υψηλή ωρολογοποιία.

Τα 10 πιο σημαντικά ρολόγια του Σαλονιού της Γενεύης

 

Μια λίστα με 10 είναι πολύ φτωχή, αν μιλάμε για τα καλύτερα μοντέλα του Διεθνούς Σαλονιού Ωρολογοποιίας της Γενεύης. Γιατί, πολύ απλά, όλα τα ρολόγια που παρουσιάστηκαν φέτος εκεί ήταν κορυφαία. Αλλά μια λίστα είναι πάντα πιο ελκυστική από μια εγκυκλοπαίδεια με 40 τόμους των 1.000 σελίδων και ειδικά τα Top 10s είναι ο ορισμός της λίστας, είναι ένας λόγος για να κάνεις την καρδιά σου πέτρα και να σκοτώσεις ακόμη και μεγάλους έρωτες για να πετύχεις το ακατόρθωτο.

Χωρίς πολλά λόγια, προχωράμε με τα 10 κορυφαία μοντέλα της Γενεύης, λοιπόν, που δείχνουν πόσο σπουδαία χρονιά για την ωρολογοποιία θα είναι το 2016, και έχουμε 11 μήνες ακόμη για να τα πιάσουμε ένα – ένα (και αυτά τα 10, αλλά και όλα τα υπόλοιπα) και να τα αναλύσουμε εξάρτημα – εξάρτημα.

Με αλφαβητική σειρά, λοιπόν:


10.

A. Lange & Sohne, Saxonia Thin

saxonia-thin_9u3b

Αν ψάχνεις για ρολόι πιο λεπτό από τα 6 χιλιοστά, τότε δεν χρειάζεται να κοιτάξεις αλλού. Οι masters του είδους ξαναχτύπησαν!


9.

Audemars Piguet, Royal Oak Chronograph Yellow Gold

royal-oak_mtbr

Ωραίος ο ροζ, ακόμη πιο ωραίος ο λευκός, αλλά ο πραγματικός χρυσός είναι ο χρυσός χρυσός και η Audemars Piguet δεν φοβάται να τον ξαναπροτείνει στα ρολόγια της.


8.

Cartier, Drive de Cartier

drive-cartier_sw8e

Με ιδιαίτερη φιγούρα στην κάσα και επτά διαφορετικά μοντέλα, από απλή ημερομηνία μέχρι και flying tourbillon, είναι το ρολόι που φλερτάρει φέτος περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο με το σμόκιν σου.


7.

WC, Pilot’s Watch Mark XVIII

iwc-pilot_4tg1

H IWC κατέβηκε στη Γενεύη με ολόκληρο σμήνος από νέα pilot’s watches και αυτό που τράβηξε περισσότερο την προσοχή μας ήταν το πιο λιτό και εμβληματικό από όλα: Κατάμαυρο καντράν, μεγάλα νούμερα, σωστό μέγεθος κάσας στα 40 χιλιοστά.


6.

Jaeger-LeCoultre, Tribute Gyrotourbillon

gyrotoubillon_4fmu

Το Reverso, το τετράγωνο ρολόι με τις δύο όψεις, είναι το πιο διάσημο μοντέλο της Jaeger-LeCoultre. Πλέον γίνεται και ένα από τα πιο πολύπλοκα χάρη στο συγκλονιστικό gyrotourbillon που μπορείς να χαζεύεις και από τις δύο πλευρές, με τις ώρες.


5.

MB&F, HM6

hm6_9a5t

Η MB&F δεν φτιάχνει ρολόγια για να φοριούνται, αλλά για να τα δείχνεις και να λες «κοίτα τι σκέφτηκαν». Εδώ, το HM (από το Horological Machine) διαθέτει 475 εξαρτήματα που λένε την ώρα με εντελώς ανορθόδοξο τρόπο.


 

4.

Montblanc, Heritage Chronometrie Collection Twincounter Date

montblanc-heritage_jr3e

Η Montblanc τον τελευταίο καιρό φτιάχνει όλο και καλύτερα ρολόγια και τα διαθέτει σε όλο και καλύτερες τιμές. Κι αυτό εδώ, που δεν θα κοστίζει πάνω από 2.500 ευρώ, σού δίνει τόσα πολλά που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν πρέπει ακόμη και να κοιτάξεις αλλού.


3.

Panerai, Radiomir 1940 3 Days Automatic

panerai-radomir_vr8e

Τα έχουμε ξαναπεί: Λευκό, σαν το χιονιά, ήρθε μέσα στο καταχείμωνο να μας μιλήσει για το 2016. Πανέμορφο και ευέλικτο, κάνει και για σπορ επιλογή και για καθημερινή, αλλά ακόμη και για πιο επίσημη.


2.

Parmigiani, Fleurier Senfine Concept Watch

parmigiani-concept_86a4

Δεν θα βγει στην αγορά. Αλλά δεν είναι και concept watch ακριβώς. Η Parmigiani έχει σκοπό να βγάλει κάτι παρόμοιο. Ίσως όχι με… 70 ήμερες power reserve που έχει τούτο εδώ, αλλά ο,τιδήποτε πάνω από 10 θα έκανε και πάλι τη διαφορά.


1.

Vacheron Constantin, Overseas Chronograph

vacheron-constanitn-overseas_xn6w

Ένα κλασικό μοντέλο του σπουδαίου οίκου που ξεχώρισε στο Σαλόνι της Γενεύης για τον απλό λόγο ότι δεν είδαμε και πολλά σπορ ρολόγια. Το καλύτερο απ’ όλα μάλιστα ήρθε από έναν οίκο που σίγουρα η λέξη σπορ δεν είναι η πρώτη που σου έρχεται στο νου όταν θες να αποθεώσεις τα προτερήματά του.

 

 

Related posts

Πώς οι ισχυροί του πλανήτη αλλάζουν το μέλλον μας στον ελεύθερο χρόνο τους.

4 tips για να περιποιηθείς το δέρμα κάτω από τα μούσια σου!

Γιώργος Παπακώστας: Στο νοσοκομείο ο γνωστός σεφ

Αλέξανδρος

Leave a Comment