Ανδρας

H GTC4Lusso δεν είναι σίγουρα «άλλη μια Ferrari»…

Η νέα Ferrari είναι ένα οικογενειακό dream car

 

H Ferrari αποκάλυψε πριν λίγες ώρες τον αντικαταστάτη της FF, που θα ονομάζεται GTC4Lusso. «Όπλα» του νέου μοντέλου είναι η αυξημένη δύναμη, οι νέες τεχνολογίες αλλά και το σύστημα τετραδιεύθυνσης. Η δε ονομασία της λειτουργεί ως ελάχιστος φόρος τιμής σε προηγούμενης γενιάς Ferrari όπως η 330 GTC, η 2+2 330 GT και η Berlinetta Lusso. Τέλος, το νούμερο «4» φανερώνει τις τέσσερις διαθέσιμες θέσεις για τους επιβάτες.

Μολονότι το νέο «πόνημα» της θρυλικής φίρμας βασίζεται στην FF, οι αλλαγές σε σχέση με το μοντέλο αυτό είναι πολύ έντονες: η οροφή έχει αλλάξει και πλέον είναι χαμηλότερη, ο εμπρός προφυλακτήρας είναι νέος με μεγαλύτερη γρίλια, τα πίσω φωτιστικά είναι νέα ενώ, τέλος, νέος είναι και ο διαχύτης. Εκτός από το αισθητικό κομμάτι, οι αλλαγές αυτές βοηθούν ώστε να μειωθεί η αεροδυναμική αντίσταση του οχήματος.

Βέβαια, όπως ακριβώς ισχύει και για κάθε Ferrari,, τις εντυπώσεις στην GTC4Lusso κλέβει ο κινητήρας. Πιο συγκεκριμένα, ο V12 που βρίσκεται φωλιασμένος κάτω από το καπό διαθέτει χωρητικότητα 6,3 λίτρων, ενώ η απόδοση του έχει αυξηθεί από τους 651 στους 680 ίππους. Η ροπή φτάνει τα 71,6 kg.m στις 5750 rpm, με το 80% της ροπής να είναι διαθέσιμα από τις 1750 rpm…

Η Ferrari έχει ανανεώσει και το σύστημα τετρακίνησης προσθέτοντας για πρώτη φορά σύστημα τετραδιεύθυνσης. Το νέο σύστημα που έχει την ονομασία 4RM-S περιλαμβάνει και το ηλεκτρονικό διαφορικό E-Diff αλλά και τα αμορτισέρ SCM-E. Όλα τα υποσυστήματα ελέγχονται από τα λογισμικά του εγκεφάλου, που επιτρέπουν στον οδηγό να διαχειρίζεται την τεράστια ροπή ακόμα και σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης, όπως το χιόνι.

Ανανεωμένη εις βάθος είναι και η καμπίνα. Στο νέο μοντέλο κάνει ντεμπούτο το Dual Cockpit, μια φιλοσοφία που έχει σαν σκοπό να αναβαθμίσει την εμπειρία των εμπρός επιβατών. Έτσι έχει τοποθετηθεί μια μεγάλη οθόνη μπροστά από τον συνοδηγό που δίνει αρκετές πληροφορίες όπως ταχύτητα, στροφές κινητήρα. Στο κέντρο της κονσόλας δεσπόζει το νέο σύστημα πολυμέσων, που περιλαμβάνει μια ευμεγέθη οθόνη 10,25in με τεχνολογία αφής. Επίσης έχει μικρύνει σε διαστάσεις το τιμόνι, χάρη στην χρήση μικρότερου σε όγκου αερόσακου. Το τελευταίο έχει και πιο εργονομικά χειριστήρια, που διευκολύνουν στην χρήση τον οδηγό.

Το νέο μοντέλο θα κάνει την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στην έκθεση της Γενεύης.

Περισσότερες εικόνες:

160061-car-Ferrari_GTC4Lusso_fr_3_4_LR.0.0 (1) Ferrari-GTC4Lusso-5 ferrari-gtc4-lusso-rear2 160061-car-Ferrari_GTC4Lusso_fr_3_4_LR.0.0

 

Related posts

Μάθε το μυστικό που θα απογειώσει τη σεξουαλική σου ζωή.

Η Vogue Williams μετά τον χωρισμό

Ο καλύτερός σου φίλος ξέρει τι αισθάνεσαι κάθε στιγμή.

Leave a Comment